3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lut 04, 2010 12:32 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

Zaanonsowałam te urwisy tutaj: viewtopic.php?f=13&t=107253&start=0 :mrgreen:
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Czw lut 04, 2010 16:01 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

a dziękuję,
zaraz się zbieram na targówek, zobaczymy jak tam sytuacja
trzymajcie kciuki bo to kawal swiata hehe
gaga&gagatki czyliObrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

GRazyna

Od: Śro lut 06, 2002 14:54

Post » Czw lut 04, 2010 16:35 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

KCIUKI!!!!!!!!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw lut 04, 2010 22:01 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

rany to naprawde kawal swiata ode mnie :roll:
ale za to panstwo sympatyczni: konkretni, pytaja, chca sie dowiedziec, sterylka to standard, whiskas fuu i kotek nie musi byc juz zaraz...
poczekaja do konca szczepien 8O bo to przeciez dla kotka dobre :ok:
zabrałam trzmiele ze sobą do nich i zakochali się w obu... do soboty mają się zastanowić czy są gotowi na 2 od razu :mrgreen:
a trzmiele porozrabiały i poszły spać jeden na kanapie na polarek a drugi na łóżko...
państwo się rozpływali...
to niech się teraz na oba zdecydują nooo :twisted:

tylko jedno mnie martwi: mieszkają na parterze i mają taras, wspólnota ma jakies meksykańskie procedury i zezwolenia na postawienie na tym tarasie czegokolwiek. Nie wiem czy dostaną zezwolenie na jakąkolwiek siatkę... nawet na siatkowe drzwi :roll:
a poza tym mają rolety antywłamaniowe - to jak tu siatkę w sypialni zamontować :roll:

ale wrażenia jak najbardziej pozytywne :ok:

ha! i zapytali oczywiście czy prawo do kontroli kociego dobrobytu oznacza, że będę ich nawiedzać o 5 rano w sobotę :twisted: :ryk:
na wyjasnienie, ze chodzi o smsy i mejle ewentualnie ze zdjeciami stwierdzili, ze to przeciez norma ze interesuje sie co dalej z kotkiem ktorego przekazuje do adopcji...

a trzmiele po powrocie siknęły synchronicznie, zjadły, pobrykały i padły
jedeń śpi u TeZeta na rękach 8)

kupę w wannie przemilczę :evil: kurde, ja się chyba szarpnę i kupię kuwetę bezżwirkową taką na wodę... albo przyuczę gada do sedesu.. tylko nakładke odpowiednią spreparuję z durszlaka :mrgreen:
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Czw lut 04, 2010 22:08 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

no to super wieści!!!! :P zdaje się, że czarni bliźniacy znaleźli wspólny domek? :ok: :ok: :ok: a niezależnie od rolet antywłamaniowych można na oknach założyć moskitierę z cienkiej, metalowej siatki - to sądzę powinno wystarczyć - gorzej z drzwiami tarasowymi... - musiałaby być moskitiera w formie uchylnych drzwi i wtedy trzeba bardzo pilnować kociastych (wiem, bo moja Majorka taką moskitierę sama niestety otwiera...)

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw lut 04, 2010 22:10 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

GRazyna, kocham Cię i nigdy nie przestanę :1luvu:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw lut 04, 2010 22:14 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

no wiec wlasnie - musieliby sluze zrobic hyhy
a na sluze to wspolnota sie nie zgodzi na pewno... poza tym rozumiem, ze nie kazdy chce miec sluze na tarasie
wiecie, ja bym olala wspolnote i walnela woliere jak ta lala :twisted: :P

moskitiera czy siatka to w ramce jest, a jak ta roleta nieszczesna jest w kasecie to nie wiem czy jest miejsce na ramke z siatka
ale to sie jutro zastanowie nad tym
dzisiaj pozno jest, spac ide

magaaa ekhm... ale ja nic nie zrobilam przeciez
jestem wredna i paskudna baba nooo :twisted:
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Pt lut 05, 2010 8:04 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

Jessssku TAKI domek i problem oczywiście musiał wystąpić, no bo jakby to było, jakby nie :evil:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt lut 05, 2010 8:55 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

W sprawie osiatkowania polecam tych forumowych ekspertów Blue i jej TZ: memberlist.php?mode=viewprofile&u=56 , są z w-wy.
Można poczytać i obejrzeć rozwiązania na ich stronie, nawet takie z roletami, nawet otwierane. Można się poradzić albo zamówić. To super ludzie są !
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Pt lut 05, 2010 9:02 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

przy standardowej rolecie zewnętrznej moskitiera w ramce na oknie mieści się bez problemu - wiem, bo mam na każdym oknie :) - da się przeskoczyć! jak dobry domek i chętny na kociaki to na pewno coś wymyślą :ok:

joluka

Post » Pt lut 05, 2010 9:36 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

No to teraz tylko wypada mocno ściskać za kociaki i TAAAAKI domek :ok: :ok: :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt lut 05, 2010 9:53 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

łoo, no to mocno kciuki trzymam, żeby sie zdecydowali :)

A siatka... hmm, nie jest NICZYM na stałe montowanym, na haczykach - można ją w każdej chwili zdjąć.
Więc przy rozmowie z administracją mogą przedstawić plan, pokazać, że to nie jest trwała i widoczna zabudowa tarasu
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pt lut 05, 2010 10:12 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

ale te haczyki trzeba czymś przyczepić, nie wszyscy pozwalają na robienie dziur w elewacji

ja bym kombinowała z moskitierą w oknach/drzwiach
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt lut 05, 2010 10:19 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

Dziewczyny - moskitiery w ramkach to zdecydowanie najprostsze (choć może nienajtańsze...) rozwiązanie - ale nie wymagają żadnych dziur, ani w elewacji, ani w ramach okiennych (montuje się je na takie blaszki nasuwane na ramę) - przylegają ściśle do okna, nie przeszkadzają roletom. Moje kociaste do dzisiaj ich nie rozdarły - tylko Majorka potrafi sobie niestety otworzyć moskitierę drzwiową na taras (drzwi uchylne siatkowe) - i dlatego musieliśmy zabezpieczyć cały ogródek... :twisted:

joluka

[poprzednia][następna]