K-ów, życie toczy się dalej ....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 07, 2010 13:12 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

miszelina pisze:BTW: jeśli Kiwi w domu, to czemu bez książeczki :wink:

bo mam sklerozę.
dopiero dziś przpomniałam sobie, że są u mnie.
a jak się nie ma w głowie, to się ma w nogach.
podrzucę ją przy okazji, albo poczta polska mnie wyręczy. :wink:
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Nie lut 07, 2010 13:18 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

noemik pisze:
miszelina pisze:BTW: jeśli Kiwi w domu, to czemu bez książeczki :wink:

bo mam sklerozę.
dopiero dziś przpomniałam sobie, że są u mnie.
a jak się nie ma w głowie, to się ma w nogach.
podrzucę ją przy okazji, albo poczta polska mnie wyręczy. :wink:

Ale o kikurowej na Kocimską nie zapomnisz? Bo jak on jutro ma do weta, to muszę mieć jakąs podkładkę...
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie lut 07, 2010 13:20 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

miszelina pisze:Ale o kikurowej na Kocimską nie zapomnisz? Bo jak on jutro ma do weta, to muszę mieć jakąs podkładkę...

Absolutnie nie.
Ksiązeczki Kikura i Kiri są już w mojej torebce. Nie zapomnieć wziąć torebki, ot tyle. I Belli. :D
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Nie lut 07, 2010 14:04 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

miszelina pisze:Karaluchu (jak to brzmi 8O ), jakoś Cię zabrać? Bo ja będę z Kocimskiej jechać ok. 17.30.
Podjechać do Ciebie (jedziesz sama czy z kotem?). Jeśli tak, to podaj adres na PW.

Myślę, że z kotem i wyszło mi, że koniecznie jutro bo we wtorek Adamska jest rano a ja rano nie mogę. Gdybyś mogła podjechać to świetnie by było. :1luvu: Zaraz ci zdres podeślę.

OT. "Karaluchu" brzmi bardzo dobrze. To polskie słowo i się odmienia. Karaluchy są małe, dość paskudne, wredne i bardzo szybko biegają. Uważam, że pasuje do mnie jak ulał. No, może z tym bieganiem...ale nie bądźmy drobiazgowi :D

karaluch

Od: Sob lut 11, 2006 20:03

Post » Nie lut 07, 2010 14:39 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Dziewczyny i 2 chłopaki, tak sobie myślę, iż czas zreorganizować sposób ogłaszania:

- DT mają wysyłać opisy kotów + zdjęcia bezpośrednio do ogłaszających, bo ogłaszający poświęcają czas na ogłaszanie, a nie na szukanie w wątku (rozrastającym się w niewiarygodnym tempie) informacji o kotach; co do tego wszyscy (?) się zgadzamy, myślę;
wydaje mi się, że najwięcej osób dzwoni z allegro, gumtree i forum gazety.pl:

- sądzę, że potrzebna by była jeszcze jedna osoba do allegrowania (wtedy można by zrobić jakiś jasny podział, że np. Gracja robi zbiorcze i maluchy, queen_ink kotki, ktoś kocurki) - ktoś chętny?

- na gumtree szybko ogłoszenia spadają, więc dobrze by było, żeby je odnawiać np. w tygodniu; teraz gumtree obstawia Patka i maja215, jedna kotki druga kocurki, może dwie osoby zechciałby dołączyć do robienia ogłoszeń na gumtree w tygodniu;

- gazetę mamy w ogóle nie obstawioną, więc potrzeba by ze dwie chętne osoby do wrzucania na gazetę;

Co myślicie o wsparciu schroniskowych wolontariuszy i kotów naszymi/waszymi ogłoszeniami?

Czy ktoś nowy chciałby dołączyć, czy ktoś ze starych wyjadaczy nie może już ogłaszać?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Nie lut 07, 2010 15:33 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

żeby post Lutry nie pozostał bez odpowiedzi to ze swojej strony powiem brutalną prawdę prosto w oczy: do ogłaszania nie dołączę, bo po pierwsze nie mam czasu a po drugie ... też nie mam czasu

Druga rzecz, myślę, że interesująca. Noemik z wislackimkotem ruszyli w trasę odstawiając do domu Bellę, Fridę, Szari i Carmen. Hera trafia do nas, idzie do szczepienia, po odczekaniu idzie do domu
Ostatnio edytowano Nie lut 07, 2010 15:53 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie lut 07, 2010 15:44 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

ja sama mogę się na jeden portal zgłosić jako dodatkowa osoba: wybieram gumtree kocurki.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Nie lut 07, 2010 16:00 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Rozmach akcji imponujacy 8O Brawo, brawo - szkoda ze nie moglam byc tam z Wami :(
Gdzies beda jakies zdjecia, relacja z tej imprezy?
Ivan Znudzony - 8O

Z frontu walki z kk:
Ruda wczoraj zaczela podjadac, ale dzis znow nie ma apetytu. Podawanie im antybiotku dopyszcznie to sztuka walki i dyplomacji w jednym - Ale mamy juz sposoby na to. Tweety, przydalby sie conv rozpuszczalny dla Rudej - strasznie schudla, kaprysi okrutnie (podejrzewam ze to depresja plus antybiotyk), chcialabym ja dokarmiac convem w miedzyczasie, bo dziewczyna zmizerniala strasznie. Jest aspoleczna i chowa sie w dziwnych miejscach caly czas.
Na szczescie i Ruda i Maciej pija duzo wody. Lakcid im nie smakuje ale nie maja wyjscia.
Strasznie katarzyly, dzis juz widze poprawe. Mniejszy tez maja slinotok przy podawaniu lekow.
Felkowi tez sie zmniejszyl obrzek sluzowki, juz tak nie swiszczy jak przedtem. Teraz z kolei przyszedl czas na Fione, sama radosc.
Martwi mnie pokichiwanie coraz czestsze Pippi. Jej sie nie odwaze podac nic dopyszcznie - udalo mi sie jej wytrzec brud z oka to syknela na mnie. Tej malpie wsypuje betaglukan w jedzenie bo jej sie w ogole nie da dotknac.

Ktos mial dla kotow betaglukan od queen_ink - kto to byl? Konczy mi sie moj zapas a koty wymagaja podawania conajmniej przez kilka najblizszych dni.

Co do ogloszen - podazajac za szefowa, rowniez napisze brutalna prawde: ja sie oglaszac nie podejmuje, a to z prostej przyczyny: od 2 marca bede bez internetu, nie wiadomo tez czy nie zostane bez pracy. Do tego trzeba miec reke na pulsie i net w gniazdku.

Maja215 jest chyba dalej odlaczona od internetu, nie wiem czy na nowym mieszkaniu udalo sie jej juz podpiac do sieci... ?

Ode mnie klatke mozna zabrac.
A na miau mozna przeciez w dziale adopcje pisac o kotach? Moze DT umieszczalyby opisy kotow - z tego co wiem duzo osob loguje sie na miau wlasnie po to, zeby znalezc kota do adopcji...
Ostatnio edytowano Nie lut 07, 2010 16:02 przez solangelica, łącznie edytowano 1 raz
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie lut 07, 2010 16:00 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Lutro, pozwolisz, że na chwilę wetne sie z innym pytaniem. Queen_ink, czy Ty masz sponsorów na szczepienia obecnej na Kocimskiej trójeczki? Bo chcemy w poniedziałek zgarnąć całe towarzystwo nieszczepione i pojechać do dr Szpeyera czyli Twoją trójkę, Helę i Wacusia, Harpię (Hera ma jeszcze przez 2 dni antybiotyk).

nasi weci dbają abyśmy nie mieli bólu głowy od nadmiaru zebranych pieniędzy :twisted: - Cammi przywiozła fakturę z KV na ponad 3000 zł. Więc dalej jesteśmy w plecki :(

Tweety

Post » Nie lut 07, 2010 16:03 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

solangelica pisze:Rozmach akcji imponujacy 8O Brawo, brawo - szkoda ze nie moglam byc tam z Wami :(
Gdzies beda jakies zdjecia, relacja z tej imprezy?
Ivan Znudzony - 8O

Z frontu walki z kk:
Ruda wczoraj zaczela podjadac, ale dzis znow nie ma apetytu. Podawanie im antybiotku dopyszcznie to sztuka walki i dyplomacji w jednym - Ale mamy juz sposoby na to. Tweety, przydalby sie conv rozpuszczalny dla Rudej - strasznie schudla, kaprysi okrutnie (podejrzewam ze to depresja plus antybiotyk), chcialabym ja dokarmiac convem w miedzyczasie, bo dziewczyna zmizerniala strasznie. Jest aspoleczna i chowa sie w dziwnych miejscach caly czas.
Na szczescie i Ruda i Maciej pija duzo wody. Lakcid im nie smakuje ale nie maja wyjscia.
Strasznie katarzyly, dzis juz widze poprawe. Mniejszy tez maja slinotok przy podawaniu lekow.
Felkowi tez sie zmniejszyl obrzek sluzowki, juz tak nie swiszczy jak przedtem. Teraz z kolei przyszedl czas na Fione, sama radosc.
Martwi mnie pokichiwanie coraz czestsze Pippi. Jej sie nie odwaze podac nic dopyszcznie - udalo mi sie jej wytrzec brud z oka to syknela na mnie. Tej malpie wsypuje betaglukan w jedzenie bo jej sie w ogole nie da dotknac.

Ktos mial dla kotow betaglukan od queen_ink - kto to byl? Konczy mi sie moj zapas a koty wymagaja podawania conajmniej przez kilka najblizszych dni.

Co do ogloszen - podazajac za szefowa, rowniez napisze brutalna prawde: ja sie oglaszac nie podejmuje, a to z prostej przyczyny: od 2 marca bede bez internetu, nie wiadomo tez czy nie zostane bez pracy. Do tego trzeba miec reke na pulsie i net w gniazdku.

Maja215 jest chyba dalej odlaczona od internetu, nie wiem czy na nowym mieszkaniu udalo sie jej juz podpiac do sieci... ?

Ode mnie klatke mozna zabrac.
A na miau mozna przeciez w dziale adopcje pisac o kotach? Moze DT umieszczalyby opisy kotow - z tego co wiem duzo osob loguje sie na miau wlasnie po to, zeby znalezc kota do adopcji...

mam w domu, możesz podjechać

Tweety

Post » Nie lut 07, 2010 16:26 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Ze spraw organizacyjnych, w związku z dużą liczbą deklaracji wolontariackich od młodych ludzi, którzy nawiedzali nas w sklepie i na stoisku, fajnie byłoby wybrać jedną osobę, która by się z nimi skontaktowała i miała kontakt, może te osoby dałyby radę odciążać nas na okoliczność takich akcji, co?
Ktoś na ochotnika?
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Nie lut 07, 2010 16:29 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Ok, dzieki - to podjade po mszy wieczorem.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie lut 07, 2010 16:50 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

lutra pisze:Dziewczyny i 2 chłopaki, tak sobie myślę, iż czas zreorganizować sposób ogłaszania:

- DT mają wysyłać opisy kotów + zdjęcia bezpośrednio do ogłaszających, bo ogłaszający poświęcają czas na ogłaszanie, a nie na szukanie w wątku (rozrastającym się w niewiarygodnym tempie) informacji o kotach; co do tego wszyscy (?) się zgadzamy, myślę;
wydaje mi się, że najwięcej osób dzwoni z allegro, gumtree i forum gazety.pl:

- sądzę, że potrzebna by była jeszcze jedna osoba do allegrowania (wtedy można by zrobić jakiś jasny podział, że np. Gracja robi zbiorcze i maluchy, queen_ink kotki, ktoś kocurki) - ktoś chętny?

- na gumtree szybko ogłoszenia spadają, więc dobrze by było, żeby je odnawiać np. w tygodniu; teraz gumtree obstawia Patka i maja215, jedna kotki druga kocurki, może dwie osoby zechciałby dołączyć do robienia ogłoszeń na gumtree w tygodniu;

- gazetę mamy w ogóle nie obstawioną, więc potrzeba by ze dwie chętne osoby do wrzucania na gazetę;

Co myślicie o wsparciu schroniskowych wolontariuszy i kotów naszymi/waszymi ogłoszeniami?

Czy ktoś nowy chciałby dołączyć, czy ktoś ze starych wyjadaczy nie może już ogłaszać?

Ja w związku z ogłaszaniem: z racji kompletnego braku czasu nie podejmę sie ogłaszania na żadnym portalu, ale mam propozycję: może w sprawach aktualnych Kocimiaków podawać namiary na mnie, i tak bywam tam najczęściej. Bo Lutra i tak ma za dużo na głowie.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie lut 07, 2010 16:59 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

MIszelino, podaj mi na pw swój e-mail, wyślę do ogłaszających.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Nie lut 07, 2010 17:15 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Tweety pisze:Lutro, pozwolisz, że na chwilę wetne sie z innym pytaniem. Queen_ink, czy Ty masz sponsorów na szczepienia obecnej na Kocimskiej trójeczki? Bo chcemy w poniedziałek zgarnąć całe towarzystwo nieszczepione i pojechać do dr Szpeyera czyli Twoją trójkę, Helę i Wacusia, Harpię (Hera ma jeszcze przez 2 dni antybiotyk).

nasi weci dbają abyśmy nie mieli bólu głowy od nadmiaru zebranych pieniędzy :twisted: - Cammi przywiozła fakturę z KV na ponad 3000 zł. Więc dalej jesteśmy w plecki :(

jeszcze przed złapaniem stałam się sponsorem Alexa, jednego z trójeczki queen_ink..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

[poprzednia][następna]