Ruda kocica, 1,5 roku - już sobie poszła:( - DS;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 09, 2010 16:18 Re: Ruda kocica, 1,5 roku - czy to alergia? kto pomoże?:-(

kićke wysterylizowałam oczywiście, ma poprostu babski charakter, jak chce jest kochana jak nie to nie:-)

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Śro lut 10, 2010 6:26 Re: Ruda kocica, 1,5 roku - czy to alergia? kto pomoże?:-(

Do góry!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Czw lut 11, 2010 2:56 Re: Ruda kocica, 1,5 roku - wstrzymana!

chciałam tylko napisać, że sytuacja sie troszkę polepszyła, w przyszłym tygodniu na badania skóry (gdzyb, bakterie, świerzb skórny) i dietka eliminacyjna. Produkty tylko naturalne, bez wzmacniaczy smaku, barwników i generalnie chemii. Mam wrażenie, że od wczoraj się nie drapie. Oby mi się nie wydawało:-)
A i rodzinna kotka zaczęła się "łuszczyć" na brzuszku i plecach, czyli stara skóra wymienia się na nową bez stanu zapalnego czy martwicy. Bardzo pomogła kapiel w szarym mydle, dwie godziny po kapieli odpadły skorupy z łapek i zaczęła odchodzić obumarta skóra z brzusia, kotka je i już daje sie zanieść do kuwetki.
Dodatkowo dziś poszła do nowego, bardzo dobrego i sprawdzonego domku Kresia http://www.youtube.com/watch?v=bb6pYoGiWS8 czyli moje największe utrapienie, cudem odratowana po nieudanej adopcji :-( Trafiła do swojej siostry:-)
Dziękuje za podnoszenie i dobre słowa, wygląda na to, że chyba sobie jednak poradze:-) kotka będzie do adopcji jak będzie zdiagnozowana i wyzdrowieje:-)

cangu

Post » Pt lut 12, 2010 0:52 Re: Ruda kocica, 1,5 roku - wstrzymana!

ici emoże trafi się jej jakis domek. Trzymam tez kciuki za zdrowie tej rodzinnej
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Nie kwi 25, 2010 6:57 Re: Ruda kocica, 1,5 roku - alergia, szuka doświadczonego domu.

myśle, że kicia powoli może ponownie szukać nowego domku.

cangu

Post » Nie kwi 25, 2010 7:18 Re: Ruda kocica, 1,5 roku - alergia, szuka doświadczonego domu.

Witam,
mam rudego kocura który ma alergię na drób i dlatego też nie może jeśc np royala. Zorientowalam się kiedy z Royala (po którym wystepowała drobna reakcja alergiczna) przestawiłam go na mięso drobiowe. Wygladał jakby go coś pogryzło. Teraz je Acanę bez dodatku drobiu i wszytsko jest w porządku. Aczkolwiek jak tylko podje coś z drobiem bądź nabiał np. śmietankę to ranki znów sie pojawiają.

I taka mała dygresja:
http://www.youtube.com/watch?v=v1KzeAyA ... re=related :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
jak to zobaczyłam to obudziłam śmiechem całą rodzinę - oglądajcie do końca :!:
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Nie kwi 25, 2010 7:41 Re: Ruda kocica, 1,5 roku - alergia, szuka doświadczonego domu.

Tak to jest jak się kociara dorwie do psa:) mając ciągle koty zapomniałam, że psy są troszke ciapowate:) ale pieskowi nic się nie stało:)

a nie było wcześniej napiać co dajesz do jedzenia przy alergii? a ja się tu 4 miesące męcze i kombinuje;) nawet steryd miala bidula przez chwile;( Przed chwilą sprawdziłam i nic, naprawde nie ma ran.

cangu

Post » Nie kwi 25, 2010 13:13 Re: Ruda kocica, 1,5 roku - alergia, szuka doświadczonego domu.

mojego Stefana też wetka szprycowała sterydami :evil: To był w sumie przypadek - rozszyfrowanie na co on ma alergię. Najśmieszniejsze było to że zaraz po tej diecie drobiowej dostawał do jedzenia whiskasa przez jakiś tydzień i przez ten tydzień wszystko mu zeszło. Nie chciałam go przerzucać na hypoallergenic, bo bałam się że jeszcze bardziej go uwrażliwię.

Było tak:
Royal (z kurczakiem) - trochę strupków i wybroczynek na bródce i głowie.
Kurczak (pierść, wątroba, serca) - kot wyglądał jakby go ktoś kopnął w głowę, był cały spuchnięty i w strupach.
Whiskas wołowy :roll: , Acana, surowa wołowina - kot w stanie idealnym :D

a co do filmiku z psiakiem. Najlepszy jest Twój odgłos przerażenia na końcu :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

EDIT: mój drugi kot tez tak spada ze wszytskiego :roll: Przy jednym z takich upadków wybił sobie zęba :evil:
Obrazek

Miss

Post » Nie kwi 25, 2010 13:37 Re: Ruda kocica, 1,5 roku - alergia, szuka doświadczonego domu.

zdrowo wystraszyłam się bo psiak był malutki i nie chciała bym by coś mu się stało, ale w ostatniej chwili udało się go złapać:)

właśnie też tak z rudaską kombinowałam, wiem, że właściciele dawali jej notorycznie mleko :( być może tym uaktywnili alergie. Wiem, co podawać by alergii nie było więc mogę teraz spokojnie pokierować nowych właścieli, spróbuje również z Acaną bez kurczaka, kto wie? przedtm drapała się jak najęta a teraz nic. Steryda podałam tylko raz, takiego co mial działać przez tydzień, też nie zaobserowałam znacznej poprawy.

cangu

Post » Nie kwi 25, 2010 13:53 Re: Ruda kocica, 1,5 roku - alergia, szuka doświadczonego domu.

aha, jeszcze jedno moje paskudy Acany nie lubią, ale nie mają innego wyjścia, bo kupiłam 15 kg :mrgreen: i zapomniałam dodać, że kicia naprawdę piekna :)
Obrazek

Miss

Post » Nie kwi 25, 2010 20:49 Re: Ruda kocica, 1,5 roku - alergia, szuka doświadczonego domu.

Dzięki:-) na żywo jeszcze piękniejsza, nie wiem jak ja ją oddam wogóle:) jest taka kochana, że mi chyba serce pęknie jak ja będe oddawać. Boje sie adoptujących, boje się weterynarzy, wyszukują choroby, których nie ma np.;( tyle niebezpieczeństw ja może spotkać jak ją oddam:( ale nie mogę się zakocić a potem nie mieć środków na utrzymanie ich;( ech może wygram w lotka to jej nie oddam, czy ja jedna mam takie dylematy?

cangu

Post » Nie kwi 25, 2010 21:16 Re: Ruda kocica, 1,5 roku - alergia, szuka doświadczonego domu.

chyba 90% forum ma takie dylematy. Wrzucaj fotki pięknisi, to będzie zaglądać więcej osób, a ja będę cieszyć oko, bo jak ja btym wygrała to bym własnie taką ruda pannicę moich dziadom zafundowała :)
Obrazek

Miss

Post » Czw lis 11, 2010 15:07 Re: Ruda kocica, 1,5 roku - alergia, szuka doświadczonego domu.

Kicia nadal szuka domu:(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cangu

Post » Czw lis 11, 2010 16:05 Re: Ruda kocica, 1,5 roku - alergia, szuka doświadczonego domu.

Ależ piękność :1luvu:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pt lis 12, 2010 21:35 Re: Ruda kocica, 1,5 roku - alergia, szuka doświadczonego domu.

W poniedziałek jade z Primciom do nowego domku,
jak domek będzie odpowiedni Primcia tam zostanie,
oby to ten jedyny domek, którego tak długo dla Primci szukałam
Tak czy owak poniżej filmik z moją Primcią. Jak ja się z nią rozstane :cry:
http://www.youtube.com/watch?v=u6gjStWex7I

cangu

[poprzednia][następna]