Nasz Pięciokot. cz. 13 Fotokoty? Kotofoty? Łysokot!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 31, 2010 16:48 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13 Stresa mam...

To ja tez kciuki potrzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Nie sty 31, 2010 17:18 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13 Stresa mam...

ja też :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Nie sty 31, 2010 17:27 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13 Stresa mam...

Dzięki... Kłaczek sobie spokojnie śpi. Kurcze, z zapaleniem pęcherza (jak pamiętam własne przeboje) to w zasadzie z kibelka się nie schodzi, a on wcale nie chodzi często do kuwety. Śpi cały dzień, poniekąd też bym spała przy takiej pogodzie... Reszta też śpi, ja sobie pracuję ostro.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Nie sty 31, 2010 18:58 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13 Stresa mam...

Trzymam kciukale zdrówko koteczków!! :)

KAsia Amy

Od: Nie sty 03, 2010 21:17

Post » Nie sty 31, 2010 19:00 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13 Stresa mam...

:ok: :ok: :ok: za Kłaczka :1luvu:

kasiunia773

Od: Nie sty 11, 2009 18:55

Post » Nie sty 31, 2010 20:11 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13 Stresa mam...

Birfanka pisze:
Jek pisze:Dzięki za rady, spróbuję. Obejrzałam fotki w wątku Bubor - Mura miała podobnie tylko mniejsze i zmiana diety na hipoalergiczną pomogła. W tej karmie z Animalii jest kurczak - czyli odpada. Zresztą i tak ją wycofali. Orijena mogę kupić i Acanę na wagę. Co prawda na drugim końcu miasta - ale jak kupowałam to nie jadły. Teraz testuję różne odmiany Bozity. Muszę się nauczyć odczytywania składu, bo tak troche to dla mnie czarna magia. I napiszę do Formicy. Oj, przyda się ten tydzień urlopu.

Znalazlam na stronach francuskiego Zooplusa te Hill's z/d i i/d, to karmy weterynaryjne, zboz chyba nie zawieraja, no nie napisane, z czego to robia... bialka maja duzo, to dobrze, poziom weglowodanow mi sie tylko jakby wysoki wydal, ok. 32% w jednej i az 38% w drugiej... ja sie tak nie znam, ale moze spytaj o rade w kwestii ich skladu Dagnes? Ona na tych skladnikach odzywczych i ich proporcjach najlepiej sie chyba zna...
W kazdym razie, jesli Mura ma takie problemy, i trawienne, i skorne, to moze nie zmieniaj jej karmy na wlasna reke, bez konsultacji z wetka... i mysle, ze ten pomysl o spytanie o rade wetki doswiadczonej juz z tego typu przypadkami (tej od Fredzi) to b. dobry pomysl. Jesli Mura ma uczulenie na kurczaka, to miesny Orijen i Acana Prairie odpadaja, bo maja kurczaki w skladzie :? Ewentualnie zostalyby rybny Orijen i Acana Grosslands (ma kaczke, ale kurczaka nie). W opisie do swoich karm antyalergicznych Hill's twierdzi, ze najczesciej koty uczula wolowina, ryby i produkty mleczne, dlatego mysle, ze przed probami lepiej sie poradzic weta. Sklady Orijena, Acany i Applaws sa dosc dokladnie wymienione na stronach Zooplusa, moze sobie spisz lub wydrukuj i pokaz wetce?
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... rma/133129 [/quote]
Hills zd ma zboża i co ciekawe też jest oparty na kurczaku ;) Hills id tez ma zboża i ma koszmarnie ubogi skład
Teraz nie mam czasu się wglębiać, ale jutro postaram się opisać konkretniej ;)

Trzymamy :ok: za Kłaczka :)

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Pon lut 01, 2010 8:29 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13 Stresa mam...

Nieee... Kothka, jak Ty piszesz o karmach to ja moge sie uczyć. Tak pokombinowałam od razu pod kątem Miyuki i jej strupko-plamek. Z tego co wymieniasz jako najczęstsze przyczyny alergii to ona ostatnio nic. Rybka była dość dawno temu. Kurczak owszem, surowy, jak zwykle z resztą. Z resztą gdyby alergia i to na coś co podaję od czasu do czasu to by zanikała. Jeśli to alergia to "świeżą" na coś co stale jest w karmie. Może lepiej żeby nie, co?
Obrazek

kinga w.

Post » Pon lut 01, 2010 10:02 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13 Stresa mam...

kciuki za Klaczka i @ :ok:
i bry poniedzialkowe :)
ful roboty dzis mam :|
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Pon lut 01, 2010 10:15 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13 Stresa mam...

Kłaczek wygląda że ok. Zaraz mu skopię doopsko bo siadł na parapecie w kuchni a od okna jednak ciągnie przeraźliwie mimo że plastik. Po staremu je, pije, bawi się... Nie widzę żeby gdzies nasikał w nocy, a sprawdzałam jego ulubione miejsca. Na wszelki wypadek Uropetem gada katuję dalej. O ile uda mi się go dogonić. :mrgreen:
Obrazek

kinga w.

Post » Pon lut 01, 2010 10:43 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13 Stresa mam...

Bry poniedzialkowo :)
Klaczku drogi, nie rob kindze jaj...
Mnie z samego rana powitalo kichniecie Felka. No to czuje ze teraz bedzie wesolo... Na razie laduje witaminy, rutinoscorbin i udostepniam lozko i piecyk kotom, tyle moge zrobic :(
Cieplej wody dalej nie ma. Ale cos zaczelo kapac z kranu. Pralka na szczescie dziala.

a tak poza tym to strasznie jestem przemarznieta i zmeczona. ja chce wiosne....
dobrego tygodnia!
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon lut 01, 2010 10:51 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13 Stresa mam...

Miyuki pokichuje od wczoraj, Futro w nocy kaszlała. Śpi na poduszce tuż koło mnie to i nietrudno zidentyfikować cherlaka. Tylko... Ładuję im Immunodol od tygodnia, (po przerwie z reszta tylko) i mam nadzieję ze je to jakoś chroni. Dlatego też i do weta wybieram się koło południa - ciut cieplej będzie. Oczywiście standardowo plecak pod kurtkę - żeby mi @ nie zmarzła.
Obrazek

kinga w.

Post » Pon lut 01, 2010 10:55 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13 Stresa mam...

Mnie strasznie bolaly w nocy rece. Nie wiem czy to z zimna czy z czego, ale rwalo okrutnie. Mam nadzieje ze to nie reumatyzm... Odwiedzilismy wieczorem chora na SM sasiadke i jej meza - przez chwile tylko wyszlam na mroz, bo to brama obok. Wchodze do mieszkania i cos mnie zabolało w oku. Mrugam oczami - mgla sie pojawila. Olej zgestnial od mrozu... :|

Glus mnie molestuje. Rozumiem ze czlowiek molestujacy zwierze to zoofil. A jak nazwac kota molestujacego czlowieka? :)

solangelica

Post » Pon lut 01, 2010 11:04 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13 Stresa mam...

Masz kota homofila! :ryk:
Jak Cie narywa po zmarznięciu to stawy - chroń przed chłodem bo to cholerstwo jest. Nie masz Ty grupy krwi 0?
Obrazek

kinga w.

Post » Pon lut 01, 2010 11:10 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13 Stresa mam...

Nie, mam A2 Rh plus, cokolwiek to znaczy. Tak mi w papierach w szpitalu napisali.
Za to mam zimno w domu i wqrwa jak patrze na termometr...
I zimna wode w kranie nadal :evil: cholerna rura pod oknem....

Nie mam sily juz naprawde. Czasem sie zastanawiam, co ja komu zrobilam takiego, ze mi sie tk wszystko pierdzieli po kolei... dzis mam taki slabszy dzien.

Ide po kawe. zrobic komus?

solangelica

Post » Pon lut 01, 2010 11:15 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13 Stresa mam...

Dziękuję, już kawkę mam. Kurcze... Jeśli to stawy to zimna woda jest bardziej niż be. Zimno z resztą też. Słabszy dzień? Dopiero teraz?? I tak jesteś twarda.
Obrazek

kinga w.

[poprzednia][następna]