Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 02, 2010 18:42 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

Sis pisze:nr 217, siedzi w klatce, ma fatalną biegunkę, wręcz leje się z niego. Był jakiś czas temu w 1 chyba?
Obrazek

to nowy kot, poprzednio nr 217 miał taki buranio z astmą - poszedł tydzień temu, podobny, ale strzałki na nosku są odwrotnie, taki negatyw, sprawdziłam.

Sis pisze:nr 59, kolejny czarny kocurek z 1, wykastrowany, też super miziak, łazi za człowiekiem jak piesek. Jeśli ktoś ma jego zdjęcia, poproszę, mam tylko takiej nijakie:
Obrazek

mam jego zdjęcia, ale na starym komputerze, były zrobione 23-go i nie załapały się na starszy update :( jak przepnę kompy, to ściągnę, co się da. Wiem tylko, że to kocurek, który bardzo dziczył w szafie, a wypuszczony na boks taki miziak się zrobił... on był w czasie inwentaryzacji, w szafie na górze, pamiętam, że któraś z Was chciała sprawdzić mu numer i dostała po łapkach ;)

Sis pisze:czarne coś z klatki przy 1 boksie, zanim Magic wyczyściła oczy wyglądało to tak:
Obrazek

czy to nie jest kotka ze złamaną żuchwą? już długo tam mieszka, od października chyba, karmiona była strzykawką, teraz je, ale potrafi przyłożyć. Miała numerek na klatce zawieszony?
[/quote]
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto lut 02, 2010 18:46 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

Georg-inia pisze:W jedynce raptem 7 kotów, z czego adopcyjny jest Arsen, Miś i nówka nr 59. Znaczy on nie jest nowy, był tydzień temu w szafie na górze, kogoś tam pacnął chyba?...? w boksie okazało się, że to przemiły kocurek, wskakiwał mi na plecy, ocierał się, niestety ma załzawione oczka i chyba coś z buzią, bo jakby niedomknięta cały czas, ale mu nie zaglądałam.
Obrazek

o, to moje z 23-go stycznia a'propos czarnuszka 59 :)

rozumiem, że album na Picasie już umarł własnym sumptem? :?

Georg-inia

Post » Wto lut 02, 2010 19:11 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

nie spisałam numerka tego czarnulka z okiem - może i to ona, bo pacała łapą i zła była po wyciągnięciu z budki.

uporządkuję co mam na picassie, sorki, dziś zdjęcia obrobiłam dopiero

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Wto lut 02, 2010 19:44 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

nr 217 wcale nie jest nowy i tak jak pisze Sis był w 1, tyle, że bez numerka. Poznalam po charakterystycznym rysunku na nosku.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lut 02, 2010 19:47 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

Sis pisze:nie spisałam numerka tego czarnulka z okiem - może i to ona, bo pacała łapą i zła była po wyciągnięciu z budki.

no to jest ona... nie dała sobie numerka założyć, poza tym tę żuchwę może miec jeszcze obolałą i daliśmy spokój z Krzyśkiem, a numer zawiesiliśmy na klatce...

Madzia, to numerek musiał mieć niedawno założony, bo wcześniej 217 na pewno miał astmatyk, zabrała go taka starsza Pani, mama jakiejś znajomej Krzyśka czy cos takiego...

Georg-inia

Post » Śro lut 03, 2010 13:54 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

Sis pisze:Dymniaczka nr 102 jest bardzo chuda:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Proszę, załóżcie jej wątek, plizzzzzzzzzzz :( :( :(
Ruru, poproszę o banerek dla kici ... ona ma imię? :oops: :roll:

Ona źle wyglądała już wtedy, ponad tydzień temu, kiedy zabierałyśmy z dziewczynami Marysię i Bajkę, a teraz to już szkielet.
I ma takie smutne oczy ......................... :cry: :cry: :cry:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro lut 03, 2010 14:05 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

Dymna ma na razie ogłoszenia.....
może faktycznie wątek?
tyle, że ja akurat bardzo mało o niej wiem.
Obrazek

magdaradek

Post » Śro lut 03, 2010 14:11 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

magdaradek pisze:Dymna ma na razie ogłoszenia.....
może faktycznie wątek?
tyle, że ja akurat bardzo mało o niej wiem.

Ja jeszcze mniej :(

Jak zobaczyłam te zdjęcia, zmartwiałam, ona ginie w oczach :|
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro lut 03, 2010 16:10 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

trafiła dzisiaj do Nas koteczka "babcia" z łódzkiego schroniska. pytałam już pana Krzysztofa, który wydawał kotkę Izie Milińskiej, o kicię, ale on nie zna jej historii. może któraś z Was mi pomoże napisać coś o kotce. kotka ma problem z dziąsłami.
Obrazek

KM-Lodz

Od: Sob paź 24, 2009 21:31

Post » Śro lut 03, 2010 17:30 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

KM-Lodz pisze:trafiła dzisiaj do Nas koteczka "babcia" z łódzkiego schroniska. pytałam już pana Krzysztofa, który wydawał kotkę Izie Milińskiej, o kicię, ale on nie zna jej historii. może któraś z Was mi pomoże napisać coś o kotce. kotka ma problem z dziąsłami.

Pytała Pani mnie a Krzysztof z schroniska i ja to dwie różne osoby 8)
Obrazek

krzsztof

Od: Nie wrz 27, 2009 15:43

Post » Śro lut 03, 2010 17:46 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

ale widziałam cudo u CC w lecznicy, biała, plamki tri, kolorowy ogon i jasnoseledynowe oczy.
z 8 mies., zaszczepiona, po sterylce, lubi koty.
zgram foty to Wam pokażę :)

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Śro lut 03, 2010 19:45 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

też ją widziałam Asiu, drobniutkie cudeńko :D
Obrazek

magdaradek

Post » Śro lut 03, 2010 21:22 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

krzsztof pisze:
KM-Lodz pisze:trafiła dzisiaj do Nas koteczka "babcia" z łódzkiego schroniska. pytałam już pana Krzysztofa, który wydawał kotkę Izie Milińskiej, o kicię, ale on nie zna jej historii. może któraś z Was mi pomoże napisać coś o kotce. kotka ma problem z dziąsłami.

Pytała Pani mnie a Krzysztof z schroniska i ja to dwie różne osoby 8)

aaaa:-) to teraz wszystko jasne.
a z wolontariuszek schroniskowych żadna nie wie nic o tej kotce?
Obrazek

KM-Lodz

Post » Śro lut 03, 2010 21:23 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

ja niestety w ogóle nie pamiętam Babci :( ale może któraś z dziewczyn coś wie. A na pewno będzie wiedział Krzyś pracujący w schronisku :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Śro lut 03, 2010 21:24 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

a on tu jest jakoś zalogowany?
Obrazek

KM-Lodz

[poprzednia][następna]