EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II - PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 09, 2010 8:51 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Dzięki, KMKR :P Ty wiesz, jak miło się czyta takie rzeczy? Nic tak nie cieszy, jak dowiedzieć się, że stwory, o które się walczyło, mają się dobrze. A jakie piękne, odchuchane (Olafa to jeszcze od biedy poznałabym, ale Trixi tak wypiękniała, że wgapiałam się w monitor jak sroka w gnat - uwierzyć nie mogłam).

Ze zdjęć i Twoich relacji wynika, że to tylko kwestia czasu aż Olaf i Trixi zaczną tworzyć z Majką zgrane trio. Poobserwują, poobserwują i będzie dobrze (w końcu te dwa pierwsze znają się od zawsze, a tu nowa koleżanka).
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto lut 09, 2010 13:11 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Zabers to ja dziękuję. Wasze działania sprawiły, że mam wspaniałe kociaki w domu. Trixi faktycznie wypiękniała. Niezła z niej laska i jaka całuśnica. Majka to mądra kotka, ma już 8 lat. Da sobie radę. To od niej wszystko się zaczęło. Gdyby nie moja decyzja, że chcę dwa koty zaprzyjaźnione nie wychodzące, Majka byłaby u mnie na DS. A tak biedulka musiała poczekać w schronisku, aż Olaf i Trixi się zaklimatyzują u mnie. Teraz Majka jest u mnie na DT - dlaczego? bo nie wiedziałam jak kotki będą zachowywać się razem. Między kotkami nie ma wielkiej miłości, ale krzywdy sobie nie robią. Czas pokaże co dalej. Gdyby znalazł się ktoś chętny do wyczyszczenia kuwet, nalania wody i dosypania jedzonka w czasie, gdy jestem w delegacji. zostałaby u nas na stałe.
Życzę powodzenia wszystkim Waszym kotkom, dobrych i kochających domków.

KMKR

Od: Wto lut 02, 2010 8:15

Post » Wto lut 09, 2010 16:13 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

KMKR pisze:Życzę powodzenia wszystkim Waszym kotkom, dobrych i kochających domków.

... żeby nie zapeszyć, nie... dziękuję, zachowując te ciepłe słowa głęboko, głęboko. (nie wiem jak koleżanki, ale ja jestem ze "starej szkoły" i "odczyniam, nie zapeszam, pluję przez lewe ramię" i takie tam).
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Wto lut 09, 2010 21:09 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

[/quote]
... żeby nie zapeszyć, nie... dziękuję, zachowując te ciepłe słowa głęboko, głęboko. (nie wiem jak koleżanki, ale ja jestem ze "starej szkoły" i "odczyniam, nie zapeszam, pluję przez lewe ramię" i takie tam).[/quote]
Ola to ja już będę się pilnować, żeby stać po Twojej prawej stronie :mrgreen:

aoi neko

Od: Śro cze 18, 2008 16:44

Post » Wto lut 09, 2010 21:23 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

aoi neko pisze:Ola to ja już będę się pilnować, żeby stać po Twojej prawej stronie :mrgreen:

To jak już pilnujesz, przypomnij mi, zebym nie przesadzała (bo, wiesz, odwodnienie i te sprawy).

Jak fajnie, że jesteś.

zabers

Post » Wto lut 09, 2010 22:38 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

zabers pisze:
aoi neko pisze:Ola to ja już będę się pilnować, żeby stać po Twojej prawej stronie :mrgreen:

To jak już pilnujesz, przypomnij mi, zebym nie przesadzała (bo, wiesz, odwodnienie i te sprawy).

Na odwodnienie najlepsze wspólne picie. 8) Są chętni?

Pani w sprawie Ptysia dzwoniła. Rozmawiałyśmy wczoraj. Miała zadzwonić dzisiaj jeszcze, ale źle trafiła, bo akurat byłam w pracy i nie mogłam nawet oddzwonić. Pani przeczytała wątek eksmitkowy, więc stąd pozdrawiam.

Balbina się zakłaczyła. Przemycam jej pastę w jedzeniu, bo samej nie chce. Wychodzą z niej tony podszerstka. Część wczorajszych pawi to był właśnie podszerstek. Apetyt ma, bawić się chce, wychodzi coraz dalej na świat, więc nie widzę powodów do niepokoju.

Super info o kotach: http://rosyjski.perevod.pl/o-kotach-po-rosyjsku
Ci, co nie znają języka i tak będą się dobrze bawić przy oglądaniu zdjęć. :D

Aha - drapak w użyciu. :mrgreen:

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Wto lut 09, 2010 23:08 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

filo pisze:Na odwodnienie najlepsze wspólne picie. 8) Są chętni?

:mrgreen:
filo pisze:Pani w sprawie Ptysia dzwoniła. Rozmawiałyśmy wczoraj. Miała zadzwonić dzisiaj jeszcze, ale źle trafiła, bo akurat byłam w pracy i nie mogłam nawet oddzwonić. Pani przeczytała wątek eksmitkowy, więc stąd pozdrawiam.

To ja też.
(Ptysinek, jak rozumiem, gotowy w razie czego na wizytę "szczepienną")
filo pisze:Balbina się zakłaczyła. Przemycam jej pastę w jedzeniu, bo samej nie chce. Wychodzą z niej tony podszerstka. Część wczorajszych pawi to był właśnie podszerstek. Apetyt ma, bawić się chce, wychodzi coraz dalej na świat, więc nie widzę powodów do niepokoju.

To ufff. (a to spryciula. Że też taka uparta z tą pastą. No, co robić - kobieta.)
"Akcelerator", rozumiem jeszcze nie powiedziała (bo Ptyś to wiem, że umie i gdyby tylko chciał, to żaden problem).
filo pisze:Super info o kotach: http://rosyjski.perevod.pl/o-kotach-po-rosyjsku
Ci, co nie znają języka i tak będą się dobrze bawić przy oglądaniu zdjęć. :D

Umarłam (to jak rudy dynda na monitorze - cudne. Też mam takie. Z Kulką. )
Obrazek
filo pisze:Aha - drapak w użyciu. :mrgreen:

A ja na razie czekam na swój. (liczę, że krócej, niż 2 miesiące to potrwa)

zabers

Post » Wto lut 09, 2010 23:25 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

zabers pisze:
filo pisze:Na odwodnienie najlepsze wspólne picie. 8) Są chętni?

:mrgreen:

u mnie chata wolna :mrgreen:

zabers pisze:(Ptysinek, jak rozumiem, gotowy w razie czego na wizytę "szczepienną")

Kurcze, ozięmbiło się troszku i dlatego tak się wstrzymaliśmy z wizytą. Pod koniec tygodnia ma być cieplej. Może w piątek? Zobaczymy, jak się pogoda rozwinie. On od jakiegoś tygodnia przestał psikać. Cały czas się boję, żeby to nie wróciło. Dla mnie -10 to lekki mrozik, ale dla niego już niezupełnie...

zabers pisze:"Akcelerator", rozumiem jeszcze nie powiedziała (bo Ptyś to wiem, że umie i gdyby tylko chciał, to żaden problem).

Tia. Weź jej powiedz, żeby swoją wypowiedź zamknęła w jednym zdaniu... Ona to ma gadane. Jeszcze wymaga, żeby jej odpowiadać. Ciekawe, co ja mówię (=miaukam) :roll:

zabers pisze:A ja na razie czekam na swój. (liczę, że krócej, niż 2 miesiące to potrwa)

Na drapak czekałam 2 tygodnie. Pozostałe części zamówienia na razie w drodze...

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Wto lut 09, 2010 23:39 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

filo pisze:
zabers pisze:(Ptysinek, jak rozumiem, gotowy w razie czego na wizytę "szczepienną")

Kurcze, ozięmbiło się troszku i dlatego tak się wstrzymaliśmy z wizytą. Pod koniec tygodnia ma być cieplej. Może w piątek? Zobaczymy, jak się pogoda rozwinie. On od jakiegoś tygodnia przestał psikać. Cały czas się boję, żeby to nie wróciło. Dla mnie -10 to lekki mrozik, ale dla niego już niezupełnie...

Nic na siłę. Informuję tylko, że cały czas jestem w "blokach startowych" ( z forsą w kieszeni).

Słyszały dziewczyny? U filo chata wolna. :mrgreen:

zabers

Post » Śro lut 10, 2010 19:54 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Słyszały dziewczyny? U filo chata wolna. :mrgreen:[/quote]

Właśnie wróciły, właśnie przeczytały :mrgreen:
Jakaś imprezka ? :roll:

aoi neko

Post » Śro lut 10, 2010 20:02 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

filo jest "silna, zwarta, gotowa i dynamiczna" i ma wolną chatę (Ptysia i Balbinę można "na lajfie" pooglądać), więc... :wink: rzuciłam hasło.

zabers

Post » Śro lut 10, 2010 22:02 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

no no co sie dzieje :D ??? :mrgreen:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Śro lut 10, 2010 22:08 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

No dzieje się to, że filo ma wolną chatę, nowy drapak, trzy koty i rzuciła propozycję wspólnego nawadniania ...się. :mrgreen:

zabers

Post » Śro lut 10, 2010 22:11 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Bo wspólne nawadnianie dobre jest :mrgreen:

aoi neko

Post » Śro lut 10, 2010 22:14 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

No... właśnie. A więc?

zabers

[poprzednia][następna]