Mili i Amy- komplet białoszaroczarny zaprasza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 03, 2010 9:18 Re: Witamy się i zaczynamy! Mili i Amy sypiają razem!

Stale dostępne chrupki powodują ze koty nie są głodne bo zawsze mogą podjadać. Jeśli chcesz na kotach wymusić jedzenie tego co im dajesz, muszą jednak byc głodne. Popatrz... W naturze kot to drapieżnik, zatem jada kiedy upoluje, czyli nie ma dostępu do jedzenia ciągle. Roślinożercy żreją na okrągło, drapieżniki jednak jadają "od zdobyczy do zdobyczy", za to ich pokarm jest bardziej energetyczny niż żarcie roślinne. Najgorsze jest właśnie to kocie spojrzenie znad miski... Mnie jeszcze Hino zwykle terroryzuje pomiaukiwaniem, trącaniem w ramię, żałosnym wzrokiem... @! :evil: Nie ukrywam, ze do wprowadzenia stałych pór posiłku wykorzystałam lato, kiedy wychodziłam z domu na cały dzień - karmiłam przed wyjściem i po powrocie. W tej chwili jedyna trudność to to że piątek świątek o ósmej rano ma być kocia micha, czyli nie ma posypiania do południa. :twisted:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Śro lut 03, 2010 9:30 Re: Witamy się i zaczynamy! Mili i Amy sypiają razem!

kinga w. pisze:Stale dostępne chrupki powodują ze koty nie są głodne bo zawsze mogą podjadać. Jeśli chcesz na kotach wymusić jedzenie tego co im dajesz, muszą jednak byc głodne.

Co racja, to racja..
Na pewno wykorzystam Twoje wskazówki.. Bo w przeciwnym wypadku nie zarobię na ich utrzymanie. I w końcu zjedzą mnie :D Zatem jak wykończą obecne chrupki to nie dosypie im więcej, żeby im teraz tak radykladnie nie zabierać... Zatem śniadanko rano i kolacyjka wieczorem.. :) I opaska na oczy, żeby nie widzieć tego spojrzenia Głodzisz mnie, głodzisz mnie, umieram z głodu, daj jeść, daaaaajjjjj.

KAsia Amy

Od: Nie sty 03, 2010 21:17

Post » Śro lut 03, 2010 9:47 Re: Witamy się i zaczynamy! Mili i Amy sypiają razem!

KAsia Amy pisze: I opaska na oczy, żeby nie widzieć tego spojrzenia Głodzisz mnie, głodzisz mnie, umieram z głodu, daj jeść, daaaaajjjjj.

Niezbędna. I wkładki do uszu. Chrupki, jeśli je stosujesz, mogą byc posiłkiem, z tym że dajesz i to co nie zostało zjedzone chowasz. Przyznam Ci się że mam spokój z kocimi kaprysami, choć zdarzają się proby wyłudzenia i to właśnie ze strony Hino. Bo ona taka sugestywna jest. :mrgreen:
Obrazek

kinga w.

Post » Śro lut 03, 2010 10:05 Re: Witamy się i zaczynamy! Mili i Amy sypiają razem!

kinga w. pisze:I wkładki do uszu.

Stopery chyba nawet gdzieś mam schowane na czarną godzinę, która właśnie chyba następuje..

KAsia Amy

Post » Śro lut 03, 2010 11:51 Re: Witamy się i zaczynamy! Mili i Amy sypiają razem!

Hejka :1luvu:
My mielismy kiedys problem z karmieniem Maniusia :( . wszystkomu podtykaliśmy i nic. Lezal pod miska i nie ruszył. Dopiero nas olśniło ,gdy zaczęcilismy go glaskaniem pzred jedzeniem i wtrakcie 8O . Widocznie tak go ktos kiedys nauczył i do tej pory ta jest :(
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Śro lut 03, 2010 11:56 Re: Witamy się i zaczynamy! Mili i Amy sypiają razem!

Bez głaskania nie zje? A to drań! :ryk:
Przypominajka:
Dziewczyny, klikamy codziennie - to dzidzia Formicy.
viewtopic.php?f=8&t=106273
Obrazek

kinga w.

Post » Śro lut 03, 2010 12:00 Re: Witamy się i zaczynamy! Mili i Amy sypiają razem!

Kliknęłam, kliknęłam :D :D

KAsia Amy

Post » Śro lut 03, 2010 12:03 Re: Witamy się i zaczynamy! Mili i Amy sypiają razem!

I tak co dzień, ok? Dzidzia Formicy to taka "nasza" dzidzia, co nie? Forumowa w końcu.
Obrazek

kinga w.

Post » Śro lut 03, 2010 12:15 Re: Witamy się i zaczynamy! Mili i Amy sypiają razem!

kinga w. pisze:Bez głaskania nie zje? A to drań! :ryk:
Przypominajka:
Dziewczyny, klikamy codziennie - to dzidzia Formicy.
viewtopic.php?f=8&t=106273

ano nie zje :twisted:
tylko ciekawa jest , jak nas pzrez dwa dni nie ma :roll: , ale jakby co to ma z czego schudnać :mrgreen:
linka Ci sie nie wkleja :roll:
Obrazek

Danusia

Post » Śro lut 03, 2010 12:58 Re: Witamy się i zaczynamy! Mili i Amy sypiają razem!

trawa11 pisze:linka Ci sie nie wkleja

No właśnie, właśnie .. Ja odszukałam wąta w inny sposób ale kliknęłam :D

KAsia Amy

Post » Śro lut 03, 2010 14:59 Re: Witamy się i zaczynamy! Mili i Amy sypiają razem!

Dzien dobry :)

ja daję Meli kilka razy dziennie, ale w mniejszych ilościach.. inaczej się nie da, no gdyby dać się jej nażreć do syta dwa razy dziennie, to i tak by nas miauczeniem zmusiła do dokładek..

chodzi to, mraszczy, łapką duga - w nos, w usta, patrzy w oczy i cierpi.. :roll:

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Śro lut 03, 2010 15:12 Re: Witamy się i zaczynamy! Mili i Amy sypiają razem!

Na razie będę testować dwa posiłki.. Ale jeśli to nie poskutkuje to zacznę myśleć o czymś innym.. A może być różnie, bo jak spojrzą na mnie tymi ślepkami to mogę się poddać czasem..
:oops:

KAsia Amy

Post » Śro lut 03, 2010 15:24 Re: Witamy się i zaczynamy! Mili i Amy sypiają razem!

KAsia Amy pisze:Na razie będę testować dwa posiłki.. Ale jeśli to nie poskutkuje to zacznę myśleć o czymś innym.. A może być różnie, bo jak spojrzą na mnie tymi ślepkami to mogę się poddać czasem..

skąd ja to znam :ryk: :ryk:
Obrazek

Danusia

Post » Czw lut 04, 2010 8:55 Re: Witamy się i zaczynamy! Mili i Amy sypiają razem!

KAsia Amy pisze:Na razie będę testować dwa posiłki.. Ale jeśli to nie poskutkuje to zacznę myśleć o czymś innym.. A może być różnie, bo jak spojrzą na mnie tymi ślepkami to mogę się poddać czasem..

Kotki potrafią! :lol: Dzień dobry. Widzę, że integracja bezbłędna. :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw lut 04, 2010 9:08 Re: Witamy się i zaczynamy! Mili i Amy sypiają razem!

A bo to twardym trza być, nie miętkim! :lol:
Obrazek

kinga w.

[poprzednia][następna]