CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (77) pilnie DT dla 13 kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 02, 2010 17:17 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

EwKo pisze:Moria na tym łazienkowym zdjęciu to nad basenem siedzi? :mrgreen:
A Inga przypomina lwa :lol:

Reszta, kurczaki, brzmi juz bardzo poważnie :(

Pewnie będziemy pierwszymi ukaranymi za wzorową opiekę nad kotami :twisted:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Śro lut 03, 2010 14:06 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

potrzebuje informacji o Tofiku i Snake - wszystkich - jest dom ale nie wie którego chce - bez reklamy mi tu tylko szczerą prawdę :-) Mama mojej przyjaciółki - od Gejszy - zdecydowała się - musi być kocur bo jak będzie Gejsza w gościach to wiemy ze kocic nie toleruje :twisted:

marcela35

Od: Śro cze 11, 2008 8:13

Post » Śro lut 03, 2010 15:10 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Napewno na domek najdłużej czeka Toffik i jest starszy, ale osoba, która go adoptuje musi mieć swiadomość, że miał ostatnio problemy zdrowotne i nie dokońca wiemy co mu było i czy już napewno wszystko jest ok. Badania nie wskazały nam niczego konkretnego. Może jest to kwestia tak długiego pobytu na kociarni, braku swojego człowieka :roll: Toffik kiedyś miał swój dom. Jest moim ulubieńcem :)

Przeszłość Snake nie jest nam znana, nie wiadomo czy miał kiedyś swoich ludzi. W azylu jest kotem raczej wycofanym. Najlepiej lubi jeść i wygrzewać się przy grzejniku. Nie jest typem przytulaka. Owszem głaski chętnie, ale co za dużo to niezdrowo 8) Napewno pobyt na kociarni jest dla niego wielkim stresem.

Zaproponowałabym jeszcze wziąć pod uwagę Ildefonsa, który podczas swojego krótkiego pobytu w DT okazał się świetnym kompanem, no i Albiś po początkowym stresie okazał się bardzo sympatycznym kocurkiem :)

Moria dzisiaj znowu trafiła do weta :( Od poniedziałku nie dostawała już leków, miała apetyt, była żywiołowa i nic nie wskazywało na to, że tak szybko się coś wydarzy. Wczoraj z apatytem było już słabiutko. Większość dnia przesypiała w ciepełku. Dzisiaj już wogóle nie zainteresowana była jedzeniem i tylko główke podnosiła jak do niej mówiłam :( Zostawiłam ją w lecznicy będzie miała kompleksowe badania, narazie jeszcze nic nie wiem.
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Śro lut 03, 2010 15:27 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Za Morie choc kciuki potrzymam :ok:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Czw lut 04, 2010 11:11 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Z Morią niestety bardzo źle :cry: Właściwie to nie wierzyłam, że przeżyje noc.
Koteczka praktycznie nie ma białych krwinek, natomiast krwinki czerwone w normie. Surowica krwi zbyt żółta co może wskazywać, że lada moment siądzie wątroba a w USG wyszła powiększona. Próby wątrobowe w normie, profil nerkowy różnież. USG nerek ok.
Niestety diagnoza znowu jest niejednoznaczna, bo zacząć można by od tego, że niedokrwistość jest efektem niedożywienia i silnego zarobaczenia. Moria jest o połowe mniejsza od swojej siostry i ma wygląd 3 miesiecznego kociaka i od początku miała problemy z jedzeniem :(
Musimy w tej sytuacji brać pod uwagę FIPa, jak również pp chociaż test wyszedł negatywnie. Wszystkie testy wyszły negatywnie lub jak to nasz wet powiedział inną mutację wirusową. Na zakończenie można by dodać chorobę autoagresywną, która niszczy swoje komórki :(
Malutka rano troszeczkę zjadła i napiła się wody. Dzisiaj jedziemy na kolejne kroplówki. Wczoraj płyny wtłaczała w nią pompa, bo inaczej sie nie dało :(
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Czw lut 04, 2010 12:44 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

szkoda kociaczka :cry:

to ja tak cichutko powiem, że wstępnie Ildefons - ale jeszcze dziś wieczorem jestem umówiona na rozmowę decydującą i wtedy padnie ostateczna decyzja :ok:

marcela35

Post » Czw lut 04, 2010 13:11 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Byłoby cudnie! Wielkie kciuki za Ildefonsa :ok: :ok: :ok:
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Czw lut 04, 2010 18:25 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

I znów tragiczne wieści przeplatają sie z lepszymi. :? kciuki :ok:
Obrazek Obrazek

Edyszka

Od: Pt lut 13, 2009 15:32

Post » Czw lut 04, 2010 21:06 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Kibicuję adopcji jednak przypomnę, że Ildefons nie może mieć styczności z psem. Niestety nie przepada za innymi stworzeniami, na psy się rzuca. Tak więc jeśli jego nowa opiekunka planuje kiedyś adoptować psa to Ildefons jest kiepskim kandydatem.

Kciuki za małą :(
A jak się czuje Szansa?
Obrazek

majkowiec

Od: Czw lip 24, 2008 19:08

Post » Czw lut 04, 2010 21:25 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Na pocieszenie Wam napiszę, że dzisiaj do nowego domku zawieźliśmy Lusię.

Nasza kochana perełka przeprowadziła się do Katowic. Będzie miała starszego kociego braciszka, który ma na imię Tofik :) ale do naszego CK Tofika nie jest podobny, to burasek.

Obrazek

Nowi opiekunowie Lusi przekonali nas do siebie już w niedzielę, gdy odwiedzili Lulę razem z Tofikiem.
Pozostaje nam trzymać kciuki, żeby koteczka szybką się zaklimatyzowała.

(na zdjęciu Lusia z naszym Ludwisiem)

:ok: za zdrówko Morii i :ok: za domek dla Ildefonsa!!!

chotesia

Od: Pon lut 04, 2008 22:47

Post » Pt lut 05, 2010 9:32 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

:dance: :dance2: we wtorek zawożę Ildefonsa do domu :-) będzie mieszkał w Sosnowcu na Kazimierzu - dom znam dobrze - nie ma tam psa bo wszyscy maja koty :ok: będzie towarzyszem życia Mamy od mojej przyjaciółki i jedynakiem tylko czasem Gejsza w gości przyjedzie :ok: :ok: :ok:

nie wiem jak to zrobię jeszcze logistycznie ale damy radę :-)

wczoraj widziałam się z opiekunka Szarusi i Szpiegunia - macie miziaki i kocie całuski :-)

marcela35

Post » Pt lut 05, 2010 9:49 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Brawa dla Ildefonsa i jego nowej opiekunki :mrgreen: :piwa:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Pt lut 05, 2010 23:17 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

A ja bym chciała się zapytać o kotka Hetmana - nie mogę go znaleźć na pierwszej stronie i w związku z tym nie jestem pewna daty jej adopcji - dziewczyny, czy to był 28 czy 29 stycznia?

I jak tam kontakty Hetmana z Ninoczką 8O :P
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Sob lut 06, 2010 11:23 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

My też kciuki trzymamy, Maciuś ściska pazurki za wszystkie chorujące CKotki, szczególnie za Szansę i Morię, z nim niby wszystko ok, ale widzę,że to nie jrst mój dawny Maciuś, po 15 mamy sie zglosic na badania, zobaczymy co pookaza, ale zwazywszy, ze on puszek dla watrobowcow nawet powochać nie chce, to na cuda nie licze :(
Obrazek Obrazek

Edyszka

Post » Sob lut 06, 2010 11:24 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

za Lusię i Ilfefonsa :piwa:
Obrazek Obrazek

Edyszka

[poprzednia][następna]