Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
iwcia pisze:Do wspólnego domu pojechały Lilunia i Yoda, Państwo wydawali się być normalni
Pana zachwycił najpaskudniejszy kot świata, i powiedział, że bez tej krzyżówki kota z nietoperzem nie wychodzi, Pani nie miała wyjścia musiała zgodzić się na dwa koty, ale nie opierała się bardzo.
iwcia pisze:Slella miała guza – diagnoza po sekcji – chłoniak.
Agn pisze:iwcia pisze:Slella miała guza – diagnoza po sekcji – chłoniak.
W kontekście całej wcześniejszej dyskusji o FIP-e - no comments.![]()
casica pisze:Agn pisze:iwcia pisze:Slella miała guza – diagnoza po sekcji – chłoniak.
W kontekście całej wcześniejszej dyskusji o FIP-e - no comments.![]()
Chłoniaka, w takiej sytuacji, może potwierdzić wyłącznie badanie histopatologiczne. Stawianie diagnozy na podstawie tego co widać, to wróżenie z fusów.
Agn pisze:casica pisze:Agn pisze:W kontekście całej wcześniejszej dyskusji o FIP-e - no comments.![]()
Chłoniaka, w takiej sytuacji, może potwierdzić wyłącznie badanie histopatologiczne. Stawianie diagnozy na podstawie tego co widać, to wróżenie z fusów.
FIP-a też.
casica pisze:Agn pisze:casica pisze:Chłoniaka, w takiej sytuacji, może potwierdzić wyłącznie badanie histopatologiczne. Stawianie diagnozy na podstawie tego co widać, to wróżenie z fusów.
FIP-a też.
Też się zgodzę.
Natomiast coraz więcej wątpliwości wzbudza u mnie, i nie tylko u mnie, ta mityczna "nie zaraźliwość" FIPem, zwłaszcza w kontekście śmierci wielu kotów mających kontakt z łódzkim schroniskiem.
Agn pisze:Ja bym najpierw pytała o to, czy diagnoza pod tytułem 'FIP' była diagnoza prawidłową. Tzn. czy po każdym zejściu w schronisku jest robiona choćby zwykła sekcja [już nie mówiąc o szczegółowej histopatologii]. Dopiero wtedy - dysponując udokumentowanymi przypadkami FIP, można rozważać kolejne okoliczności mające wpływ na częstsze pojawianie się FIP w danym miejscu [stres, zagęszczenie, niewystarczająca opieka medyczna itp.]. Dopiero na końcu może się pojawić pytanie o zakaźność zmutowanego koronawirusa.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, MB&Ofelia i 187 gości