^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 10, 2010 22:26 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół - potrzebne DT lub TDT!!!

_espresso pisze:
_kathrin pisze:Do wzięcia jest na CITO rudy, dorosły, miły, PORZUCONY, kot z Żelaznej!

Cos wiecej wiadomo o tym kocie? w jakim wieku? chory, zdrowy? i jak z kuweta?

Nic nie wiem, zadzwonię jutro do Ewy to będę wiedzieć więcej. Ma podobno jajka, więc pewnie zaczął śmierdzieć, a w konsekwencji stracił dom.
Dorosły, ale nie stary. Podobno przemiły. Optycznie zdrowy! Kuwety jeśli nie zna, szybko się nuczy.
Ktoś szuka rudego kota?

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Śro lut 10, 2010 23:01 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół - potrzebne DT lub TDT!!!

:roll:
Wróciliśmy z Gizmulcem od Doktora. Na razie mamy spróbować puścić to na żywioł, ponieważ miejsce jest do d... jeśli chodzi o próby leczenia. Nie jest to w każdym razie wypadający odbyt :) Robić dalej okłady i nie robić dalej nadziei że szybko się zagoi :roll: Jak nie będzie postępów to wdrożymy leczenie antybiotykowe. Za tydzień do kontroli.
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Śro lut 10, 2010 23:02 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół - potrzebne DT lub TDT!!!

_kathrin pisze: Nic nie wiem, zadzwonię jutro do Ewy to będę wiedzieć więcej. Ma podobno jajka, więc pewnie zaczął śmierdzieć, a w konsekwencji stracił dom. Dorosły, ale nie stary. Podobno przemiły. Optycznie zdrowy! Kuwety jeśli nie zna, szybko się nuczy. Ktoś szuka rudego kota?

Napisałaś, że kot jest do wzięcia na cito, pomyślałam, że mogłabym go wziąć na tymczas, bo rude są chyba łatwe w adopcji. Wiem, idę na łatwiznę :)
Teraz mam trochę luzu - sporo pracuję w domu i nie mam w najbliższym czasie wyjazdów, więc mogłabym się nim zająć, jeśli to miałoby sens. Chyba, że on już ma DT?

Tylko potrzebowałabym pomocy w ogłoszeniach (zdjęcia zrobię w dużej ilości bez problemu).
Aaaa, i mam niezabezpieczone okna. Ale są na tyle nieszczelne, że w ogóle ich teraz nie otwieram, co więcej, są oklejone taśmą malarską, bo bardzo wiało.
Nasze tygrysy - Ginger i Fred: viewtopic.php?t=84021

Obrazek

_espresso

Od: Czw lis 06, 2008 12:57

Post » Śro lut 10, 2010 23:14 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół - potrzebne DT lub TDT!!!

_espresso pisze:
_kathrin pisze: Nic nie wiem, zadzwonię jutro do Ewy to będę wiedzieć więcej. Ma podobno jajka, więc pewnie zaczął śmierdzieć, a w konsekwencji stracił dom. Dorosły, ale nie stary. Podobno przemiły. Optycznie zdrowy! Kuwety jeśli nie zna, szybko się nuczy. Ktoś szuka rudego kota?

Napisałaś, że kot jest do wzięcia na cito, pomyślałam, że mogłabym go wziąć na tymczas, bo rude są chyba łatwe w adopcji. Wiem, idę na łatwiznę :)
Teraz mam trochę luzu - sporo pracuję w domu i nie mam w najbliższym czasie wyjazdów, więc mogłabym się nim zająć, jeśli to miałoby sens. Chyba, że on już ma DT?

Tylko potrzebowałabym pomocy w ogłoszeniach (zdjęcia zrobię w dużej ilości bez problemu).
Aaaa, i mam niezabezpieczone okna. Ale są na tyle nieszczelne, że w ogóle ich teraz nie otwieram, co więcej, są oklejone taśmą malarską, bo bardzo wiało.

Jasne, że mogłabyś go wziąć, kot bardzo potrzebuje DT. Podaj mi do siebie nr na PW, z rana zadzwonię do karmicielki, a potem do Ciebie.
Okna jakoś przeboleję ;)
Z ogłoszeniami pomożemy.

Dzięki!

_kathrin

Post » Śro lut 10, 2010 23:24 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół - potrzebne DT lub TDT!!!

_kathrin pisze: Jasne, że mogłabyś go wziąć, kot bardzo potrzebuje DT. Podaj mi do siebie nr na PW, z rana zadzwonię do karmicielki, a potem do Ciebie.
Okna jakoś przeboleję ;)
Z ogłoszeniami pomożemy.

Poszlo PW.

Tak na marginesie, to ludzie nie wiedzą, że kota trzeba wykastrować, a nie wyrzucać?

Obrazek

_espresso

Post » Śro lut 10, 2010 23:31 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół - potrzebne DT lub TDT!!!

Z tym powodem wyrzucenia to mniemam tylko, może alergia :roll:

_espresso wielkie dzięki!

Wygląda na to, że szukamy na jutro transportu Żelazna :arrow: Ursynów :arrow: Żoliborz dla rudego kocura

_kathrin

Post » Śro lut 10, 2010 23:51 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół - potrzebne DT lub TDT!!!

_espresso pisze:......Tak na marginesie, to ludzie nie wiedzą, że kota trzeba wykastrować, a nie wyrzucać?

Gdyby ludzie to wiedzieli to mielibyśmy duuużo mniej roboty :roll:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Czw lut 11, 2010 9:41 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół - potrzebne DT lub TDT!!!

jeśli potrzebne będzie allegro, to ja bardzo poproszę o info na sassenach [małpa] o2.pl

(staram się nieco oderwać od forum i rzadziej wchodzić, hehe :roll: )

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Czw lut 11, 2010 13:27 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół - potrzebne DT lub TDT!!!

Uschi pisze:jeśli potrzebne będzie allegro, to ja bardzo poproszę o info na sassenach [małpa] o2.pl

(staram się nieco oderwać od forum i rzadziej wchodzić, hehe :roll: )

Skorzystałam :wink:

_kathrin

Post » Czw lut 11, 2010 15:08 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół - potrzebne DT lub TDT!!!

Po woli zaczynamy porządkować nasze tymczasy.
Tu wątek prawieNorweskich w DT u Agneski i TDT u Apsy
viewtopic.php?f=1&t=107599

A tu DT u _kathrin
viewtopic.php?f=1&t=105746

Wrzucam to na pierwszą stronę.
Obrazek Obrazek

^JoKot^

Od: Sob gru 19, 2009 16:36

Post » Czw lut 11, 2010 18:20 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół - potrzebne DT lub TDT!!!

_kathrin, a co słychać u kota z Żelaznej? czyżbym niepotrzebnie sprzątnęła łazienkę :?:

Obrazek

_espresso

Post » Pt lut 12, 2010 11:42 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół - potrzebne DT lub TDT!!!

_espresso pisze:_kathrin, a co słychać u kota z Żelaznej? czyżbym niepotrzebnie sprzątnęła łazienkę :?:

Już z _espresso rozmawiałam :(
Generalnie jest tak, że kot na mrozie siedział trzy dni. Biedny, porzucony, na śniegu pod oknami dawnych opiekunów :roll:
Karmicielka do mnie z płaczem wydzwaniała...

Kot w cudowny sposób znalazł się bezpieczny w domu karmicielki, gdy tylko powiedziałam, że mam dla niego DT.
Na tymczas karmicielka nie odda. Więc rudy kicuś zasilił i tak już pokaźne stado. Jest 25ty.

Jak mnie wpienia, jak się próbuje ze mnie robić idiotkę :evil:

_kathrin

Post » Pt lut 12, 2010 11:50 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół - potrzebne DT lub TDT!!!

_espresso pisze:_kathrin, a co słychać u kota z Żelaznej? czyżbym niepotrzebnie sprzątnęła łazienkę :?:

dlaczego niepotrzebnie? Mnie się wydaje, że to czasami konieczne, a po drugie sporo innych kotów czeka na tymczas.
_espresso, masz dobre serducho dla futerek, rozejrzyj się za którymś :lol:

PROSIMY GŁOSOWAĆ NA LISTĘ KRAKVETU!!!!!!!!

viewtopic.php?f=1&t=107090
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pt lut 12, 2010 12:02 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół - potrzebne DT lub TDT!!!

Jak trzeba :twisted: , to jaj mam sygnał o białym kocie, na Miedzianej, ponoć jego opiekunów eksmitowali a on się błąka - karmicielka chce, żebym mu znalazła dom, ale z ulicy to chyba niewykonalne ... jakby go ktoś zechciał przejąć, to pogadam z babka, żeby go złapał i odrobaczyła/ew. wykastrowała, bo taki warunek postawiłam.
Ja dziś czekam na tymczasa i dopiero jak pójdzie ode mnie, to mogę go wziąć ... a zimno jest :( .
Szczegóły na pw.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt lut 12, 2010 12:36 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół - potrzebne DT lub TDT!!!

_espresso, białe też są chodliwe :wink:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

[poprzednia][następna]