Moderator: Estraven
Anka pisze:Wróciliśmy z lecznicy.
No cóż. Ogólny stan Charlisia nie jest w tym momencie alarmujący, tzn. zagrażający życiu. ..... Jutro też będzie już nasz doktor, który prowadzi Charlisia od 14 miesięcy, tzn. odkąd trafił do mnie. A w przypadku tak nie standardowego pacjenta jakim jest Charliś jest to bardzo ważne.
...
Czekamy na jutrzejszą wizytę i na wyniki, które będą dopiero po południu.

mumka27 pisze:trzymam kciuki.u mnie tez kłopoty...Spacja musi miec wszystkie zęby wyrwane już.plazmocytarne zaatakowało znów i nie ma już szans na skuteczne zaleczenie sterydem.to tak "na pocieszenie" Ci napiszę![]()
............
Boo77 pisze:mumka27 pisze:trzymam kciuki.u mnie tez kłopoty...Spacja musi miec wszystkie zęby wyrwane już.plazmocytarne zaatakowało znów i nie ma już szans na skuteczne zaleczenie sterydem.to tak "na pocieszenie" Ci napiszę![]()
............
Sorry za OT Aniu![]()
Mumko, w minioną środę wyrwaliśmy wszystkie zęby (oprócz 4 kłów) mojemu tymczasikowi Fufkowi. Fufu był wcześniej na DT u piccolo, nosiłyśmy się z tym zabiegiem prawie rok. Nie przechodziło nam przez głowę, żeby półtorarocznemu kocurowi wyrwać wszystkie zębyFufek przyjechał do mnie równo tydzień temu. Nie chciał jeść i nie tylko z nerwów. Paszcza śmierdziała tak, że szczypało w oczy (określenie mego TŻeta). We wtorek wetka zarządziła definitywne rwanie, w środę było po zębach. W czwartek kot jak nowy! Skończył się smród, katar i ropienie oczu. Kot jest wyraźnie w lepszej formie, ustał ciągły ból, który towarzyszył mu od kilku miesięcy. Bardzo się bałyśmy z piccolo tego zabiegu. Ale tak jak powiedziała moja wetka, problem z wyrwaniem wszystkich zębów kotu, zwłaszcza młodemu tkwi tylko i wyłącznie w głowie opiekuna.
Proszę nie zrozum mnie źle, ja nie chcę się mądrzyćTylko tak na świeżo jesteśmy po tym rwaniu i chciałam się podzielić wrażeniami. Gdybyśmy z piccolo wiedziały, zrobiłybyśmy to już dużo wcześniej.
Moja Matylda [*], też miała plazmocytarne, co miesiąc jeździliśmy na convenię+depomedrone. Aż dostaliśmy stomorgyl - 12 dniowa kuracja starczała na 8 miesięcy!

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 14 gości