K-ów, życie toczy się dalej ....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 12, 2010 11:05 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

solangelica pisze:Dostalam email od pana spod Krakowa. Pisze, ze ma piec swoich kotow i trudno mu przygarniac kolejnego ale bardzo by chcial mlodego kota/kotke dlugowlosego. Moze byc bez rodowodu. Napisalam mu pokrotce jak wyglada procedura, o umowie, kastracji itp. Poprosilam o wiecej informacji o kotach ktore ma - napisal ze wiekszosc po przejsciach.

Cos mi sie jawi w pamieci ze ktos tu pisal o facecie ktory szuka dlugowlosego - tam cos bylo niejasne skad jest... pamietacie to?

sol, wypytaj, czy jego koty szczepione, sterylizowane. jeśli mu trudno, to niech nie przygarnia. 5 to już duża gromadka. :roll:
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Pt lut 12, 2010 11:11 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

noemik pisze:
solangelica pisze:Dostalam email od pana spod Krakowa. Pisze, ze ma piec swoich kotow i trudno mu przygarniac kolejnego ale bardzo by chcial mlodego kota/kotke dlugowlosego. Moze byc bez rodowodu. Napisalam mu pokrotce jak wyglada procedura, o umowie, kastracji itp. Poprosilam o wiecej informacji o kotach ktore ma - napisal ze wiekszosc po przejsciach.

Cos mi sie jawi w pamieci ze ktos tu pisal o facecie ktory szuka dlugowlosego - tam cos bylo niejasne skad jest... pamietacie to?

sol, wypytaj, czy jego koty szczepione, sterylizowane. jeśli mu trudno, to niech nie przygarnia. 5 to już duża gromadka. :roll:

Wlasnie o pierwsze co spytalam to o jego koty, czy sterylizowane, jaka plec, jaki wiek etc., etc. I co to znaczy ze to koty po przejsciach. czekam na odpowiedz, ale dziwny ten mail.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt lut 12, 2010 12:05 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Akima pisze:5-miesięczna Gabi wylądowała wczoraj w Krakvecie. Zdiagnozowano ropomacicze. Miała tylko jedną ruję. Ja tego nie pojmuję jak dziecko może dostać ropomacicza.

W tym wieku może być wciąży, tak więc może mieć też ropomacicze :(

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Pt lut 12, 2010 12:49 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

My mamy taką małą prośbę do wszystkich, którzy przekazują komuś kontakt do nas: podawajcie numer do Olgi, bo po pierwsze Ona lepiej się orientuje w kotach fundacyjnych :wink: a po drugie ja przeważnie mam wyciszony telefon i zdarza mi się zorientować dopiero po paru godzinach, że ktoś dzwonił :roll:

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Pt lut 12, 2010 12:59 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

mahob pisze:
Cammi pisze:zdjęcia oraz opis wyslałam na maile oglaszarek z pierwszego postu

Nic nie dostałam, tekst rozumiem, ze ten powyżej - to sobie skopiuję. To jedno zdjęcie też - ale jeśli jest więcej zdjęc to poproszę na maila.

Z Twojego serwera dostałam info, że skrzynka przepełniona
FAILED:
Arrived Recipient:
rfc822;mahob@poczta.onet.pl
Original Recipient:
Status:
5.2.2 (Skrzynka pocztowa przepelniona / Destination mailbox full)
Last Attempt Date:
Fri, 12 Feb 2010 01:06:57 +0100

Z tego co kojarzę mój serwer będzie jeszcze próbował wysłać maila - ale jak dasz znać to poślę jeszcze raz

wiecej zdjęć Myzia jest w albumie do ktorego link zamieściłam nad zdjeciem: o tu

MYZIO - MAŁY

Rozmawiałam dzisiaj telefonicznie z dwoma vetami, którzy są wpisani w książeczce Myszki - pierwszy, który ją kilka lat prowadził do 2007 twierdzi, że ją wysterylizował - ma to w komputerze w książece nie ma wpisu
Drugi, który na początku roku 2008 podał jej hormony twierdzi, że kotce, która byłaby wysterylizowana nie podałby leków hormonalnych - ale w miejsu gdzie wtedy pracował już nie pracuje i nie jest nawet pewny czy byłby tam jakiś wpis o tej kotce

Jako, że zaobserwowałam plamkniecie cieczą zabarwioną na lekki róż - a w najgorszym razie moze to być ropomacicze - tfu tfu - zawlokę Wściekle Gaci dziś do vet. jest milutka i wchodzi na kolana wiec może uda się łatwo krew pobrać - jeżeli faktycznie ma rujkę to dowiem się czy wyniki mogą byc zafalszowane czy nie.
Narazie wybieram się do gabinetu na osiedlu. Mam trochę dość Sanockiej - nie ze względu na złą opiekę ale raczej na mało przyjemne ostatnie wydarzenia.

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Pt lut 12, 2010 13:01 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Leone pisze:My mamy taką małą prośbę do wszystkich, którzy przekazują komuś kontakt do nas: podawajcie numer do Olgi, bo po pierwsze Ona lepiej się orientuje w kotach fundacyjnych :wink: a po drugie ja przeważnie mam wyciszony telefon i zdarza mi się zorientować dopiero po paru godzinach, że ktoś dzwonił :roll:

Rozumiem, że dodzwonił się pan od Gaela-Lucciano :wink:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt lut 12, 2010 13:22 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

miszelina pisze:
Leone pisze:My mamy taką małą prośbę do wszystkich, którzy przekazują komuś kontakt do nas: podawajcie numer do Olgi, bo po pierwsze Ona lepiej się orientuje w kotach fundacyjnych :wink: a po drugie ja przeważnie mam wyciszony telefon i zdarza mi się zorientować dopiero po paru godzinach, że ktoś dzwonił :roll:

a ja nie wiem czy Gaela-Lucciano Ogocha już nie wyadoptowała do Aronki :roll: Mała glizda nie chce jeszcze korzystać z kuwety :evil:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt lut 12, 2010 13:28 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

miszelina pisze:

Tak, dodzwonił się do Olgi i przekierowała go do ogochy ;)

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Pt lut 12, 2010 13:50 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Jutro rano chce Pani przyjść do Olkowych synalków. Prosze się z nią dzisiaj skontaktować kiedy ma być:tu był telefon ale lutra mnie ochrzaniła więc zniknął

Kto rano urzęduje ? Komu numer ?
Ostatnio edytowano Pt lut 12, 2010 14:13 przez Akima, łącznie edytowano 1 raz
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pt lut 12, 2010 14:10 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Cammi pisze:
mahob pisze:
Cammi pisze:zdjęcia oraz opis wyslałam na maile oglaszarek z pierwszego postu

Nic nie dostałam, tekst rozumiem, ze ten powyżej - to sobie skopiuję. To jedno zdjęcie też - ale jeśli jest więcej zdjęc to poproszę na maila.

Z Twojego serwera dostałam info, że skrzynka przepełniona
FAILED:
Arrived Recipient:
Original Recipient:
Status:
5.2.2 (Skrzynka pocztowa przepelniona / Destination mailbox full)
Last Attempt Date:
Fri, 12 Feb 2010 01:06:57 +0100

Z tego co kojarzę mój serwer będzie jeszcze próbował wysłać maila - ale jak dasz znać to poślę jeszcze raz

wiecej zdjęć Myzia jest w albumie do ktorego link zamieściłam nad zdjeciem: o tu

MYZIO - MAŁY

.

Tak, to możliwe, ze skrzynka przepełniona była, bo jak zwykle za duże zdjęcia...
Ale już mam wszysstko co trzeba, wiec jest ok :) :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pt lut 12, 2010 14:26 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

mahob pisze:

Tak, to możliwe, ze skrzynka przepełniona była, bo jak zwykle za duże zdjęcia...

760KB na sześć zdjęć to za duże zdjęcia? Wydawało mi się, ze onet powinien puścić 2MB.
Przepraszam - przez moją skrzynkę przechodzą kilkumegowe paczki więc nie staralam się tego specjalnie zmniejszać.

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Pt lut 12, 2010 15:01 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Cammi pisze:
mahob pisze:

760KB na sześć zdjęć to za duże zdjęcia? Wydawało mi się, ze onet powinien puścić 2MB.
Przepraszam - przez moją skrzynkę przechodzą kilkumegowe paczki więc nie staralam się tego specjalnie zmniejszać.

Nie Twoje zdjęcia Cammi :wink:
Wcześniej dostałam od kogoś - nie wiem już od kogo - jakies obrzymy :wink: i one mi skrzynkę zapchały.
Mam już zdjęcia z picasy :ok:

mahob

Post » Pt lut 12, 2010 15:25 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

No dobrze - w takim razie kto używa konta na @gmailu? I czy sie takie konto sprawdza?
Bo chyba sobie zmienię - ale chciałabym poznać opinię kogoś, kto się takim posługuje :wink:

mahob

Post » Pt lut 12, 2010 15:57 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

mahob pisze:No dobrze - w takim razie kto używa konta na @gmailu? I czy sie takie konto sprawdza?
Bo chyba sobie zmienię - ale chciałabym poznać opinię kogoś, kto się takim posługuje :wink:

ja uzywam i mnie sie sprawdza. nawet bardzo bardzo mi sie sprawdza :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt lut 12, 2010 16:30 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Powiedzcie, jak się dzisiaj ma moja Rysia?? Dobrze zniosła zabieg? Jest bardzo przestraszona?

niezniszczalna

Od: Czw lut 11, 2010 17:51

[poprzednia][następna]