Historia dużej już Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lut 04, 2010 14:15 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Widocznie Niunia jest tak leniwa, że nawet myć się jej nie chce. Albo jest już tak tłuściutka, że nie jest w stanie :ryk:
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Czw lut 04, 2010 14:25 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

No faktem jest, że Niuniunia do aktywnych kotków nie należy :lol: .
[img]...[/img]
Moje 2 cudne i ukochane serduszka Obrazek Obrazek

Ulla

Od: Nie paź 19, 2008 20:35

Post » Pt lut 05, 2010 13:03 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

No i niestety, przed momentem, to śliczne malutkie znów mi się zlało na kanapę :(.
Zbadałam przy okazji sioo i wygląda to tak: ciężar właściwy = 1020, pH = 7.0

Wczoraj wieczorem zrobiła luźną kupkę i zwymiotowała. Przypuszczam, że mogło to być spowodowane jogurtem, który ze mną zjadła, a zjadła go niemało 8O.
Jogurt owocowy o smaku poziomkowym :wink: . Wiem, że nie powinna go jeść, ale nie potrafiłam jej odmówić :oops: .

Będę ją dziś obserwowała i zobaczę jak to będzie wyglądało dalej :(.
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pt lut 05, 2010 20:57 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Ulla pisze:
Sylwka pisze:
Ulla pisze:... Gagunia dotykała łapkami brzuszek Gaguni, później na nią delikatnie weszła, zaraz spadła i wtedy dziewczynki obwąchały sobie doopeńki i ogonki, po czym zaczęły się gonić. ...

Czepiam się ale nie wiem kto na kogo wlazł :twisted: .

:smiech3:
Faktycznie :lol: .
Już rozwiewam wątpliwości :D. Gagunia wlazła na brzuszek Niunieńki, a wcześniej go dotykała :lol: . Gdyby było odwrotnie, Gagunia pewnie zostałaby zmiażdżona :lol:.

O Boziu, myślałam, że z fotela spadnę jak to przeczytałam :ryk: :ryk: :ryk:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Pt lut 05, 2010 21:48 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Dziewczynki leżą razem na oknie i cudnie śpią :1luvu: .
Gagunia zjadła trochę rybki na kolację, kupki nie było póki co, więc mam nadzieję, że to była 1-o razowa niedyspozycja malutkiej :(.

W przyszłym tygodniu, mimo wielkich oporów, zabieram ją na badania krwi... Chcę mieć pewność, że nic jej nie dolega .
Może faktycznie ma coś z nerkami nie tak, bo to pH troszkę za wysokie jednak się utrzymuje :(.

Tylko jak moja ślicznotka to zniesie? :( :strach:
[img]...[/img]

Ulla

Post » Sob lut 06, 2010 9:51 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Ulla pisze:W przyszłym tygodniu, mimo wielkich oporów, zabieram ją na badania krwi... Chcę mieć pewność, że nic jej nie dolega .
Może faktycznie ma coś z nerkami nie tak, bo to pH troszkę za wysokie jednak się utrzymuje :(.

Tylko jak moja ślicznotka to zniesie? :( :strach:

A ja dumam jak Pańcia to zniesie :mrgreen:

Bardzo dobrze, że jednak się zdecydowałaś przebadać dokładnie jej krew :ok: :ok:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Sob lut 06, 2010 10:25 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Brawo, badanie krwi kota to dla tegoż plus dla właściciela (krwawy) chrzest bojowy :mrgreen:

Arsnova

Post » Sob lut 06, 2010 11:20 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Cześć Słoneczka! :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob lut 06, 2010 18:07 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Amika6 pisze:...A ja dumam jak Pańcia to zniesie :mrgreen:

Masz Aniu rację :(. Na samą myśl mam ściśnięty żołądek i robi mi się słabo :( 8O . Już cierpię za moją śliczną, że będzie ją bolało, a ona nie będzie rozumiała dlaczego :( :placz: .

Muszę to zrobić jak najszybciej, bo jak już się zdecydowałam, to wykończę się nerwowo do czasu wizyty u wetki :roll: .

Malutka dziś się nie zlała, ale znów zrobiła nieładną kupkę i zwymiotowała :(. Kurczę, zastanawiam się co jej jest? :(
[img]...[/img]

Ulla

Post » Nie lut 07, 2010 9:14 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Ulla :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie lut 07, 2010 17:26 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Może Gagulec wyczuwa, że szykuje się pobieranie krwi i już wpada w szał? 8O

Arsnova

Post » Pon lut 08, 2010 23:45 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

No i mamy następną powódź :(. Wczoraj to zrobiła, o 12 w nocy. Cały dzień była kochana i słodka, przeleżała na mnie 2 godz. (oglądałyśmy razem mecz :wink: ), ładnie jadła i się bawiła.
Przed faktem, przyszła do mnie na biurko, pomiziała się, zrobiła noseczki, po czym skoczyła na ławę, a z ławy na kanapę.
Spojrzałam, żeby zobaczyć co robi, a ona uniosła ogonek i zaczęła sikać! :roll: :twisted: Nie drapała, ani nie obwąchiwała folii, tylko po prostu zaczęła lać! 8O .
I głęboko pod ogonkiem miała moje krzyki, że nie wolno tak robić! :roll: .

Jutro zabieram ją na badania krwi :(. :crying: .
Jestem bardzo ciekawa, jak to przeżyjemy :(.

Trzymajcie kciuki! :(
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pon lut 08, 2010 23:49 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Zaczynam trzymać kciuki :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon lut 08, 2010 23:51 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Ula Bardzo współczuję. Może te badania wreszcie coś rozjaśnią.
Trzymam kciuki za Was obie :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto lut 09, 2010 12:23 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

O której badania? Jesteście już po? Koniecznie Ulla napisz, jak to przetrwałyście :D

Arsnova

[poprzednia][następna]