Iskierka chciała zgasnąć. Ktoś pokochał...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 04, 2010 23:48 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Wstawaj, szkoda dnia! foto s.51

8)

Senioor

Od: Nie sie 16, 2009 9:39

Post » Pt lut 05, 2010 0:06 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Wstawaj, szkoda dnia! foto s.51

Gdzie jesteś mój domku? zobacz jak Cię wypatruję za tą szklaną szybą. To jest jak czekania na autobus, który nie przyjedzie... ale mimo to, jeszcze trochę tutaj postoję.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I oto, dlaczego namawiam do zakupu obiektywów stałoogniskowych:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt lut 05, 2010 6:50 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Wstawaj, szkoda dnia! foto s.51

Iskiereczka w pierzynach... :mrgreen:
To się koteczce powodzi... :wink:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pt lut 05, 2010 8:47 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Wstawaj, szkoda dnia! foto s.51

Iskierciu, będzie domeczek! :1luvu: Na pierwszą migiem! :D
Buzia w łapusię!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt lut 05, 2010 9:17 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Wstawaj, szkoda dnia! foto s.51

Obrazek

Mniam :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt lut 05, 2010 9:27 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Wstawaj, szkoda dnia! foto s.51

Cameo, kiedy jeszcze było mnie stać na interesowanie się fotografią, z tego co pamiętam aparatem z obiektywem stało ogniskowym można robić zdjęcia tylko kompletnie nie ruchomym przedmiotom. Mam kilka fotek mojego Stefana robionych Canonem z tym obiektywem. Cudem wyszły 2 fajne fotki na 50! :? Issia śpi :wink: Też by mi pewnie ładne foto wyszło :mrgreen:

EDIT: Ale ze mnie kretynka - sama nazwa to mówi - stałoogniskowy :roll:
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Pt lut 05, 2010 10:02 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Wstawaj, szkoda dnia! foto s.51

Od Cameo na Domeczek Iskiereczka mruga:
chodź zamruczę Ci bajeczkę...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt lut 05, 2010 14:49 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Wstawaj, szkoda dnia! foto s.51

Iskierciu :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: serce sie raduje kiedy widzi jaka jesteś szczęśliwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja się kompletnie nie znam na fotografi, może wytłumaczysz o co chodzi............ :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Obrazek
Moje kocie serduszko :) :) :) :) :) :)

Ira.

Od: Śro sie 05, 2009 9:34

Post » Pt lut 05, 2010 14:51 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Wstawaj, szkoda dnia! foto s.51

Cameo pisze:Gdzie jesteś mój domku? zobacz jak Cię wypatruję za tą szklaną szybą. To jest jak czekania na autobus, który nie przyjedzie... ale mimo to, jeszcze trochę tutaj postoję.

Obrazek

Ciach!!!!!!!!

To zdjęcie podoba mi się najbardziej!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek
Moje kocie serduszko :) :) :) :) :) :)

Ira.

Od: Śro sie 05, 2009 9:34

Post » Pt lut 05, 2010 15:01 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Wstawaj, szkoda dnia! foto s.51

Iskiereczka w łóżeczku :1luvu: :1luvu: :1luvu: Ależ fajnie śledzi się takie wspaniałe odmiany losu :D :D :D
Teraz trzymamy kciuki za najlepszy domek, taki na zawsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt lut 05, 2010 16:37 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Wstawaj, szkoda dnia! foto s.51

sesja poscielowa :ok: :ok: swietny pomysl :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt lut 05, 2010 16:41 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Wstawaj, szkoda dnia! foto s.51

Łóżko, to jest to, co koty lubią chyba najbardziej. :D :wink:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt lut 05, 2010 18:17 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Wstawaj, szkoda dnia! foto s.51

Miss pisze:Cameo, kiedy jeszcze było mnie stać na interesowanie się fotografią, z tego co pamiętam aparatem z obiektywem stało ogniskowym można robić zdjęcia tylko kompletnie nie ruchomym przedmiotom Mam kilka fotek mojego Stefana robionych Canonem z tym obiektywem. Cudem wyszły 2 fajne fotki na 50! :? Issia śpi :wink: Też by mi pewnie ładne foto wyszło :mrgreen:

EDIT: Ale ze mnie kretynka - sama nazwa to mówi - stałoogniskowy :roll:

Nie, właśnie jest wręcz przeciwnie :D przysłona reguluje dostęp światła do matrycy, im mniejsza jej wartość (1.4/1.6) tym lepsza głębia ostrości (do matrycy wpada wtedy więcej światła, co ma wpływ na szybkość wykonanego zdjęcia - dlatego jasność obiektywu jest tak ważna w fotografii) A co za tym idzie? dobre (nawet jeśli obiekt się lekko poruszy), z idealną głębią ostrości zdjęcie. Pamiętam jak robiłam zoom'em (przysłona 3,5/4) na 40 fotek tylko bodajże 10 czy 15 wyszło w miarę dobre, nieporuszone, reszta to smugi i cienie, i to tylko dlatego, że robiłam w dobrym świetle, a kot tkwił w bez ruchu :lol:

Na bardzo "ruchome" koty, polecam lampę błyskową, albo dobre światło, a w ustawieniach aparatu ustawić tryb autofocusa (AF) na "ciągły".

Ale się rozpisałam :oops:

Iskierka wita wszystkie ciocie, i pozdrawia.

Dzisiaj rozłożyłam studio. Uwagę kotów wzbudziła długa, błyszcząca, płachta. Musiały oczywiście zajrzeć pod, nawet na. Ale pozować to nie miały zamiaru. Iskierka też niechętna. Postawiłam ją na tym dziwnym dywanie, żeby zrobić kilka zdjęć. Iskierka nie będzie modelką, cały czas obserwowała inne koty, i patrzyła się na nie z przerażeniem w oczach. Z sesji nic nie wyszło. Wziełam tego rozpuszczonego jedynaka i położyłam na łóżku. Tu już chętnie została...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt lut 05, 2010 18:31 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Wstawaj, szkoda dnia! foto s.51

I wcale sie jej nie dziwię-każdy woli łóżko,niż pozowanie do zdjecia i jeszcze po oczach błyskają-a fe!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt lut 05, 2010 19:17 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Wstawaj, szkoda dnia! foto s.51

Ja i tak nie zrozumiałam i zdjęcia wychodzą mi byle jakie :oops:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

[poprzednia][następna]