70 bezdomnych głodnych kotów..Potrzebne wsparcie na STERYLKI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 05, 2010 19:15 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

Cudak1 pisze:
Teraz pozostaje nam kwestia transportu najmniejszego do Szczecina na poniedziałek, żeby mógł jechać do martasłupsk. O której dokładnie ma być w Szczecinie?

Ale jeśli będą jechać do Koszalina/Słupska to po co wozić kociaka do Szczecina? Nie mogą odebrać go w Goleniowie, przecież to po drodze, albo nawet w Stepnicy za dodatkowy "grosz"?
Obrazek

A.R.S.

Od: Nie sie 16, 2009 22:04

Post » Pt lut 05, 2010 20:18 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

Faktycznie, ze Szczecina do Koszalina jedzie się przez Goleniów :D a to sporo bliżej.

Tyle, ze z tego, co pisała Karena kot ma być w transporterku, którego na miejscu nie mamy.
Mogę poobklejać karton taśmą, kotek jest słaby, więc nie powinien próbować z niego uciekać. Choć z doświadczenia wiem, że przewożenie kotów w kartonach nie jest dobrym pomysłem - już po kilku km koty biegają po samochodzie, a w kartonie jest wygryziona dziura 8)

Cypisek, nie mamy na miejscu weta. Gdybyśmy mieli, koty byłyby już leczone.

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pt lut 05, 2010 20:36 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

wiecie co , złej baletnicy to przeszkadza rąbek ....jakoś tak to leci.
Z Koszalina koty dojechały , nie latały po samochodzie...nie było dziury.
Napisałam ,ze od weta pożyczyć, popytać znajomych.
Hm,,wet w Stepnicy jest!!! i był!!!
Step-Wet" Lecznica dla Zwierząt Bogumiła Jolanta Jacewicz

ul. Sportowa 1
Miasto:
72-112, Stepnica
Województwo:
zachodniopomorskie
Dane kontaktowe
telefon:
(091) 418 84 23
nawet jutro jest od 9 do 12 :)
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pt lut 05, 2010 20:47 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

Skoro transport do Słupska jest problemem zabierzcie je tam gdzie bliżej!!!Tutaj każdy dzień się liczy!!

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Pt lut 05, 2010 22:03 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

martaslupsk pisze:Skoro transport do Słupska jest problemem zabierzcie je tam gdzie bliżej!!!

Póki, co mamy tylko dwie deklaracje DT- Twoją i Moniki. W obu przypadkach jest problem z transportem.
Jeśli możesz trzymaj dla niego miejsce do jutra. Jutro będzie wiadomo, co z transportem do Ciebie. Mam nadzieję, że uda się wszystko dograć...

Cypisku, widzę, że nie zamierzasz pomóc, w dodatku nie znasz sytuacji i niepotrzebnie wprowadzasz zamieszanie.
Jeśli chcesz, mogę ci opisać na pw, jak to jest z naszą "pseudolecznicą"?

Cudak1

Post » Pt lut 05, 2010 22:05 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

Myślę, że znajomi mówiąc o transporterku mieli na myśli, w ogóle cokolwiek, w czym będzie kotek ;-) Ale to już ich musicie dopytać, tak samo o zabranie go z Goleniowa, ja tę trasę znam tyle o ile,więc nie skojarzyłam, że jedzie się przez Goleniów, dlatego znajomym powiedziałam, że kotek będzie jechał ze Szczecina ;-)
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Pt lut 05, 2010 22:13 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

Karena pisze:Myślę, że znajomi mówiąc o transporterku mieli na myśli, w ogóle cokolwiek, w czym będzie kotek ;-)

Jeśli tak, to super! Kotek jest mały, słabiutki i nie będzie myślał o wydostaniu się z kartonu :) Jedynie trzeba będzie go zabezpieczyć przed ewentualnym przecieknięciem, ale to już nie problem.

Dalej już jest wszystko dograne? Tzn z Koszalina do Słupska? Kto go odbierze w Koszalinie?

Cudak1

Post » Pt lut 05, 2010 22:20 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

Dopytajcie o kwestię "zapakowania" kociaka, bo to co napisałam, to tylko moje domysły ;-)

Karena

Post » Pt lut 05, 2010 22:27 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

Karena Ty go odbierzesz w Koszalinie?

Ktoś pisał, że sfinansuje podróż Koszalin-Słupsk.
Czy ktoś chciałby się dołożyć do transportu kociaka do Koszalina?
Znajomi Kareny nie podali konkretnej kwoty, ale coś im trzeba będzie dać za jego przewiezienie...

Cudak1

Post » Pt lut 05, 2010 22:36 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

Coż widzę ,że jestes mało zorientowana. Czekam na te kotki tak ja Monika 74, biorę na karb ich leczenie , dowiezienie do weta,./to chyba pomoc ./Ostatnio jechałam po kota 130 km. więc dziwi mnie te 50 .NO ale nie o tym..co do lecznicy , to chyba lepsza taka niż żadna. /leki potrafią chyba podać/.
Naprawdę zróbcie wszystko ,aby kociaki trafiły do Dt.trzymam :ok: za transport .Oby nie było za późno.

dygresje....
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pt lut 05, 2010 22:44 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

W poniedziałek dowiezienie go z Koszalina do słupska zadeklarowała Ola z forum o fretkach.Tylko nie wiem jak to zgracie w czasie.karena mogłabys go ewentualnie przetrzymac w łazience przez godzinkę dwie??

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Pt lut 05, 2010 23:09 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

Pracuję do 15. Będę w domu ok. 15:40 nie wiem, czy oni wcześniej nie przyjadą. Cudak podali Ci godzinę, o której będą wyjeżdżać ze Szczecina?

Karena

Post » Pt lut 05, 2010 23:17 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

cypisek pisze:Czekam na te kotki tak ja Monika 74, biorę na karb ich leczenie , dowiezienie do weta,./to chyba pomoc

O tym nie wiedziałam i takiej pomocy nie neguję. Miałam na myśli twoje posty, które sieją zamęt i mogą spowodować, że DT się rozmyślą...A wtedy na pewno nie uda się im pomóc.

cypisek pisze:NO ale nie o tym..co do lecznicy , to chyba lepsza taka niż żadna. /leki potrafią chyba podać/.

Ano potrafią- doprowadzić psa po kastracji do śmierci z powodu wykrwawienia, podawać kroplówki z wody, przeterminowane leki, odmówić uśpienia i leczyć przedłużając tylko cierpienie zwierzaka, okulawić konika głęboko rozcinając mu nogę przy kastracji, chować igłę po zastrzyku spowrotem do opakowania i do szuflady, zamiast wyrzucić itd... Z tego, co słyszałam pan wet miał odebrane prawo do wykonywania zawodu, ale jak znalazłaś w necie otworzył działalność na swoją żonę. Na szczęście miejscowi są niezorientowani i wszyscy jeżdżą do Goleniowa, pewni, że na miejscu nie ma weta :)

cypisek pisze:Naprawdę zróbcie wszystko ,aby kociaki trafiły do Dt.trzymam :ok: za transport .Oby nie było za późno.

Z transportem do Słupska jutro się wszystko okaże.

W tej chwili szukamy osoby, która pojechałaby z kotami do Świnoujścia emilbusem, bo tak będzie chyba najszybciej.

martaslupsk pisze:W poniedziałek dowiezienie go z Koszalina do słupska zadeklarowała Ola z forum o fretkach.Tylko nie wiem jak to zgracie w czasie.

Ola z forum o fretkach ma zabrać kotka "przy okazji", czy jedzie z nim specjalnie? Bo jeśli ma jechać specjalnie z kotkiem, to chyba dostosuje się z czasem/ewentualnie poczeka na przyjazd kotka do Koszalina?

Karena pisze:Pracuję do 15. Będę w domu ok. 15:40 nie wiem, czy oni wcześniej nie przyjadą. Cudak podali Ci godzinę, o której będą wyjeżdżać ze Szczecina?

Nie wiem jeszcze o której. Mam nadzieję, że jak najpóźniej, żebym miała więcej czasu na złapanie kotka, bo to nie będzie takie hop-siup, jak się niektórym wydaje :wink:

Cudak1

Post » Pt lut 05, 2010 23:26 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

Dopytaj ich, bo oni tego samego dnia wracają, więc pewnie jak najwcześniej zechcą wyjechać...

Karena

Post » Sob lut 06, 2010 8:28 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

Dziewczyny musze wiedzieć czy kotki dojadą do mnie w najblizszych dniach bo zgłoszeń z terenu jest sporo a ja odmawiam ze względu na to ze czekam na kociusie ze Stepnicy teraz jest sobota-niedziela dni wolne od pracy naprawde nie ma nikogo kto wsiadłby do busa z maluchami?
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

[poprzednia][następna]