K-ów, życie toczy się dalej ....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 09, 2010 19:27 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Leone pisze:Dzwoniła do mnie pani w sprawie adopcji małego kotka, 4-5 miesięcznego. Umówiliśmy się z nią na piątek popołudniu, tylko powstaje problem: kogo z maluchów mamy do adopcji? Bo są armaturki, które do przyjaznych raczej nie należą, Kikur jest u Miszeliny, zostaje Kiri albo Kiwi (czy kociak jest już może zarezerwowany?)
Synowie Oli są do wydania, tak?

Tylko synkowie Oli są do wydania, Kiri jedzie do domu w piątek. No i bedzie Gael, w klatce. W jego sprawie będziecie mieli telefon w piątek lub w sobotę.
Kikur też jest do adopcji, tyle że na razie chory. Ale zobaczyć można.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto lut 09, 2010 19:44 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

MYSZA szuka domu - bez innych zwierzaków
i BASIA po remoncie paszczy też szuka domu - z kotami, psami i sama już nie wiem z czym jeszcze

ja też szukam ... cudotwórcy
co vet to inna opinia
a Agatka nic - nadal w tym samym stanie
pomysły co raz ciekawsze - Cushing
tylko podobnnie jak z cukrzyca - jeden mówi, ze cukrzyca - drugi że nie
jeden że ma objawy Cushinga - drugi, że nei widzi podstaw
Agatce dzisiaj krwi się nie udało pobrać
vetka jedna do Myślenic mnie wysyla
pytanie czy po to żebym usłyszała, że to faktycznie ciekawy przypadek, że jeden wynik/objaw nie pasuje do drugiego

idę podać mu kroplówkę - tu też nie ma zgodności jaką i z czym

mnie zastanawia jedno - jest aż tak wiele szkól w których kształcą się veci
Prosty przykład:
Catosal
- jedna opinia, ze przy podejrzeniu nerek nie wolno podawać - bo obciaża a co za tym idzie dobija nerk
- inne ze owszem i dodają do kroplówki - np do płynu Ringera
- inne, że owszem ale nie powinno się mieszać

to u trzech różnych vetów u których dziś byłam. Czy jak z kolejnym bym porozmawiała to jeszcze jedna wersja?
I tak prawie ze wszystkim:
- jedni że Agatka ma cukrzyce, inni że nie, na jedną insulinę nie zareagował - to znaczy, że nie ma - a inni mówia że ta insulina dla zwierzaków nei dziala u 90% kotów - więc radzą podać inną
I co ja mam w końcu zrobić? podać w domu i ryzykować, że jak zadziała to super a jak nie zadziała a kot wpadnie w hipoglikemie to jechać do veta, który twierdził że nie trzeba mu podawać

Serce - jedni że ok - drudzy, ze powiekszone
Jelita - ok - a inni że coś tam na zdjęciu widać i ze coś zalega

odpadam - jeszcze chwila a będe w gorszym stanie niż Agatka

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Wto lut 09, 2010 19:49 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Jako że jakiś czas temu zgłaszałam pauzowanie w robieniu ogłoszeń, to chciałam zapytać, czy ktoś robi po mnie na adopcje.miau ? Ja mogę ogłaszać na nowo na tym portalu, niestety na razie tylko na tym jednym, robiłam jakiś czas ogłoszenia i wiem ile to zajmuje, więc na tą chwilę tylko tyle mogę, a z doświadczenia wiem, że z miau było dużo zapytań.

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Wto lut 09, 2010 20:25 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Akima pisze:Za porozumieniem z Tweety w sytuacji awaryjnej ta kotka po sterylizacji trafi do nas z wiktem i opierunkiem - za jakieś 10-14 dni

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=107308

Ma allegro z wyróżnieniem i można ją reklamować bo mamy niewiele kotów do oddania. Historia porusza serce bo kotka bardzo chce do domu :( Dowóz do Krakowa gratis dla pytających.

Do wzięcia jest również Nala - 5 miesięczna koteczka od Pana I. Ma allegro. Słodziak i misiak.

O jak super, Pipi trafi do Krakowa :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto lut 09, 2010 20:33 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

solangelica pisze:

Mam nadzieję, że nie i że po sterylce od razu do domu stalego. Nie wyobrażam sobie, że dziewczyna ma trafić na ulice po tym jak przez kilka dni ktoś dał jej ciepło i opiekę.

Szefowo da się pohandlować z zarządem GK i wynegocjować jeden raz w miesiącu stoisko dla najfajniejszych wolonatriuszek pdo słońcem z zapowiedzia w Radio ?
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Wto lut 09, 2010 20:57 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

AKTUALNA LISTA PONIŻEJ LISTY SMAKÓW PROSZĘ O SPRAWDZENIE CZY O NIKIM NIE ZAPOMNIAŁAM

AHA BOZITA W KARTONIE KOSZTUJE 3,5 a w puszce 3,8

Pamiętajcie proszę że do każdego zamówienia dojdą koszty przesyłki, podzielę je równo dla każdego z zastrzeżeniem że jeśli ktoś zamówi bardzo mało to będą to pewnie 3-4 zł dodatkowo, a normalnie myślę że około 8 zł

FELIX

FELIX cielęcina i wątróbka z pieczarkami w galarecie 400g
FELIX dorsz i sardynki w galarecie 400g.
FELIX indyk i kura w galarecie z pomidorami 400g
FELIX drób i indyczka w galarecie z serem 400g
FELIX królik i kaczka w galarecie 400g
FELIX wołowina i drób w galarecie 400g
FELIX łosoś, pstrąg w galarecie 400g

ANIMONDA BROCCONI

ANIMONDA BROCCONIS PUSZKA DLA KOTA 400GR DZICZYZNA,DRÓB
ANIMONDA BROCCONIS PUSZKA DLA KOTA 400GR Kurczak indyk
ANIMONDA BROCCONIS PUSZKA DLA KOTA 400GR Ryba kurczak
ANIMONDA BROCCONIS PUSZKA DLA KOTA 400GR wołowina drób

BOZITA KARTONIKI

BOZITA CAT FLĄDRA KARTONIK 360gr dla kota
BOZITA CAT KAWAłKI W GALARECIE KRAB TACKA 370g dla kota
BOZITA CAT PATE ŚLEDZ KARTONIK 360gr dla kota
Bozita z Okoniem rzecznym 370g dla kota
Bozita z Łupaczem ( gat. Dorsza) 370g dla kota

BOZITA CAT INDYK KARTONIK 360gr dla kota
BOZITA CAT KAWAŁKI SIEKANY INDYK 370 g dla kota
BOZITA CAT KAWAłKI W GALARETCE WĄTRóBKA Z KURCZAKA 370gr
BOZITA CAT Z KAWAŁKI SIEKANYM KURCZAKIEM 370 g dla kota

BOZITA CAT KAWAŁKI Z KRÓLIKIEM 370 g dla kota
BOZITA CAT KAWAłKI W GALARETCE WOłOWINA TACKA 370gr
BOZITA CAT PATE RENIFER KARTONIK 360gr dla kota
Bozita z wątróbką wołową 370g dla kota

TAK JAK PISAŁAM JESLI JAKIEGOS SMAKU BRAKNIE POPROSZĘ O DOŁOŻENIE Z INNYCH WYBRANYCH. Problem może być z Bozita więc może umówmy się że jesli dla kogoś nie ma znaczenia czy to będzie siakany kurczak, siekany indyk czy po prostu kurczak to niech mi napisze 5 kartoników z drobiem, albo 3 z rybami

PONIZEJ LISTA PROSZĘ KRZYCZEĆ JAK KOGOŚ POMINĘŁAM bo sytuacja zaczyna mnie przerastać :/

1. Tweety - 80 Felixów (bez pomidorów i pieczarek) + 20 Bozit (smaki mieszane dowolne)

2. milu 10 Bozit + 4 Felixy (Bozita w galarecie bez śledzia, FELIX cielęcina i wątróbka z pieczarkami w galarecie
FELIX indyk i kura w galarecie z pomidorami )

3. karaluch 30 Bozit (smaki dowolne, ale bez ryb, owoców morza i renifera)

4. lutra
5 Bozit, 5 felixów (smaki mam na prw)

5. anna09 15 Bozit, 3 smaki po 5 każdy (BOZITA CAT KAWAŁKI SIEKANY INDYK 370 g dla kota BOZITA CAT KAWAłKI W GALARETCE WĄTRóBKA Z KURCZAKA 370gr BOZITA CAT Z KAWAŁKI SIEKANYM KURCZAKIEM 370 g dla kota)

6. kosma_shiva 20 Animond (po 5 z każdego smaku)
Ostatnio edytowano Wto lut 09, 2010 21:48 przez katgral, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Wto lut 09, 2010 20:59 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Cammi pisze:MYSZA szuka domu - bez innych zwierzaków
i BASIA po remoncie paszczy też szuka domu - z kotami, psami i sama już nie wiem z czym jeszcze

Cammi - w wolnej chwili przygotuj ich opisy i wybór zdjęć i prześlij nam oglaszarkom.
I życzę zdrowia twojemu kocurowi...

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Wto lut 09, 2010 21:40 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Akima pisze:Szefowo da się pohandlować z zarządem GK i wynegocjować jeden raz w miesiącu stoisko dla najfajniejszych wolonatriuszek pdo słońcem z zapowiedzia w Radio ?

a Ty myslisz, że co ja robię w pracy :twisted: ? handluje i negocjuję. Niestety, na razie średnio czują temat. Ale jeżeli udałoby się podealować na kilku płaszczyznach i któraś z naszych twarzy co jakiś czas pojawiłaby się również to mogłoby to być przeważającym argumentem

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto lut 09, 2010 21:44 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

solangelica pisze:
Akima pisze:Za porozumieniem z Tweety w sytuacji awaryjnej ta kotka po sterylizacji trafi do nas z wiktem i opierunkiem - za jakieś 10-14 dni

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=107308

Ma allegro z wyróżnieniem i można ją reklamować bo mamy niewiele kotów do oddania. Historia porusza serce bo kotka bardzo chce do domu :( Dowóz do Krakowa gratis dla pytających.

Do wzięcia jest również Nala - 5 miesięczna koteczka od Pana I. Ma allegro. Słodziak i misiak.

Ja wiem czy tak super...
Byloby lepiej dgyby na miejscu się ktoś znalazł, ale kurde w Krośnie to nie ma wielu "zajawieńców" jak my...

W sobotę moi rodzice jechali z Sanoka, mogli ją zabrać, gdyby wcześniej sprawa wyszła.
Teraz nie wiem kiedy znowu będą jechać.:(
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Wto lut 09, 2010 21:48 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

kitkowa pisze:
Cammi pisze:MYSZA szuka domu - bez innych zwierzaków

Cammi - w wolnej chwili przygotuj ich opisy i wybór zdjęć i prześlij nam oglaszarkom.
I życzę zdrowia twojemu kocurowi...

z "kocura" to widać obecnie ogon z szafy. Ma gdzieś mnie i kroplówki i wszystko
Jak tylko Basi paszcza będzie wyremontowana to przygotuję coś o niej
A co do Myszy - w czwartek Wściekłe Gacie zawlokę do KV. Technik Pan Olek ma tam być i sprawdzę czy faktycznie jest taki genialny. Jeżeli uda mu się pobrać jej krew do badań to ogloszę go boskim.
nie wiem czy to nie czasem samowolka ale chcę jej zrobić badania krwi - w końcu ma w książeczce wbity rok uridzenia 1998
jeżeli się to uda to może potwierdzą czy ona faktycznie jest sterylizowana czy nie
w książeczce do 2008 ma wpisy o podanych lekach hamujących rujkę - a wpisu o sterylizacji nie ma
Jak to się uda to napewno spreparuję jej odpowiedni opis

Cammi

Post » Wto lut 09, 2010 22:09 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

możecie zacząć trzymać kciuki, jutro o 21-szej Ecik ma pierwszą operację

Jutro do domu zawozimy z Ogochą Spajdera, tutaj też kciuki się przydadzą. I dzwonił dzisiaj pan po Misia, ma oglądać go w sobotę.
Jutro Dzidka przeprowadza się do swojego brata do Karalucha a Olę i synków trzeba by wypuścić z klatek. Lusię można zaszczepić.
Jest potrzeba przywiezienia 3 kotów z Wieliczki i zawiezienia ich na Kocimską, da ktoś radę? Niepotrzebnie generują koszty.

Lutra, odpisałaś panu od Bercika?

Edit_f, mam zapytanie o Fredzię, może potrzymam Państwa w kolejce?

Tweety

Post » Wto lut 09, 2010 22:24 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

kciuki już są!

Słuchajcie mnie kobitki i inni :mrgreen:

Rozmawiałam z kolegą, informatykiem z pracy.
Obiecał oddać swój 1 procent. (kilka innych osób też)

Podsunął mi dwa pomysły.
Jako, że cała Polska oszalała na punkcie facebook'a, powinniśmy stworzyś tam swoje konto, powklejać jakieś zdjęcia, opic\sy, wrzucać jakieś hasła/ slogany na głównejstronie, link www.afn.pl.. itp.

portal społecznościowy
wykop.pl (Wykop to najciekawsze informacje z Internetu. Znajdziesz tu najważniejsze wydarzenia z pierwszych stron gazet, warte uwagi historie opisane na blogach, niesamowite filmiki czy zniewalające zdjęcia)

można dodawać znaleziska. też wklejać linki, ogłaszać akcje.
Ponoc bardzo modne i rozpowszechnione wśód młodzierzy.
można umieszczać
Obrazek

kosma_shiva

Post » Wto lut 09, 2010 22:42 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

kosma_shiva pisze:Rozmawiałam z kolegą, informatykiem z pracy.

Podsunął mi dwa pomysły.
Jako, że cała Polska oszalała na punkcie facebook'a, powinniśmy stworzyś tam swoje konto, powklejać jakieś zdjęcia, opic\sy, wrzucać jakieś hasła/ slogany na głównejstronie, link http://www.afn.pl.. itp.

portal społecznościowy
wykop.pl (Wykop to najciekawsze informacje z Internetu. Znajdziesz tu najważniejsze wydarzenia z pierwszych stron gazet, warte uwagi historie opisane na blogach, niesamowite filmiki czy zniewalające zdjęcia)

można umieszczać

Po za fejsbugiem jest jeszcze goldenline, linkedin i secondlife. Oczywiście nasza klasa.
jako, że ja też jestem "informatykiem z pracy" to uważam, ze to jest przereklamowane.
A jak ma trafic do mlodziezy to już zupełnie nie ten target. Ja bym celowała do innej grupy - nieco bardziej stabilnej i decyzyjnej.
Tutaj się o modę na zwierzątko możemy otrzeć a nie o świadome decyzje.
Po za tym to ma sens gdy siedzi się w sieci i buduje grupę znajomych, zarządza tym, zaprasza, aktualizuje na co dzień informacje o ziwerzakach - ma ktoś tyle czasu?
A efekt może być jak z kroliczkiem.
Facet umieścil zdjęcie zwierzaka z informacją że konkretnego dnia zamierza go zjeść i jest mu bardzo smutno i przykro z tego powodu. No chyba, że uzbiera się kwota X. No i ludzie dla ratowania zwierza wplacili niezłą kasę.
Piękna, społecznosciowa akcja - a ilu "znajomych' się znalazło, debatowała i płakało nad losem króliczka...

Cammi

Post » Wto lut 09, 2010 22:46 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

kosma_shiva pisze:kciuki już są!

Słuchajcie mnie kobitki i inni :mrgreen:

Rozmawiałam z kolegą, informatykiem z pracy.
Obiecał oddać swój 1 procent. (kilka innych osób też)

Podsunął mi dwa pomysły.
Jako, że cała Polska oszalała na punkcie facebook'a, powinniśmy stworzyś tam swoje konto, powklejać jakieś zdjęcia, opic\sy, wrzucać jakieś hasła/ slogany na głównejstronie, link http://www.afn.pl.. itp.

portal społecznościowy

można umieszczać

tak słyszałam ale osobiście póki co podchodzę do tego jak pies do jeża, bo to jakieś dziwadło a teksty tam zamieszczane ... no cóż. Ale skoro świat idzie z postępem to może nasze koty muszą również? :wink: Mnie osobiście nie leży

wykop.pl widziałam, sporo jest tam o Miko. Kurcze, muszę zrobić kolejny cel, tym razem o połamańcach, kiedy, no kurcze, kiedy?? :evil:

Tweety

Post » Wto lut 09, 2010 22:51 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Cammi pisze:
kosma_shiva pisze:Rozmawiałam z kolegą, informatykiem z pracy.

Podsunął mi dwa pomysły.

portal społecznościowy

można umieszczać

Po za fejsbugiem jest jeszcze goldenline, linkedin i secondlife. Oczywiście nasza klasa.
jako, że ja też jestem "informatykiem z pracy" to uważam, ze to jest przereklamowane.
A jak ma trafic do mlodziezy to już zupełnie nie ten target. Ja bym celowała do innej grupy - nieco bardziej stabilnej i decyzyjnej.
Tutaj się o modę na zwierzątko możemy otrzeć a nie o świadome decyzje.
Po za tym to ma sens gdy siedzi się w sieci i buduje grupę znajomych, zarządza tym, zaprasza, aktualizuje na co dzień informacje o ziwerzakach - ma ktoś tyle czasu?
A efekt może być jak z kroliczkiem.
Facet umieścil zdjęcie zwierzaka z informacją że konkretnego dnia zamierza go zjeść i jest mu bardzo smutno i przykro z tego powodu. No chyba, że uzbiera się kwota X. No i ludzie dla ratowania zwierza wplacili niezłą kasę.
Piękna, społecznosciowa akcja - a ilu "znajomych' się znalazło, debatowała i płakało nad losem króliczka...

masz absolutną rację, domów bym raczej wśród młodzierzy nie szukała. Ale na takich portalach siedzą też dorośli.

Młodzież też ma czasem trochę grosza albo czasu.
W GK obserwowałam, że nawet dziewczyny - a la Galerianki, wzruszały się zdjęciami czy historią i zamiast na kolejne kilka minut w solarium, oddawały pieniążka do puszki. To samo mięśniaki-karki.
Może znalazłaby sie jakaś osóbka chętna do pomocy mimo młodego wieku.

Młodzi mają też czas, mogliby jakoś inaczej pomagać...
Możemy też straszyć, ze jeśli nie uzbiera się jakaś kwota to zjemy kota :mrgreen:
Obrazek

kosma_shiva

[poprzednia][następna]