~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 04, 2010 12:05 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~świętujemy ! str8

a to kilka zdjec z niedzieli..

prawda,że mamy piękne koty ? :)
szkoda tylko ze takie troche dziczki.. kurcze.. juz dawno powinny grzec się w domkach a nie pod ta starą ławką... :?

Efezia... coś chyba panienka się podziębiła ostatnio...
Obrazek

księżniczka pod baldachimem :D
Obrazek

Kropek.. ktory tak na prawde powinien miec na imie Beksa !
Pan kot na bliski kontakt z czlowiekiem reaguje placzem.. wlasciwie tonawet jakby wyciem...
Obrazek

Pan Beksa i czujne oko Buki :ryk:
Obrazek

Nowy drapaczek stal sie chyba ulubionym miejscem Ciekawskiej :)
Obrazek

Na hamaczku, w budce, na budce.. no takiego mięciusiego futerka nie mozna nie wykorzystać :D
Ciekawska jest taka śliczna... ciekawe czy ma mieciutkie futerko.. hm.
pewnie tak.. bo wyglada jak pluszowa zabawka :D
Obrazek

Żbikowi niestety nie dalo sie zrobic zadnego innego zdjecia niz to..

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Czw lut 04, 2010 13:48 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~świętujemy ! str8

sliiiiczne kicie i fotki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

mi juz od dluzszego czasu nie przychodza powiadomienia i gubia mi sie watki, wiec sporadycznie zagladam :(

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Sob lut 06, 2010 21:15 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~świętujemy ! str8

a czy ja już pisałam, ze rozmawiałam ostatnio z Olą.. dużą Profesora? :D
Dostalam nawet mmsa :D
Profesor się zrobił baaardzo domowy.. mruczy.. gada :D
w dodatku troche zaczął wybrzydzać z jedzeniem... jak to na prawdziwego króla przystało :lol:
nieustajaco w najwyższej cenie jest wołowinka :) Lubi się bawić ale nie zabawkami tylko np nogami Oli , albo skórką od arbuza :ryk:
a.. i Profesor oprócz imienia Profesor ma też drugie imię : Ksiaże Myszkin :lol:

Jestem przeszczęśliwa,że mój ukochany kot ma tak cudowny dom !!!

iskra666

Post » Sob lut 06, 2010 21:26 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~świętujemy ! str8

no to genialnie :D :1luvu: :ok:

tillibulek

Post » Sob lut 06, 2010 21:33 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~świętujemy ! str8

Czemu mieszkam tak daleko no... :roll:

Kropek :1luvu: a gdzie pan zabójca? :lol:

Chciałabym wziąć Bukę na DT :oops: ale narazie to nierealne :crying:

A Kayowi będziemy chyba wyrywać kilka ząbków, są w strasznym stanie...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Sob lut 06, 2010 23:26 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~świętujemy ! str8

Killerowi fotek nie robilam bo bylyby dokladnie takie same jak ostatnio.. :roll:
Kilerątko po prostu cały czas siedzi za piecem i ani przy nas drgnie..

oj.. a co sie w ząbki Kayowe stało?
Takie ładne miał przeciez ? :(

Co do Buki... wiesz.. jakby coś to poczeka :wink:
Oglaszam panienke na allegro itp, natomiast przy takiej ilosci pięknych kotów ogłaszanych w serwisach nie ukrywam, ze jej szanse na adopcje sa niewielkie.. mimo tego iż jest bardzo ładna.. :roll:

iskra666

Post » Sob lut 06, 2010 23:39 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~świętujemy ! str8

iskra666 pisze:Oj.. a co sie w ząbki Kayowe stało?
Takie ładne miał przeciez ? :(

Tego właśnie nie wiemy. Wet powiedział że Kay ma prawdopodobnie plazmocytarne zapalenie dziąseł :( :( :( będzie leczony antybiotykowo, a jeśli to nie pomoże to... :(

Z tego co widziałam na Rafałowych fotkach, to ten stan zapalny zaczynał się już tworzyć (jak dorwę się do mojego laptopa to wstawię tę fotkę) i tak się rozwijało to cholerstwo :crying: gdyby nie był taki dziki na początku, to może nie było by teraz takich problemów (kurcze, wtedy nie dałam go nawet rady dotknąć, a o leczeniu nie wspominając :roll: )

A że teraz pozwala robić ze sobą wszystko (no prawie :lol: ) to rozpoczniemy leczenie :ok:

Trzymajcie kciuki :ok: on musi być zdrowy, bo chyba się zaryczę...

Co do Buki... wiesz.. jakby coś to poczeka :wink:
Oglaszam panienke na allegro itp, natomiast przy takiej ilosci pięknych kotów ogłaszanych w serwisach nie ukrywam, ze jej szanse na adopcje sa niewielkie.. mimo tego iż jest bardzo ładna.. :roll:

Uwierz mi Aniu, że gdy będę mogła wziąć jakiegoś kota, to Buka już dawno będzie grzać swoje kolorowe doopsko w domku :lol:

Chętnie pomogę w ogłaszaniu :ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Sob lut 06, 2010 23:52 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~świętujemy ! str8

Zostałam oficjalnie oddelegowana przez ekipę do opisania dnia w schronie, do czego zabieram się z poczuciem zaszczytu i niejakim skrępowaniem, bo taki ze mnie wolontariusz od wielkiego dzwonu...

W dużej kociarni powitał nas jak zwykle stęskniony Żbiku, który najpierw niezwykle namolnie domagał się pieszczot (od wszystkich! Na raz!), a potem malowniczo się ze mną bawił.

Rafał w tym czasie próbował oswajać Bukę, a Monika towarzystwo schowane pod ławą (Kropka, Efezkę i Ciekawską), ale cała czwórka była dość nieprzejednana. Kiler oczywiście na zapiecku.

Przy okazji odkryliśmy, że pod kocimi legowiskami w miskach jest jedna wielka siusialnia... ale o tym za chwilę.

Później miałam okazję poznać cztery cudnej urody panienki! Jestem zauroczona! Świnka- Jeżynka jest cudna, chociaż nieco niesubordynowana, szczególnie wtedy kiedy bez ostrzeżenia gryzie wujka Rafała w nos!
Fizia była bardzo miła i dała się głaskać. Salsa nieco bardziej nieśmiała, ale też dała się miziać. Zdrapka (dlaczego ciągle mi się kojarzy, że ona jest Zakrętka :roll: ) najbardziej nieśmiała z towarzystwa nie bardzo pozwalała się dotykać, ale za to ma cudne skarpetki! Właściwie jedną skarpetkę i jedną pończoszkę ;)
Nie ukrywam, że mnie urzekły: takie filigranowe, takie drobinki, a takie charakterne ;)

Fizia coś tam świszcze w nosie, ale podobno jest lepiej. Salsa zaczyna zarastać tam, gdzie miała łysawe.

Po wymizianiu całej czwórki wzięliśmy się za porządki. Umyliśmy podłogi w obu kociarniach i u Fadka, wyrzuciliśmy zasikane i zarzygane (przepraszam za dosadne wyrażenie, ale długo szukałam w głowie eufemizmu i nie znalazłam eufemizmu-przymiotnika) koce, odkurzyliśmy budki, usunęliśmy nadmiar posłań.

No i wiadomość dnia: w trakcie tego sprzątania Fadek się zniecierpliwił czekaniem, wyszedł z budki i zaczął dopominać się uwagi!
Tak tak: dopominać! Zdecydowanie i w sposób nie znoszący sprzeciwu. Wypiliśmy z nim herbatę, Fado nas obtańcował, wywalił brzucho, ocierał się i wyginał. A potem z miną starego wygi zamordował kilka myszek i nawet usiekł Monikę, która w pewnym momencie chciała mu wyjąć myszkę z łapy.

Ja widziałam go po raz pierwszy i zobaczyłam śmiałego, domowego kota, nie mniej kontaktowego niż Żbiku, czy Jeżynka.
I zresztą stwierdzam, że Fado wygląda jak kawał zakapiora! Uszy obdarte, jak u bandziora, ślady jakichś dziargów na nosie, wielkie, masywne łapska, no i całkiem napakowany, żeby nie powiedzieć, zdrowo upasiony korpus.
Spodziewałam się jakiegoś melancholijnego, wąskonosego, wielkookiego dżentelmena wpatrzonego tęsknie w dal, a spotkałam rezolutnego chłopaka o bardzo zdrowym podejściu do życia!

Więc może by tak wymienić ten smuuuutny banerek fadkowy ;)

Wszystkie koty dostały na koniec tuńczyka (Żbiku próbował dostać kilka razy dokładkę!) no i pojechaliśmy...
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Nie lut 07, 2010 0:05 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~świętujemy ! str8

Cameo...co do tego zapalenia dziąseł to polecam kontakt z Dulencją... ona ma naszego Misia-Leona, który miał/ma to zapalenie. Dulencja ma spore doświadczenie w leczeniu tego ustrojstwa.
edit.. Dziękuję pięknie za pomoc, ale Buka ma już zrobione ogłoszenia..tylko niestety na gumtree nie chciało mi się dodać...
czekam jeszcze na odpowiedż administracji..

Aniu :) :) :)
Miło się czyta Twoje opowieści :)
Kurcze.. kawał roboty zrobiliście dzisiaj... szkoda, ze mnie nie było..ale dostałam mmsa z Fadkiem od Rafała i prawie mi prezentował przez telefon jak miauczy Fadek :lol:
Fadkowi bannerek oczywiście wymienię, bo faktycznie ten jest już nieco nieaktualny :)
imię też chyba powinien mieć bardziej zawadiackie :D
Co do reszty towarzystwa... dziewczynki są przeurocze :D
A Jeżynka uwielbia Rafała.. jakbyśmy go popryskaly kocimiętką to by go chyba zjadła :smiech3:

Zastanawia mnie dlaczego w dużej kociarni koty tak wymiotują...
może trzebaby je odrobaczyć? :roll: tylko jak odrobaczyć te dzikusy.. ?
chyba tylko strongholdem..
a może to kwestia jedzenia ? sama już nie wiem...

ciekawe też dlaczego ten miski tak obsikują... :roll:

Słyszałam też że trikolorka nie jedzie jednak do domu.. :(
A Janka nadała jej w ogole jakieś imię ?

iskra666

Post » Nie lut 07, 2010 0:20 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~świętujemy ! str8

No chyba nie nadała. Kotka miała jechać do Wrocławia, ale dojechała tylko do Warszawy, bo pani stwierdziła, że ma półtoraroczne dziecko, i że kot to niedobry pomysł.

Kurcze, nie wiedziałam, że dzieci się rodzą tak znienacka i to w dodatku półtoraroczne! Trzeba kurczę, uważać, bo tu człowiek podejmie jakąś decyzję: np., że jutro adoptuje kota, a tu bęc i nagle z nieba spada dziecko i trzeba się wycofać!

Przepraszam za złośliwość, ale szlag mnie trafia jak słyszę takie rzeczy: dobrze, że pani się rozmyśliła, zanim kotka wyruszyła do Wrocławia i oszczędziła jej męczącej podróży w dwie strony.
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Nie lut 07, 2010 0:35 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~świętujemy ! str8

Może znalazla przypadkowo, na przykład w kapuście.. :lol:

iskra666

Post » Pon lut 08, 2010 14:15 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~świętujemy ! str8

iskra666 pisze:Może znalazla przypadkowo, na przykład w kapuście.. :lol:

Coś w tym jest :ryk: Ja mam w ogródku trawę i dzikie róże, więc znalazłam tam bure kocisko... :wink:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Dzikers

Od: Nie kwi 12, 2009 14:20

Post » Pon lut 08, 2010 20:41 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~świętujemy ! str8

Dobrze Dzikers że tylko kota tam znalazłaś :ryk:

iskra666

Post » Pon lut 08, 2010 21:51 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~świętujemy ! str8

co za akcja.... :roll: :roll: :roll:

tillibulek

Post » Śro lut 10, 2010 22:03 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~świętujemy ! str8

A oto nieco spóźnione fotki z ostatniej wizyty (kliknij w fotkę, aby ją powiększyć).

Fizia na kolanach Anuk, zupełnie uszczęśliwiona:

Obrazek

Zamyślona Jeżynka (ale tylko na chwilę :) ):

Obrazek

Ciekawska, która postanowiła zjeść tuńczyka na werandzie, czyli na drapaku:

Obrazek

I jeszcze Kropek, który odkrył, że drapak jest fajny :)

Obrazek

Ale najważniejsze są fotki Fadka, który chyba już przekonał się do ludzi.

Na rękach Anuk:
Obrazek

Z zabawką w łapce:

Obrazek

I zupełnie wyluzowany Fadek:

Obrazek

Obrazek

:)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14