Paluch2- smutny początek kolejnej cześci PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 10, 2010 8:33 Re: Paluch 2- 2 skazańców czeka...

podrzucam!
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Śro lut 10, 2010 9:29 Re: Paluch 2- 2 skazańców czeka...

i hop po domki!
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Post » Śro lut 10, 2010 12:13 Re: Paluch 2- 2 skazańców czeka...

Ja poprosze o nr. konta dla Paluszków. Właśnie Delfin612 zakończyła bazarek moich ksiazek i chcę przelać pieniadze. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Śro lut 10, 2010 12:18 Re: Paluch 2- jeszcze tylko3 skazańców czeka na pomoc

alareipan pisze:Przypominamy się na nowej stronie.
KOTY Z WEEKENDU 6-7.02

- W pokoju adopcyjnym było kilkanaście (chyba 16) kotów do adopcji. Dużo czarnuszków :roll: Dziś poszły cztery koty z PA, w tym cały rudy, młodziutki burasek (jeden z dwóch, które widziałam ostatnio na fotach z kwarantanny), kotek nr 32/10 i kotka nr 712/09 (-Anula- mam nadzieje, że to się przyda do Twojej strony).

Obrazek
:arrow: Bura kotka z białym krawatem i skarami. Kocia młodzież. Urocza! Zdjęcie z kartoteki tego nie oddaje ;) Drobna, długie nogi, śliczna. Zaczepia każdego, kto wchodzi do pokoju. Bardzo miła, towarzyska i miziasta. Z boku miała wygolony kwadrat, więc chyba świeżo po zabiegu sterylizacji. W stanie dobrym. Polecam szybkie decydowanie się, bo pewnie szybko ktoś zgarnie ją ze schroniska ;) Była w PA, nr 711/09

Obrazek
:arrow: Kocia dojrzała dama. Teoretycznie stwierdzono, że ma około 10-11 lat, ale jak trafiła we wrześniu, to miała zęby w tak fatalnym stanie, że wiekszość trzeba było usunąć. Trudno więc ocenić. Kotka jest piekna! Bura z białymi końcówkami. Duża, dorodna, wygląda na jakieś 4-5 kilo. Przez brak zębów, lekko wypada jej jęzorek, ale to jej tylko dodaje uroku. Pracownik, bardzo ją polecał, bo jest 100 % proludzka, bardzo przyjacielska, miziasta, grzeczna i spokojna... No kot idealny :) Akurat przespała całą moją wizytę na krzesełku ;) Była w PA, nr 494/09

Obrazek
:arrow: Biało-bura kotka, którą przywieziono wiosną z kociakami. Śliczna, ale dzikawa, a raczej bojaźliwa. Nie jest agresywana. Trochę nie wiadomo co z nią zrobić... sama się nie "sprzeda", nawet w PA... Szuka kogoś, kto się nią zaopiekuje, mimo że nie będzie się pchała na kolana... Choć kto wie, jaka by była w domu. Szuka PILNIE zanim złapie jakieś katar i zasili kociarnię :!: Była w PA, nr 188/09

Obrazek
:arrow: Biało-czarny kocurek. Trafił na Paluch z uciętym ogonkiem i innymi obrażeniami, ale teraz juź nie widać, oprócz braku ogonka oczywiście. Bojaźliwy, ale podobno miły. Przespał moją wizytę na szafie. Zapisałam sobie ile ma lat, ale nie mogę się rozczytać :oops: Był w PA, nr 458/09

ObrazekObrazek
:arrow: Czarnulka. Wrodzona łagodność. Pracownik bardzo ją polecał, bo to przemiły futrzak. Spokojna, towarzyska, miziasta. W stanie bardzo dobrym. Śpich, co widać na focie ;) Nic tylko brać, tulić i kochać! Była w PA, nr 119/09

Obrazek
:arrow: 2-letni dzikusem. Z potencjałem na miłego kota, ale potrzebuje własnego kąta, spokoju i cierpliwości. Bardzo przystojny z pyska. Szuka PILNIE! Był w PA, nr 183/09

Obrazek
:arrow: Dorodny czarny senior. Osądzony na 10-12 lat. Bardzo, bardzo przyjacielski! Szuka kąta na spokojną emeryturę. Na zdjęciu w kartotece wygląda fatalnie, ale teraz dobrze. Był w PA, nr 644/09

Obrazek
:arrow: W TYM PRZYPADKU POTRZEBUJE WSPARCIA. WYDAJE MI SIĘ, ŻE KOT W KOŁNIERZU Z POKOJU ADOPCYJNEGO TO WŁAŚNIE TA KOTKA. JUŻ O NIEJ PISAŁAM, KOTKA MA KOŁNIERZ I JAKIEŚ POWAŻNE PROBLEMY Z ODBYTEM (- W pokoiku jest biały kot w grafitowe łaty w kołnierzu. 3 tygodnie temu był fatalny, wydawało mi się, że rzuca go goraczka, 2 tygodnie temu nie widziałam, bo nie wchodziłam do pokoiku. Ale teraz widać było, że jest lepszy. Nadal ma jakieś problemy z odbytem i kk, ale patrzył na mnie przytomnie z koszyka, wtedy nie kontaktował. Mało to pocieszające, ale mimo wszystko...). JAK JĄ WIDZIAŁM PIERWSZY RAZ TO BYŁA W FATALNYM STANIE, ALE WIDAĆ, ŻE MA SIĘ CORAZ LEPIEJ. W TEN WEEKEND NAWET WYSZŁA Z WILKINOWEGO KOSZYKA, JAK POTRZĄSAŁAM MYSZKĄ. WIDAĆ, ŻE MA OGROMNĄ WOLĘ ŻYCIA. STAN SIĘ POPRAWIŁ, ALE NADAL JEST... NAPISZĘ WPROST OBFAJDANA :( KOTKA Z KARTOTEKI MA NR 345/09
:arrow: 6-7.02 TO FAKTYCZNIE TA KOTKA, NR 345/09. BARDZO MNIE ZASKOCZYŁA TERAZ. JEST DUŻO, DUŻO LEPIEJ! PRZESZŁA JAKĄŚ OPERACJĘ ODBYTU, NIESTETY NADAL MA PROBLEMY ZE ZWIERACZAMI :( ALE ZA TO JEST AKTYWNA, KONTAKTOWA, WSTAJE SIĘ PRZYWITAĆ... NO WIDAĆ, ŻE MIMO WSZYSTKO DOBRZE SIĘ CZUJE. BARDZO POTRZEBNY JEJ WYROZUMIAŁY, DOŚWIADCZONY DOM :!: JEST DO ADOPCJI W PA.

ObrazekObrazekObrazek foto 2-3.01 :arrow: ObrazekObrazek
:arrow: BIAŁO-RUDY, CHYBA NIEKASTROWANY. JEST W TRAKCIE ANTYBIOTYKU NA KK. SUPERKOT. MIZIASTY, ROZKRZYCZANY. NR 667/09
:arrow: 2-3.01 - NADAL JEST W PIERWSZYM BOKSIE OD KOŃCA! NIE BARDZO ZROZUMIAŁAM, CZY SKOŃCZYŁ ANTYBIOTYK, CZY MA NAWRÓT KK, ALE CHYBA CHODZIŁO O TO, ŻE TEŻ KICHNĄŁ PRZY WECIE I PRZEZ TO NIE DOSTAŁ SIĘ DO POKOJU ADOPCYJNEGO :evil: TO KOSZMAR, BO KOT JEST ZAJ@#%#$^ :!: PIĘKNY, MA TAKIE KRÓLICZE, PUCHATE FUTERKO. MIMO MROZU, WYSZEDŁ NA WYBIEG I DARŁ SIĘ DO MNIE. BARDZO LGNIE DO CZŁOWIEKA, MANIACTWO GŁASKANIA. WYGLĄDA DOBRZE, A "LECZY SIĘ" NA KOCIARNI :evil:
:arrow: 6-7.02 ON NADAL TAM JEST! :( DWA RAZY TRAFIŁ DO POKOJU ADOPCYJNEGO NA JEDEN DZIEŃ. WRACA NA AZYL, BO SIĘ CHRONICZNIE GLUCI. ON BARDZO POTRZEBUJE POMOCY, BO TAM NIGDY NIE WYLECZY TEGO KATARU! TO NAPRAWDĘ SUPERKOT :!: JEST W KOCIARNI, [b]NR 667/09[/b]

RECYDYWA - OBECNIE SĄ DWA KOTY :!:
Obrazek
Obrazek
:arrow: BURY KOTEK NR 92/09 I BURO BIAŁA KOTECZKA NR 270/09. TE KOTY SĄ W BOKSIE DLA "SKAZAŃCÓW", BO PRZESZŁY X-NAŚCIE RAZY KK. NIGDY NIE TRAFIŁY DO PA. NIE MAJĄ SZANS... OBOJE SĄ PRZYJACIELSCY, MIZIAŚCI, ROZGADANI. TESTY NA FIV I BIAŁACZKĘ WYSZŁY IM NEGATYWNE. MAJĄ TEŻ DOBRE WYNIKI KRWI. POTRZEBUJĄ PO PROSTU DOMU, CIEPŁA I OPIEKI.

I koty, o które było zapytanie:
Obrazek
ID: 0038/10
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ] [ samica ]
Maść: GRAFITOWO-BIAŁA
Waga: 2,500

Obrazek
ID: 0041/10/K
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ] [ samica ]
Maść: stalowo- biała
Waga: 3,000

Obrazek
ID: 0050/10/K
Gatunek: KOT [ BRYTYJSKI ] [ samica ]
Maść: niebieska
Waga: 2,500
Znaki: bez ogona

:arrow: WSZYSTKIE SĄ JUŻ PO KWARANTANNIE. NR 41/10 I NR 50/10 SĄ NADAL LECZONE. NR 38/10 JEST PO AMPUTACJI NÓŻKI. NIKT ICH NIE ZAKLEPYWAŁ, CZYLI SĄ DO WZIĘCIA

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Śro lut 10, 2010 13:33 Re: Paluch 2- 2 skazańców czeka...

Z radością przedstawiam wyniki bichemii Bibuły! Dla przypomnienia - 18 stycznia: mocznik 84,60, kreatynina 2,26.
A teraz:
Mocznik 47,6 (norma 25-70)
Kreatynina 1,4 (norma 1,0-1,8 )
:dance: :dance2: :dance: :dance2:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro lut 10, 2010 14:16 Re: Paluch 2- 2 skazańców czeka...

Zofia&Sasza pisze:Z radością przedstawiam wyniki bichemii Bibuły! Dla przypomnienia - 18 stycznia: mocznik 84,60, kreatynina 2,26.
A teraz:
Mocznik 47,6 (norma 25-70)
Kreatynina 1,4 (norma 1,0-1,8 )
:dance: :dance2: :dance: :dance2:

:D

to już wiemy, ze kazdą bidę tylko do Ciebie należy kierowac :mrgreen:

A na pwoaznie - bardzo się cieszę ze z nią już dobrze, czyli ....przyczyną takich wyników były warunki, w jakich przebywała :(

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Śro lut 10, 2010 14:21 Re: Paluch 2- 2 skazańców czeka...

Ja sie tylko boję, że ona za moment cudownie odmłodnieje :wink: Tak było z Lulkiem i Magoosiem. Wstępnie wyceniane na 10 lat okazały się trzy-czterolatkami.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lut 10, 2010 14:35 Re: Paluch 2- 2 skazańców czeka...

Zofia&Sasza pisze:Ja sie tylko boję, że ona za moment cudownie odmłodnieje :wink: Tak było z Lulkiem i Magoosiem. Wstępnie wyceniane na 10 lat okazały się trzy-czterolatkami.

ja też tak chcę! jadę do Ciebie na kurację! :mrgreen:

Never

Post » Śro lut 10, 2010 14:40 Re: Paluch 2- 2 skazańców czeka...

Never pisze:
Zofia&Sasza pisze:Ja sie tylko boję, że ona za moment cudownie odmłodnieje :wink: Tak było z Lulkiem i Magoosiem. Wstępnie wyceniane na 10 lat okazały się trzy-czterolatkami.

ja też tak chcę! jadę do Ciebie na kurację! :mrgreen:

Kolejka jest :twisted:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lut 10, 2010 15:05 Re: Paluch 2- 2 skazańców czeka...

żeby tak odmłodnieć, to trzeba przejść kurs pucowania u Bibułki ;)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Śro lut 10, 2010 15:08 Re: Paluch 2- 2 skazańców czeka...

Poddasze pisze:żeby tak odmłodnieć, to trzeba przejść kurs pucowania u Bibułki ;)

No to jak, Never, potrafisz sobie wylizać piętę? :twisted:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lut 10, 2010 15:12 Re: Paluch 2- 2 skazańców czeka...

Ja sie tylko boję, że ona za moment cudownie odmłodnieje Tak było z Lulkiem i Magoosiem. Wstępnie wyceniane na 10 lat okazały się trzy-czterolatkami.

nie wiem czego się bać? to lepiej
super że zdrowieje

ja mam na DT 10- letnią kotkę (na pewno 10 letnią!)- wróciła z adopcji bo za młodo się zachowywała, chyba zmienię wiek w ogłoszeniach :?
AnielkaG

Post » Śro lut 10, 2010 18:29 Re: Paluch 2- 2 skazańców czeka...

Anielko, smutno ze wróciła, wiem, ze tak się cieszyłaś z adopcji... :(

Ja na szybko przypomnę, ze w schronie czeka jeszcze 2 skazańców, z pewnych powodów (info na pw w razie czego) jednego z nich nalezaloby jak najszybciej stamtąd zabrać :(

Jest też 2 staruszków - one są do adopcji, oraz kotka z problemami ze zwieraczami...ma nikle szanse na dom, do adopcji od ręki.....

Never

Post » Śro lut 10, 2010 21:01 Re: Paluch 2- 2 skazańców czeka...

podniosę
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Czw lut 11, 2010 7:59 Re: Paluch 2- 2 skazańców czeka...

Może ktoś tu wypatrzy swojego przyszłego kiciusia? HOP!
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

[poprzednia][następna]