Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] Bunia szuka domu

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 05, 2010 19:34 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Foto s.57 :)

Cameo pisze:Aniu, a Patka dalej udaje wypłosza...? ale śliczna jest fakt:) do zacałowania :love:

To jest temat długi jak rzeka ;)

Generalnie można powiedzieć, że tak. Jedynym azylem Patki jest nasza sofa/łóżko. To jedyne miejsce na którym Patka daje się łapać, głaskać, tulić.
Na sofie je, na sofie w większości dostaje leki, na sofę przybiega, kiedy TŻ się kładzie żeby się z nim potulić.
Kiedy Patka idzie przez pokój, np do kuwety, nie złapiesz jej, nie dotkniesz bo ucieka jak oparzona. Boi się. Kiedy leży na krześle a ja siadam na krześle obok - ucieka. Jeśli siedzi pod drapakiem a ja chcę zbliżyć się i ją pogłaskać, wycofuje się i idzie do tyłu.
Więc Patka jest kotem nasofowym i wtedy jest laleczką przytualnką. Wszędzie poza sofą zgrywa wypłosza.

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt lut 05, 2010 19:38 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Foto s.57 :)

To tak, jak nasz Aleczek:)

Ta sofa posiada chyba jakąś magiczną moc przyciągania :mrgreen:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Sob lut 06, 2010 12:03 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Foto s.57 :)

Za co kochamy Patkę?
Za to, że mamy pretekst, żeby nie ścielić łóżka codziennie rano ;) :mrgreen:
no bo jak to wziąć i zrzucić taką słodką kuleczkę, która sama sobie norki w pościeli robi i tam się wyleguje? :mrgreen:

Obrazek

No i jeszcze przystojny Lilo :)
Obrazek

Żeby nie było nudno, to chłopaka zaczęły męczyć od jakiegoś czasu "ataki futra". Falowania skóry, takie tiki, jakby np. coś do futerka się przykleiło. Kiedyś to zdarzało się sporadycznie, teraz mam wrażanie, że częściej :( A Leośka to denerwuje, złości, biega, ucieka, myje się tak obsesyjnie, potrząsa futrem. Co to za licho? :(

mokkunia

Post » Sob lut 06, 2010 12:23 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Foto s.57 :)

mokkunia pisze:Za co kochamy Patkę?
Za to, że mamy pretekst, żeby nie ścielić łóżka codziennie rano ;) :mrgreen:
no bo jak to wziąć i zrzucić taką słodką kuleczkę, która sama sobie norki w pościeli robi i tam się wyleguje? :mrgreen:

Obrazek

No i jeszcze przystojny Lilo :)
Obrazek

Żeby nie było nudno, to chłopaka zaczęły męczyć od jakiegoś czasu "ataki futra". Falowania skóry, takie tiki, jakby np. coś do futerka się przykleiło. Kiedyś to zdarzało się sporadycznie, teraz mam wrażanie, że częściej :( A Leośka to denerwuje, złości, biega, ucieka, myje się tak obsesyjnie, potrząsa futrem. Co to za licho? :(

Patusia w pościeli spatusia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

a takie tiki i falowania futerka sobie zapamiętałam,
że podobno to może być objaw alergii
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob lut 06, 2010 13:06 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Foto s.57 :)

To był lipiec 2006r. Trafiła do mnie Biała Kiełbasa :) Przyniesiona do lecznicy w worku do uśpienia. Nie wysterylizowana, z ropomaciczem. Chuda była przeraźliwie. I ze świerzbem w uszkach. To był jej watek.
viewtopic.php?f=1&t=46274

taka była
Obrazek
Obrazek
Obrazek

taka jest dziś :mrgreen: Jej Duża, Ewa, właśnie parę dni temu przysłała mi foto i podziękowanie za cudowną Lilkę :oops: a we mnie ruszyła lawina wspomnień :)

Obrazek

Śliczna jest :1luvu: Już nie Biała Kiełbasa, Biała Kluseczka :mrgreen: :kotek:

mokkunia

Post » Sob lut 06, 2010 14:52 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Foto s.57 :)

o matko! ona ma dwukolorowe oczka!!! PIękna kielbaska ;) :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob lut 06, 2010 15:15 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Foto s.57 :)

Piękna, ja nie wiem jak ja ja mogłam oddać :twisted: :wink:

Serio, tak teraz rozmyślam, że mam nieparzystą liczbę kotów. W sumie chyba powinniśmy się dokocić.
O to powód :mrgreen:

Obrazek :mrgreen:
Obrazek :mrgreen:
Obrazek :cry:

mokkunia

Post » Sob lut 06, 2010 16:56 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Foto s.57 :)

mokkunia pisze:Serio, tak teraz rozmyślam, że mam nieparzystą liczbę kotów. W sumie chyba powinniśmy się dokocić.

No :D.
Jest wiele argumentów za ...
np. parzyste łatwiej liczyć, żeby sprawdzić czy wszyscy są, czy któryś nie został za zamkniętym na noc oknem.
U mnie odliczanie idzie szybko - "dziewczyny" (Kimi i Kicia), "grubasy" (Drops, Dyzio), "młodziaki" (Kacper i Truś), "kolorowi" (Kajtek i Rudzio). O, i już wszystko wiadomo :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Sob lut 06, 2010 17:16 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Foto s.57 :)

Dokocić jak dokocić Mokkuniu ale napewno dokupić brakujący pontonik 8) :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie lut 07, 2010 12:14 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Foto s.57 :)

bubor pisze:Dokocić jak dokocić Mokkuniu ale napewno dokupić brakujący pontonik 8) :wink:

Ha! I to chyba jest najrozsądniejsze i najtańsze rozwiązanie :lol:
idę poszperać na allegro :)
Dzięki bubor!

mokkunia

Post » Nie lut 07, 2010 13:18 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Foto s.57 :)

Patek Miś Uszatek :)
Obrazek

mokkunia

Post » Nie lut 07, 2010 16:28 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Foto s.57 :)

:1luvu:

Kicia śliczna, ale nie pasowałaby do Twojego stada ;)

Pięknoty koty!h

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Pon lut 08, 2010 8:43 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Foto s.57 :)

Kiełbaska cudna, ale Patek Miś Uszatek to jest dopiero rozczulający słodziaczek :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto lut 09, 2010 17:57 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Foto s.57 :)

mokkunia pisze:Obrazek

Śliczna jest :1luvu: Już nie Biała Kiełbasa, Biała Kluseczka :mrgreen: :kotek:

ło matko jakie cudo, dopiero teraz zobaczyłam 8O :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ale misie podoba :1luvu: :1luvu: :1luvu:

dopiero teraz zobaczyłam, bo przyszłam zapytać jak PatTunia
bo wczoraj była u lekarza?
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto lut 09, 2010 18:21 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Foto s.57 :)

Biała Kiełbasa :roll: co ja przez nią stresu miałam :lol: śliczna dziewczynka jest teraz :love:

a Patty ma minę nabombioną :lol:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

[poprzednia][następna]