włóczka pisze:
Oj, chyba mam problem wychowawczy...
oj, co za dziewuszysko rozpieszczone

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
pisiokot pisze:włóczka pisze:
Oj, chyba mam problem wychowawczy...
oj, co za dziewuszysko rozpieszczone
alix76 pisze:Naprawdę nie wiesz, kto w stadzie jest dominantem? Wybacz, nic mądrego Ci nie poradzę, u mnie w domu koty rządzą, ja tylko płacę czynsz, sypię chrupki, sprzątam kuwetę i grzeje łóżko ...
włóczka pisze: łapoczynom względem mnie
mówimy stanowcze nie![]()
Nie mów że Twój główny kot Cię bije jak mu się coś nie podoba.......
magdaradek pisze:podobno nasyczenie jak kot na kota i zamachnięcie łapą jak kot pomaga.....może spróbujesz?
alix76 pisze:Super hasło- można Cię cytować?
alix76 pisze:A poważnie to, z czym nie bardzo umiem sobie poradzić, a trochę mi przeszkadza, to akcje w nocy: przynoszenie myszki do rzucania, kiedy śpię/zasypiam i trącanie mnie łapą po twarzy kiedy nie rzucam ... teoretycznie wiem, co powinnam robić, ale zaspana odruchowo rzucam sztucznym gryzoniemno i skoro skutek jest, to czemu nie powtarzać
?
Ale i tak jest postęp, bo najpierw było wsadzanie mi łapki do oka. Z wyczuwalnym pazurkiem. Na to pomogło dmuchanie w pyszczek. Dlatego teraz robi to większej odległości i łapa sięga tylko policzka
alix76 pisze:Dzięki za wsparcie moralne - jakoś dojdziemy do porozumienia, jak we wszelkich innych kwestiach, chociaż na ogół kompromis jest bliższy koncepcji kociej niż mojej.
Myślę, że i z Lizką uzgodnicie zasady ... czasem wystarczy pokazać "po kociemu" że to Ci nie odpowiada - napisz, jak poszło
alix76 pisze:Myślę, że i z Lizką uzgodnicie zasady ... czasem wystarczy pokazać "po kociemu" że to Ci nie odpowiada - napisz, jak poszło
włóczka pisze:W którymś wątku ktoś pisał że jak się kociak wychowywał z ludźmi a nie z kotami, to potem człowieka traktuje jak drugiego kota. Może ona też....
magdaradek pisze:podobno nasyczenie jak kot na kota i zamachnięcie łapą jak kot pomaga.....może spróbujesz?
koko_ pisze:Oj, jak bym chciała to zobaczyć!!!
gosiaa pisze:Ja moją jedynaczkę rozpieściłam do granic możliwoścityle że ona jest na maksa grzeczniutka
gosiaa pisze:i mimo rozpieszczenia wie kto w stadzie rządzi - dla niej TŻ
Użytkownicy przeglądający ten dział: emill, Silverblue i 62 gości