Rysiek [*], Mefisto [*], Nikita, Rudi, Nora [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 04, 2010 22:55 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Kurcze, Rysiek znowu nasikał. I żeby było śmieszniej on obsikuje zawsze te same miejsca - ściana za monitorem komputera,
moja torebka stojąca na stole... I znów wnerwiony chodzi taki i burczy na wszystko i wszystkich :roll: Chyba trzeba będzie jednak łapać te siki... Tylko jak to zrobić w krytej kuwecie - przymierzałam się do tego, to za nic się nie da, musiałabym zdjąć górę od kuwety... :roll:

Mam specjalistę od kociej astmy! Napisałam post na forum "weci polecani" i odpisała mi pani,
która też ma kota-astmatyka. Tak więc zapisuję Norkę do niego i zobaczymy.

A na wątku devonim FluszakPluszak napisała - co niniejszym przekazuję z radością tutaj - że matka mojej Norki - Włoszka Dulcamara Degli Elfi - to babcia Aidy FluszakaPluszaka - czyli jesteśmy RODZINĄ :D :D :D :D :D :D :D Ale numer :D :D :D :D Czyli moja Norka jest dla Aidy - kim? ciotką? :lol: (Nigdy nie byłam dobra w tym rodzinnym nazewnictwie ;-) )

PS: Norka właśnie z dzikim wrzaskiem pogoniła Ryśka... echh... Włoski temperament wychodzi u niej na każdym kroku :lol: :lol: :lol:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pt lut 05, 2010 11:29 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

A może sikanie Ryśka to element rywalizacji z Norką?
Ona go goni, a on zaznacza swój teren?

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pt lut 05, 2010 11:44 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Wojtek pisze:A może sikanie Ryśka to element rywalizacji z Norką?

To bardzo prawdopodobne :?
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob lut 06, 2010 1:18 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

ewaw pisze:A na wątku devonim FluszakPluszak napisała - co niniejszym przekazuję z radością tutaj - że matka mojej Norki - Włoszka Dulcamara Degli Elfi - to babcia Aidy FluszakaPluszaka - czyli jesteśmy RODZINĄ :D :D :D :D :D :D :D Ale numer :D :D :D :D Czyli moja Norka jest dla Aidy - kim? ciotką? :lol: (Nigdy nie byłam dobra w tym rodzinnym nazewnictwie ;-) )

PS: Norka właśnie z dzikim wrzaskiem pogoniła Ryśka... echh... Włoski temperament wychodzi u niej na każdym kroku :lol: :lol: :lol:

Chyba ciotką właśnie :lol:
Z tego co wyczytałam to obie - i Norka i Aida mają włoski temperament i lubią pogonić inne koty oraz obie lubią włazić do obiadowego talerza :roll: :lol: To rodzinne chyba :wink:
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Sob lut 06, 2010 14:30 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Wojtek pisze:A może sikanie Ryśka to element rywalizacji z Norką?

Myślę, że to wielce prawdopodobne.
Rysiek ciężko znosi każdego "nowego" w domu.
Z Mefisiem byli bardzo zżyci, bo znali się od urodzenia.
Potem przyszła Nikita i została zaakceptowana, bo była malutka i nie rządziła się.
A potem pojawił się Rudzik... który wszedł do naszego domu, jak pan na włości,
obsikał wszystkie kąty (nie był wtedy wykastrowany) i miał gdzieś pozostałe koty.
No i Rysiek poczuł rywala. Myślałam, że się z czasem polubią, ale nic z tego.
Panowie się nie trawią... :roll:
A teraz Norka... rządzi się, goni pozostałe, jest zazdrosna.
Rozumiem, że Rysiek czuje się zagubiony. Żal mi go strasznie. Biorę na kolana, dopieszczam,
ale wiem, że dla niego po prostu jest o Rudzika i Norkę za dużo... :roll: :roll: :roll:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Sob lut 06, 2010 14:32 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

FluszakPluszak pisze:
ewaw pisze:A na wątku devonim FluszakPluszak napisała - co niniejszym przekazuję z radością tutaj - że matka mojej Norki - Włoszka Dulcamara Degli Elfi - to babcia Aidy FluszakaPluszaka - czyli jesteśmy RODZINĄ :D :D :D :D :D :D :D Ale numer :D :D :D :D Czyli moja Norka jest dla Aidy - kim? ciotką? :lol: (Nigdy nie byłam dobra w tym rodzinnym nazewnictwie ;-) )

Chyba ciotką właśnie :lol:
Z tego co wyczytałam to obie - i Norka i Aida mają włoski temperament i lubią pogonić inne koty oraz obie lubią włazić do obiadowego talerza :roll: :lol: To rodzinne chyba :wink:

Typowe Włoszki, temperamentne :wink: I jak na Włoszki przystało - lubią dobrze zjeść :wink: :wink: :wink:
Obrazek

ewaw

Post » Sob lut 06, 2010 14:34 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Biedny Rysiek... :(

może Feliway? albo krople Bacha?

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob lut 06, 2010 14:38 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Feliway już był... niestety nic nie dał.
Teraz się przymierzam do tych kropli - dla Ryśka, dla Rudzika i dla Norki.
To towarzystwo zdecydowanie za nerwowe jest :wink:
Obrazek

ewaw

Post » Sob lut 06, 2010 22:59 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Ło matko, chyba znów rujka się Norce zaczyna... :strach: :strach: :strach:
bo już śpiewa, ociera się o wszystko, podstawia tyłek Rudzikowi...
Szlag. A ja jej nie zrobię sterylki, dopóki nie skonsultuję jej u tego weta od astmy,
boję się, że ona nie wytrzyma narkozy :roll:
Obrazek

ewaw

Post » Sob lut 06, 2010 23:36 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

NO rujka jak nic... Prawdziwą włoską operę tu mamy...
Obrazek

ewaw

Post » Nie lut 07, 2010 11:29 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Jedynie Rysiek na tym skorzysta, bo go ganiać nie będzie ;)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Nie lut 07, 2010 15:55 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Może Rysiek rywalizuje, broni terenu... aczkolwiek, skoro jest wykastrowany?... Podobno się tak zdarza, niemniej może są inne przyczyny, bardziej psychiczne, że tak powiem.
Na kozetkę go :wink:

Shoo

Od: Pt lis 06, 2009 21:41

Post » Nie lut 07, 2010 15:57 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

ewaw pisze:Ło matko, chyba znów rujka się Norce zaczyna... :strach: :strach: :strach:
bo już śpiewa, ociera się o wszystko, podstawia tyłek Rudzikowi...
Szlag. A ja jej nie zrobię sterylki, dopóki nie skonsultuję jej u tego weta od astmy,
boję się, że ona nie wytrzyma narkozy :roll:

Ło matko 8O 8O A co Rudzik na to? :ryk: Ucieka biedulek przed nadmiarem miłości? :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Nie lut 07, 2010 21:53 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Wojtek pisze:Jedynie Rysiek na tym skorzysta, bo go ganiać nie będzie ;)

Żeby było śmieszniej, Norka w swej desperacji zaczęła się podstawiać nawet Ryśkowi... :lol: :lol: :lol:
Obrazek

ewaw

Post » Pon lut 08, 2010 9:21 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

ewaw pisze:
Wojtek pisze:Jedynie Rysiek na tym skorzysta, bo go ganiać nie będzie ;)

Żeby było śmieszniej, Norka w swej desperacji zaczęła się podstawiać nawet Ryśkowi... :lol: :lol: :lol:

hehe z braku laku.... :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

[poprzednia][następna]