WRO! Zaginęły 2 koty po wypadku auta! Mamy łapkę :) Kciuki!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 05, 2010 22:44 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

za Saskię i Kru :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

miniboni17

Od: Pon cze 22, 2009 20:41

Post » Pt lut 05, 2010 23:40 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Poważny Abisyńczyk to czysta żywa niemożliwość :D Chyba, że się tak zgermanizowal!

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob lut 06, 2010 0:00 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

felin pisze:Poważny Abisyńczyk to czysta żywa niemożliwość :D Chyba, że się tak zgermanizowal!

Chyba tak...ale teraz jest w RP :lol: Poza tym podróż była dość długa no i trzeba oswoić nowe miejsce i poznać lepiej nowych opiekunów...
ObrazekObrazek
kotki kotki do domu!!!

justyna j-k

Od: Pon gru 28, 2009 19:40

Post » Sob lut 06, 2010 5:56 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Trzymam kciuki za odzew. :ok:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Sob lut 06, 2010 7:17 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

cierpliwie czekamy na koty :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob lut 06, 2010 11:42 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

felin pisze:Poważny Abisyńczyk to czysta żywa niemożliwość :D Chyba, że się tak zgermanizowal!

To nie prusak, choć urodził się w Berlinie - opiekunka komunikowała się z nim też po polsku. :)
(pierwszy raz w życiu mam do czynienia z takimi futrzakami - dziwne toto, ale w pełni kocie...)

Mam nadzieję, że nasze :kotek: :kotek: się odnajdą i je zaakceptują.

M
ObrazekObrazek
kotki kotki do domu!!!

justyna j-k

Post » Sob lut 06, 2010 12:58 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

justyna j-k pisze:

To nie prusak, choć urodził się w Berlinie - opiekunka komunikowała się z nim też po polsku. :)
(pierwszy raz w życiu mam do czynienia z takimi futrzakami - dziwne toto, ale w pełni kocie...)

Mam nadzieję, że nasze :kotek: :kotek: się odnajdą i je zaakceptują.

M

Akceptacja bedziecie martwoić sie potem!
Teraz niech sie znajda kociaki,to najważniejsze :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lut 06, 2010 14:21 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

ASK@ pisze:Akceptacja bedziecie martwoić sie potem!
Teraz niech sie znajda kociaki,to najważniejsze :ok:

dokładnie :1luvu:
:kotek: :kotek:
M
ObrazekObrazek
kotki kotki do domu!!!

justyna j-k

Post » Sob lut 06, 2010 19:06 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Dziś przed południem mieliśmy telefon z Czeszowa, że jakiś czas temu do jednego z obejść przybłąkała się wystraszona i wychudzona kotka trikolorka. Dzieci zaczęły ją dokarmiać w największe mrozy, a dobrzy ludzie obłaskawili ją i zamieszkała w ich gospodarstwie. Serca nam ożywiła nadzieja - że może wreszcie jest to nasza ukochana Saskia...

Pojechaliśmy wczesnym popołudniem. Gospodarz zaczął ją nawoływać, ale się nie pokazała. Okazało się, że właśnie co nakarmiła ją jego matka, a ta nieboga najedzona pewnie gdzieś się zaszyła. Według relacji przybłąkała się przed sylwestrem, lubi się wykładać na poduszkach, ale sypia w oborze. Łojezu coraz więcej śladów uprawdopodabniało obecność Saski...

I niestety jak do tej pory :( - owszem trikolorka, nawet podobnej, drobnej fizjonomii ale nie ta, nie ta którą poszukujemy już 7 tydzień. Szkoda, ale nie tracimy nadziei na spotkanie z naszymi :kotek: :kotek:

P.S.
Ten dobry człowiek powiedział nam po prostu, że na wsi biega dużo kotów ale nikt nie ma czasu by zwracać na nie uwagę, zawracać sobie głowę drobnymi zwierzętami...

pozdrawiamy
J&M
ObrazekObrazek
kotki kotki do domu!!!

justyna j-k

Post » Sob lut 06, 2010 19:26 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

:( a już mi serce mocniej zabiło :kotek: :kotek:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Sob lut 06, 2010 20:03 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Tak to na wsiach wygląda, niestety. A nie mają ci dobrzy ludzie komórki, żeby zrobić zdjęcie? Te udogodnienia pod strzechy już wszak dotarly!
Ja wiem, że w tamtym rejonie zasięg czasem 'plywa' ze względu na lasy i uksztaltowanie terenu, ale jak nie oni, to może chociaż jakiś sąsiad?

A w ogóle, co to znaczy jakiś czas temu? I czym oni są tak zajęci zimą - mierzą co im pod śniegiem kielkuje?

felin

Post » Sob lut 06, 2010 20:53 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

felin pisze:Tak to na wsiach wygląda, niestety. A nie mają ci dobrzy ludzie komórki, żeby zrobić zdjęcie? Te udogodnienia pod strzechy już wszak dotarly!
Ja wiem, że w tamtym rejonie zasięg czasem 'plywa' ze względu na lasy i uksztaltowanie terenu, ale jak nie oni, to może chociaż jakiś sąsiad?

A w ogóle, co to znaczy jakiś czas temu? I czym oni są tak zajęci zimą - mierzą co im pod śniegiem kielkuje?

Nie mam już złudzeń na temat polskiej wsi - po tych sześciu z górą tygodniach szukania. Wieś jest okrutna. Takie zwierzęta jak koty lub psy po prostu są, albo ich nie ma...Prawie nikomu do głowy nie przyjdzie, że one też cierpią. Inne traktuje się w najlepszym razie utylitarnie. Dlatego tych ludzi, z którymi dziś mieliśmy do czynienia można z przekonaniem nazwać "dobrymi".A wobec tego o czym napisałam, brak komórki z aparatem fotograficznym to już detal.
Proszę wybaczyć, jeśli ktoś pochodzi ze wsi i poczuł się dotknięty. To przykre wnioski z poszukiwań Saskii i Kru.
J :kotek:
ObrazekObrazek
kotki kotki do domu!!!

justyna j-k

Post » Sob lut 06, 2010 21:15 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Myślę, że ci co Wam i Waszym kotom kibicują napewno się nie obrażą. Jeśli nawet pochodzą ze wsi, to i tak weszli już na 'inny poziom rozwoju'.

A ci, dla których zwierzak nie dający mleka czy jajek nie istnieje jako żywa istota, tutaj nie zaglądają.

W każdym razie trzymamy kciuki :!:

felin

Post » Sob lut 06, 2010 22:23 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Znów nie całkiem happy end, ale dodając choć odrobinę ludzkiej dobrej woli do instynktu życia kotów można zrównoważyć te 7 tygodni i uprawdopodobnić przetrwanie kotów. Z tym, że jak się S + K dowiedzą o tych "nowych" to albo pióra polecą albo obraza do końca życia ! Wiernie i cierpliwie :ok: :ok: :ok:
Jasmina

Post » Sob lut 06, 2010 23:33 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Jasmina pisze:Znów nie całkiem happy end, ale dodając choć odrobinę ludzkiej dobrej woli do instynktu życia kotów można zrównoważyć te 7 tygodni i uprawdopodobnić przetrwanie kotów. Z tym, że jak się S + K dowiedzą o tych "nowych" to albo pióra polecą albo obraza do końca życia ! Wiernie i cierpliwie :ok: :ok: :ok:

Nadal wierzymy, że przetrwały- mimo wszystko...I nie ustajemy w poszukiwaniach.
A co do tymczasowych "nowych", przygotowaliśmy już plan ich ewentualnej ewakuacji w razie czego :wink:
Dobrej nocy! :kotek: :kotek:
ObrazekObrazek
kotki kotki do domu!!!

justyna j-k

[poprzednia][następna]