Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
BarbAnn pisze:bogatą masz spółdzielnię, staćjąna drukowanie takich smieci na dobrym papierze
pozazdrościć
Agalenora pisze:mziel52, dzięki za link. Oczywiście, plaga szczurów to nasz koronny argument. Niemniej jednak, jak czytamy w artykule, spóldzielnia zręcznie go próbuje obalić:
CYTAT:
"Pożytku z dokarmianych kotów żadnego nie ma, zgodnie z przysłowiem "sytemu kotu myszy po łbie harcują", a do tępienia myszy i szczurów są inne, bardziej skuteczne sposoby. Jest w Spółdzielni wiele budynków, w których kotów piwnicznych nie ma i nie ma tam szczurów, ani myszy"
Agalenora pisze:mziel52, dzięki za link. Oczywiście, plaga szczurów to nasz koronny argument. Niemniej jednak, jak czytamy w artykule, spóldzielnia zręcznie go próbuje obalić:
CYTAT:
"Pożytku z dokarmianych kotów żadnego nie ma, zgodnie z przysłowiem "sytemu kotu myszy po łbie harcują", a do tępienia myszy i szczurów są inne, bardziej skuteczne sposoby. Jest w Spółdzielni wiele budynków, w których kotów piwnicznych nie ma i nie ma tam szczurów, ani myszy"
OFF:
Śliczny szczurek i ma oczka jak paciorki. A dokarmianie szczurków rozumiem, pewnie nie jestem do konca rozsądna... Moja mama od listopada trzyma w domu (w małym terrarium) mysz cudem uratowaną z łap piwnicznych kotów: zwykłą nornicę. Mysz uratowałam ja
, dostrzegłam przez okno jak koty podrzucają coś jak piłeczkę... wyglądała na nieżywą.
Myszak i ma na imię Popiel, strasznie się utuczył i jest uroczy. Chcę go wypuścić na wiosnę, mam nadzieję, że sobie poradzi.
mziel52 pisze:[i]Szczur śniady jest skryty, płochliwy i aktywny najczęściej nocą. Porusza się w zacienionych miejscach, pod roślinnością, po płotach, po drutach i gałęziach drzew. Za dnia trudno go dostrzec. Nie wykryty wcześnie może szybko założyć liczne kolonie. Zasiedla chętnie budynki w starych parkach, w których są liczne krzewy i zarośla, a także drzewa owocowe. Gniazda buduje pośród gęstego pokrycia z krzewów, chwastów i zarośli. Czasem zakłada kuliste gniazda z liści na drzewach, a tam, gdzie nie występuje szczur wędrowny chętnie zakłada nory ziemne i w nich przebywa. Nory te znajdują się zawsze tam, gdzie jest gęsta roślinność. W glebie buduje proste nory o jednym lub kilku otworach wyjściowych. W magazynach, hurtowniach, w zakładach przemysłowych chętnie zakłada gniazda na górnym poziomie przechowywanych pudeł z produktami, w elektrycznych skrzyniach rozdzielczych, na szczycie silosów.
Do budynków przedostaje się po gałęziach drzew
meggi 2 pisze:Czu szczurki juz się wyprowadziły na dobre od Ciebie Marylo?
Użytkownicy przeglądający ten dział: ania0312, Google [Bot], kasiek1510 i 118 gości