GDYNIA - FUKSIK [*] ... smutno...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 07, 2010 21:50 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT!!!

Widziałam dzisiaj Fuksię. Nieśmiała trochę kicia, ale bawiła się rybką na sznurku z dzwoneczkiem i kocimiętką. Na własne oczy widziałam jak grzebała w żwirku, co prawda nie sikneła później ale i tak jest progres :) Myślę, że mała wie o co chodzi, pewnie potrzebuje więcej czasu. Może to stres tak ją spina? Z czasem będzie wiadomo.
Cindy dała tyle fajnych rzeczy na bazarek , że ledwo mi się w plecak zmieściły, jutro będę focić i wrzucać na serwer, bazarek pewnie od wtorku ruszy.

dorot

Od: Wto lip 06, 2004 17:15

Post » Nie lut 07, 2010 22:30 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT!!!

Ciekawosc mnie zzera, czy cos sie sprzeda...ale ludze sie nadzieja, ze tak.A pieniazki bardzo potrzebne...Czytalam wlasnie watek o ciachaniu, czy Wy tez bedziecie sie tym zajmowac zanim miziaczki zaczna marcowac? :mrgreen:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Nie lut 07, 2010 22:35 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT!!!

Asia transporter jest u weta ja miałam swój prywatny ze sobą.Dorota dziś sesje zdjęciową Fuksi zrobiła :)
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Nie lut 07, 2010 22:41 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT!!!

Cindy pisze:Czytalam wlasnie watek o ciachaniu, czy Wy tez bedziecie sie tym zajmowac zanim miziaczki zaczna marcowac? :mrgreen:

Cindy my cały czas staramy się jak najwięcej kotów sterylizować ale czasem nie tylko chęci wystarczają niestety weci za darmo nie sterylizują ale w stoczni juz jesienią sporo kotek wysterylizowałyśmy 65 kotek na wiosnę czeka nas dalsze sterylizowanie.
Sporo kotek w 2009 roku w Gdańsku Aga Marczak od nas wysterylizowała z darmowych sterylek.Dlatego dam prosimy o ten 1% i o wpłaty na PKDT by mieć za co sterylizować i leczyć koty.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Nie lut 07, 2010 22:47 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT!!!

Darmowych? Czy to znaczy, ze miasto placi za to wetom?

Cindy

Post » Nie lut 07, 2010 22:50 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT!!!

a agonis nic nie pisała, że mogła by ja zabrac na jakis czas jak kinga wróci?
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie lut 07, 2010 23:15 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT!!!

Fuksia
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

dorot

Od: Wto lip 06, 2004 17:15

Post » Nie lut 07, 2010 23:17 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT!!!

ale ta "ruda mauuupa" jest przepiękna :lol:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie lut 07, 2010 23:21 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT!!!

jest naprawde slodziutka :1luvu:

Cindy

Post » Nie lut 07, 2010 23:53 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT!!!

Cindy pisze:Darmowych? Czy to znaczy, ze miasto placi za to wetom?

W tamtym roku miasto Gdańsk dało paru wetom kase by oni robili darmowe sterylki dla kotów wolnożyjących w tym roku już tego nie ma :(
U nas w Gdyni można uzyskać w schronisku skierowanie na darmową sterylizację kotki wolożyjącej na terenie Gdyni.Wygląda to tak trzeba jechac do schroniska napisać w dwóch zdaniach podanie "Prosze o sterylizację bezdomnej kotki która dokarmiam przy ul .Unruga -podpis dane" wtedy dostaję skierowanie i musze umówić się z wetem który się tym zajmuje a ten wet ma klinike w niedogodnym miejscu bez samochodu ciężko dojechać sa problemy by sie z nim umówić mi takie jedno ogłoszenie przepadło bo była końcówka ważności i wetowi nie pasował żaden dzień.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pon lut 08, 2010 0:27 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT!!!

Ja w styczniu ubieglego roku znalazlam 8-tygodniowego kociaczka w sniegu totalnie przemarznietego, zdolal jednak przebrnac w sniegu do mamusi i tam go zlapalam i zawiozlam do kliniki dla zwierzat tutaj na wsi bo ja mieszkam w gminie.Malutka calkiem czarna koteczka, miala rozwolnienie i calkiem biale dziaselka co ponoc swiadczylo o odmrozeniu i niestety po 2 dniach musieli ja uspic.Pomyslalam, ze musi miec jakies rodzenstwo bo kotka nigdy nie rodzi jednego kociaka i rzeczywiscie znalazlam tam jeszcze dwa maluszki - taka sama czarniutka siostrzyczne i od innej kotki jeszcze nieco mlodsza malutka przesliczna tygrysiczke.Przez kilka tygodni dokarmialam kotki sama zglosiwszy wczesniej ten fakt do schroniska dla zwieirzat,Obiecali, ze sie zajma ale w koncu sama wzielam od nich klatke-pulapke i po jednym wylapalam dwa malutkie (bo mamusie niestety nie daly sie nabrac na taki numer) a po tygodniu zlapal sie tez tatus.Duzy wspanialy tygrys, ktory nie byl prawdopodobnie bezdomnym kotem - ale juz jest niegrozny.W lecznicy chcieli tylko wiedziec moje dane i sami porozumieli sie ze schroniskiem i na ich koszt wysterlizowali dwa maluszki i ojca.Tygrysiczka byla tak malutka, ze miala jeszcze mlecznne zabki i mloda lekarka opowiadala mi, ze szefowa ich zbesztala, ze tak mlodziutka koteczke wysteryzowali - ale weci tlumaczyli sie tym, ze ona juz nigdy po raz drugi nie wejdzie do pulapki a jako straszny dzikusek nikt jej wiecej nie zlapie.Nastepstwem tego mialy byc zaburzenia wzrostu - ale urosla, jest moze nieco mniejsza - ale jest fajniutka i zrobila sie strasznie miziasta u mojej znajomej, ktora zyje na wsi.A czarniutka damulka z pieknymi zielonymi oczkami wyprowadzila sie od niej - bo wyczula chyba, ze Aneta foworyzuje tylko tygrysiczke.Szukalam jej ale to jest 50 km ode mnie i nie moge jezdzic ciagle po wsiach i szukac jej - bo pracuje.Tam na okolo sami gospodarze i maja na podworkach po 10 kotow.Mocno w to wierze, ze jest gdzieis tam i zyje szczesliwie a do mojej znajomej mam wielki o to zal.Ale tacy sa ludzie - nie rozumiem jak mozna lubic jednego kota a drugiego juz nie???????????????????Zreszta przyjezdzalam co miesiac i przywozilam mnostwo jedzonka dla obydwu kotek, bo z poczatku nie chcieli dwoch kotkow, wiec obiecalam, ze dla drugiego bede dowozila jedzenie.Ciagle o niej mysle i chcialabym tylko wiedziec, czy zyje. Jutro zapyptam Anete czy ja moze widziala i to mi wystarczy.Jesli ja widziala - to znanczy, ze kicia wyprowadzila sie tam gdzie jej lepiej, bo u Anety tez nie mieszkaly w domu tylko w dawnym chlewiku przylegajacym do domu.Jak byly takie mrozy - to nie kladla przez 3 dni mokrego jedzenia dla czarnulki a tygryska przychodzila przez taras do kuchni - no to nic dziwnego, ze sobie czarnulka poszla.

Cindy

Post » Pon lut 08, 2010 0:41 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT!!!

No widzisz w Polsce zanim się złapie wolnożyjącego kota trzeba mieć albo skierowanie na darmową sterylkę i być umówionym z wetem albo po prostu zapłacić.
Cindy przysłała taki karton fantów że Dorota pewnie biedna siedzi robi fotki i mierzy ale dla Fuksi warto ;)
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pon lut 08, 2010 1:04 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT!!!

sabina skaza pisze:a agonis nic nie pisała, że mogła by ja zabrac na jakis czas jak kinga wróci?

nic nie pisała
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pon lut 08, 2010 8:49 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT!!!

Pieknie Fuksia wygląda, widac, że koteczka doszła już do siebie, żeby tylko z ta kuwetą załapała. Kciuki trzymam.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon lut 08, 2010 9:34 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT!!!

śliczna kicia!! aż się wierzyć nie chce że tyle przeszła
:ok: kciuki za kuwetkowanie i przyszły DS!!
pozdrawiam
we are what we do
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

dori2003

Od: Nie sty 24, 2010 11:03

[poprzednia][następna]