Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! MA DOM :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lut 10, 2010 11:44 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

dzik Pikuś :1luvu:
Kocham Twoje tymczasy. Czy to zaraźliwe? :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro lut 10, 2010 12:06 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Fioneczka :1luvu:

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Od: Pon mar 27, 2006 8:33

Post » Śro lut 10, 2010 12:28 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

pewnie hanelka zaraźliwe jak cholera-nawet wet z nas sie smieje jak prychodzimy z nówkami.Gadamy o nich jak o swoich i był czas,ze wątpił czy oddamy na swoje!
Małą mnie trochę martwi,że do ludiza taka nieufna.Dopiero jak ja zniewolimy i przydusimy to zadowowlona siedzi i mruczy. Lubi przebywac w pokoju z nami.
Ale jak ma byc dobrze,jak ciągle cos sie przy niej robi.Uszy ją draznią bardzo i jutro do weta na kontrole,czyszczenie i szczepienie. Potem tylko spokój ma byc i oswajanie.Moze będzie mniej drazliwa jak skończą sie drazliwe uszyska i ciagłe zabiegi przy niej. Bardzo dobrze radzi sobie na 3 łapinkach. Wskakuje juzsposobem na stól, wgląd w talerze i kubki zrobić,patrzy i kombinuje tylko.Coraz bardziej ja nosi :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Śro lut 10, 2010 13:59 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Pewnie tak. Na razie nie wie czy znowu czegoś nie chcecie przy niej kombinować, skoro się zbliżacie.
Poza tym czas robi swoje. Z każdym dniem będzie ufniejsza. Zwłaszcza, ze obserwuje, że innym kotom krzywda sie nie dzieje.
Obrazek

hanelka

Post » Śro lut 10, 2010 14:43 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Trzeba jej uszy zakrapiac i czyścić.Nie znosi tego.Jak widzi tubkę w reku to wyrywa sie całą soba. Jutro wet doczyści i mam nadzieję,że koniec będzie.I jak uda sie to szczepienie tez jeszcze jutro.A potem to mizianki tylko.
Obrazek

ASK@

Post » Śro lut 10, 2010 16:22 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

:ok:
Obrazek

hanelka

Post » Śro lut 10, 2010 18:23 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Proszę pannę Fionkę ode mnie wymiziać. :kotek:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Śro lut 10, 2010 18:41 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

mizianki od cioteczki :kotek: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro lut 10, 2010 19:01 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Fionka :ok:

zdjecia???

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Post » Śro lut 10, 2010 21:11 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

wymiziam,wymiziam...jak ją dorwe.
Pzrydybana w szafie wykłada sie jakby nie mogła zdecydowac sie co pierwsze do głasków wystawić.teraz lezy na wyrku i udaje ,ze spi.
Foty-zobaczymy, może uda sie zrobic.Zaganiani jestesmy ostatnio strasznie i mało czasu dla zwierza.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lut 11, 2010 8:15 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

W nocy jak światła zgasły cos wskoczyło na łóżko i rozmruczało sie niemożebnie.Głośno i wyraźnie.A to była ...FIONKA :lol: Oczom nie wierzyłam,ale za bardzo nie przyglądałam sie bo dziczyła sie 8O Udeptała sobie miejsce i ułozyła w nogach łóżka. W nocy źle sie czułam to widziałam jak przekłada sie i jaka jest płochliwa.Rano wstałam obolała,bo człek bał sie ruszyc.
Nad ranem słyszałam jak bawi sie.Potem było ciche pipczenie.Pikuś nie poleciał to myslałam,ze ot tak sobie kicia dźwięczy i nic sie nie dzieje. Jednak po kolejnym pipczeniu wstałam i co sie okazałao. Fionka zaplątała sie w petelkę z nitki (pościel wisiała na stojacej suszarce).Ale jak sie zaplatała :mrgreen: .Aż futerko sie wkrciło.Była taka przerażona.Potem dostała papu na smutki i przyszła na kocyk.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lut 11, 2010 8:29 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Ale fajnie, że przyszła do łóżeczka. Mówiłam, że kicia bystra, wie, co dobre. :D
Obrazek

mimbla64

Post » Czw lut 11, 2010 10:10 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Madra Fioneczka. Wie, ze w lozku jest fajnie :D

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Post » Pt lut 12, 2010 13:11 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Mała zaszczepiona.Uszy doczyszczone, choć jeszcze trzeba maść wpuszczać i szczególnie lewe doskrobać. Ranki pieknie sie goja.Wizyta u weta spowodowała wycofanie sie z tego co osiągnęliśmy. Znów omija nas szerokim łukiem.
jak dolecze sie na tyle,że łeb mi wróci to zacznę dawać ogłoszenia.Powaliło mnie dokumentnie.
Obrazek

ASK@

Post » Pt lut 12, 2010 18:43 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Ask grypa Cię dopadła? Życzę szybkiego powrotu do zdrowia. :ok:
Obrazek

mimbla64

[poprzednia][następna]