estre pisze:jerzykowka pisze:Poproszę o numer konta na PW, jeszcze nie dostałam
Nie wiem jak to się stało![]()
Wysyłam jeszcze raz
Dziękuję, tym razem dane dotarły

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
estre pisze:jerzykowka pisze:Poproszę o numer konta na PW, jeszcze nie dostałam
Nie wiem jak to się stało![]()
Wysyłam jeszcze raz
Serniczek pisze:osoby chetne do prowadzenia Puchatkowa-niech to potwierdzą-Koconek,Xandra tak?
Prezesa musicie wybrać....
Serniczek pisze:osoby chetne do prowadzenia Puchatkowa-niech to potwierdzą-Koconek,Xandra tak?
estre pisze:Serniczek pisze:osoby chetne do prowadzenia Puchatkowa-niech to potwierdzą-Koconek,Xandra tak?
Po co musi być Prezes?
Nie możemy wybrać powiedzmy kilku osób, które wspólnie będą działać i podejmować decyzje?
Jasmina pisze:Puk, puk, to jeszcze raz ja, ale obiecuję, że niepokoję ostatni raz ( wiem, gdzie nie powinnam się wcinać). Ja tylko po raz kolejny chciałam wprosić się z forsą, tylko tyle dzisiaj mogę zrobić. Nawet jako obca i "kto ją tam wie" mogę przecież być Honorowym Dawcą Banknotów ?! Jakby p. Estre miała wątpliwości czy to "brudny szmal" - służę: oświadczam, że jestem niekarana, pełnoletnia ( i to jak) poczytalna ( no, bez przesady) i w ogóle prześwietlona (zawód zaufania społecznego) i świadoma, że składam te deklaracje publicznie. Znikam i trzymam kciuki za reaktywację. PS: Wczoraj dlatego się wcięłam, że przy czytaniu wątku aż mi się zrobiło zimno od tego wyjątkowo paskudnego kontekstu, dzisiaj - wyraźnie się czuje świeży luft. I dla p. aaams i dla p. Serniczek - i tak jesteście Panie i będziecie symbolami tej działalności ( nawet jakby ktoś bardzo chciał inaczej) a w interesie każdej takiej grupy jest trzymać się jednej symboliki i do niej odwoływać, a poza tym, prywatnie, takie sytuacje przeżywałam już nie raz, boli jak cholera, ale jakąż daje jasność co do ludzi z otoczenia i jak ich weryfikuje! Baaaardzo serdecznie pozdrawiam![]()
Jasmina pisze:Puk, puk, to jeszcze raz ja, ale obiecuję, że niepokoję ostatni raz ( wiem, gdzie nie powinnam się wcinać). Ja tylko po raz kolejny chciałam wprosić się z forsą, tylko tyle dzisiaj mogę zrobić. Nawet jako obca i "kto ją tam wie" mogę przecież być Honorowym Dawcą Banknotów ?! Jakby p. Estre miała wątpliwości czy to "brudny szmal" - służę: oświadczam, że jestem niekarana, pełnoletnia ( i to jak) poczytalna ( no, bez przesady) i w ogóle prześwietlona (zawód zaufania społecznego) i świadoma, że składam te deklaracje publicznie. Znikam i trzymam kciuki za reaktywację. PS: Wczoraj dlatego się wcięłam, że przy czytaniu wątku aż mi się zrobiło zimno od tego wyjątkowo paskudnego kontekstu, dzisiaj - wyraźnie się czuje świeży luft. I dla p. aaams i dla p. Serniczek - i tak jesteście Panie i będziecie symbolami tej działalności ( nawet jakby ktoś bardzo chciał inaczej) a w interesie każdej takiej grupy jest trzymać się jednej symboliki i do niej odwoływać, a poza tym, prywatnie, takie sytuacje przeżywałam już nie raz, boli jak cholera, ale jakąż daje jasność co do ludzi z otoczenia i jak ich weryfikuje! Baaaardzo serdecznie pozdrawiam![]()
Pieczarka pisze:estre pisze:Serniczek pisze:osoby chetne do prowadzenia Puchatkowa-niech to potwierdzą-Koconek,Xandra tak?
Po co musi być Prezes?
Nie możemy wybrać powiedzmy kilku osób, które wspólnie będą działać i podejmować decyzje?
Powinien być prezes. Może być taka sytuacja, że te kilka osób nie będzie mogło wspólnie coś ustalić. Mogą być poza zasięgiem, poza forum... Musi być jedna osoba odpowiedzialna, która wszystkim pokieruje i biedzie mieć ostateczny głos. W sytuacji awaryjnej skarbnik podejmie decyzję.
Najwazniejszy jest prezes i skarbnik którego juz mamy.
Lista DT
Koty do adopcji, opis i zdjęcia.
koconek pisze:Przepraszam, ale dzis troche czytania musialam nadrobic i wreszcie znalazlam twoją odpowiedź Serniczku.
Ja na razie temat rozważam. Nie chce się deklarować jesli nie bede pewna, ze dam rade.
Moje obawy dotycza przede wszystkim skuteczności działan w realu z uwagi na logistyke.
Jeśli chodzi o "sprawy wirtualne" to nie ma problemu - i tak całe dnie spedzam przed kompem - taka praca. Natomiast nie dokońca jestem przekonana co do skuteczności ewentualnych interwencji np. w województwie mazowieckim bedac w wielkopolskim??? Koordynacja ok podejmuję się, ale sama - mówimy o sytuacjach poza interwencjami internetowymi i telefonicznymi - jestem przekonana, że nie dam radyPotrzebuję więcej informacji, jak organizowane było to do tej pory "od kuchni". Czym innym jest pomagać kameralnie, a czym innym na większą skalę. A rozumiem, po przeczytaniu ostatnich kilku stron, że idea jest, aby Puchatkowo miało zasięg ogólnopolski, a nie na zasadzie "każdy sobie.."itd.
Tak, czy siak koordynację "wirtualną" oferuje, jesli chodzi o resztę potrzebuję najpierw "uświadomienia"
kikkera pisze:Jasmina pisze:Puk, puk, to jeszcze raz ja, ale obiecuję, że niepokoję ostatni raz ( wiem, gdzie nie powinnam się wcinać). Ja tylko po raz kolejny chciałam wprosić się z forsą, tylko tyle dzisiaj mogę zrobić. Nawet jako obca i "kto ją tam wie" mogę przecież być Honorowym Dawcą Banknotów ?! Jakby p. Estre miała wątpliwości czy to "brudny szmal" - służę: oświadczam, że jestem niekarana, pełnoletnia ( i to jak) poczytalna ( no, bez przesady) i w ogóle prześwietlona (zawód zaufania społecznego) i świadoma, że składam te deklaracje publicznie. Znikam i trzymam kciuki za reaktywację. PS: Wczoraj dlatego się wcięłam, że przy czytaniu wątku aż mi się zrobiło zimno od tego wyjątkowo paskudnego kontekstu, dzisiaj - wyraźnie się czuje świeży luft. I dla p. aaams i dla p. Serniczek - i tak jesteście Panie i będziecie symbolami tej działalności ( nawet jakby ktoś bardzo chciał inaczej) a w interesie każdej takiej grupy jest trzymać się jednej symboliki i do niej odwoływać, a poza tym, prywatnie, takie sytuacje przeżywałam już nie raz, boli jak cholera, ale jakąż daje jasność co do ludzi z otoczenia i jak ich weryfikuje! Baaaardzo serdecznie pozdrawiam![]()
fakt! - silna grupa trzymająca władzę, że zacytuję klasyka.....
Jasmina pisze:kikkera pisze:Jasmina pisze:Puk, puk, to jeszcze raz ja, ale obiecuję, że niepokoję ostatni raz ( wiem, gdzie nie powinnam się wcinać). Ja tylko po raz kolejny chciałam wprosić się z forsą, tylko tyle dzisiaj mogę zrobić. Nawet jako obca i "kto ją tam wie" mogę przecież być Honorowym Dawcą Banknotów ?! Jakby p. Estre miała wątpliwości czy to "brudny szmal" - służę: oświadczam, że jestem niekarana, pełnoletnia ( i to jak) poczytalna ( no, bez przesady) i w ogóle prześwietlona (zawód zaufania społecznego) i świadoma, że składam te deklaracje publicznie. Znikam i trzymam kciuki za reaktywację. PS: Wczoraj dlatego się wcięłam, że przy czytaniu wątku aż mi się zrobiło zimno od tego wyjątkowo paskudnego kontekstu, dzisiaj - wyraźnie się czuje świeży luft. I dla p. aaams i dla p. Serniczek - i tak jesteście Panie i będziecie symbolami tej działalności ( nawet jakby ktoś bardzo chciał inaczej) a w interesie każdej takiej grupy jest trzymać się jednej symboliki i do niej odwoływać, a poza tym, prywatnie, takie sytuacje przeżywałam już nie raz, boli jak cholera, ale jakąż daje jasność co do ludzi z otoczenia i jak ich weryfikuje! Baaaardzo serdecznie pozdrawiam![]()
fakt! - silna grupa trzymająca władzę, że zacytuję klasyka.....
Jestem, i proszę o wyjaśnienie. Zdaje się, że jest nawet wykładnia dotycząca sformułowania " silna grupa trzymająca ..." a samo określenie ma kontekst karny bo wiąże się z przestępstwem. Kto ma związek z przestępstwem, bo nie rozumiem - ja ?, czy któraś z osób, do których kierowałam te słowa? na jakiej podstawie autor formułuje taką konkluzję? czy autor może przejść z poziomu aluzji i chichotu do konkretów?( autor ma pecha bo ja akurat mam hopla na punkcie godności osobistej a wypowiedzi na forum mimo, że anonimowe, nie mogą łamać przepisów prawa ( ta kwestia to akurat i paragraf karny i cywilny). I znowu zrobiło mi się zimno, pp. aaams i serniczek - macie pp rację, nie warto, trzeba zadbać też o siebie!!!
kasiunia773 pisze:Brak pozwolenia na odchodzenie gdziekolwiek![]()
![]()
kasiunia773 pisze:I litości zmieńcie tytuł wątku bo mi ciarki po plecach latają
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Patrykpoz i 199 gości