Z(C)orro Szczeniak jestem. Już w domku :)))

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt sty 29, 2010 14:30 Z(C)orro Szczeniak jestem. Już w domku :)))

Jestem dt. Kocim dt! a tu masz babo placek i znów jest szczeniak :strach: no dobra, tym razem nie znalazłam go w pudełku na klatce schodowej tylko się zgodziłam go wziąć, żeby CoolCaty mogła ratować innego szczeniorka.
Przyjechał do mnie ze schronu w niedzielę, dzięki pomocy Duszek :love: No i od niedzieli kicha sobie u nas. Bo mały kicha jak z armaty. Dostaje immunostymulator, ale chyba trzeba będzie jednak CoolCaty odwiedzić, bo coś zamiast lepiej to ta armata coraz większa.
Tak więc kicha sobie, kupka i siusia, do tego zjada kocie zabawki i moje kapcie, a jak się cieszy to "robi długości" kuchni od okna do drzwi i z powrotem, w tempie Otylii Jędrzejczak. I cały czas się cieszy, jak kto głupi ;)
TŻ dał mu na imię Zorro, ale nie tak normalnie tylko czytane "po niemiecku" - Corro. Głupio, nie? ale on, tzn. TŻ twierdzi, że to jest dobry początek do "Corrobisz, szczeniaku niedobry?"

Ogólnie TŻ zachwycony nie jest. Moje koty takoż. Georg warczy i bije psa (raz go nawet obrzygał z góry, siedząc na parapecie), Klemens ucieka świńskim truchtem, bo szczeniak podgryza go w ogon i łapki.

Może ktoś z forum by chciał pieseczka, zanim wychowam go na kota? :roll: jest na razie nieco przykurzony, bo u nas się węglem pali, więc niemożliwe żeby sterylną czystość utrzymać, a wykąpać też go nie mogę, bo zimno. Mały ma jakieś 9-10 tyg, 10-go i 19-go dostał Caniserin, ale wygląda baaardzo zdrowo :) aaaa, bo nie napisałam, że Corro jest z łódzkiego schronu, jako jeden z dwóch przebywających na kociarni szczeniaczków, które najlepiej się czuły ze wszystkich innych :roll: Drugi to Zibi u Magiji - też ma swój watek, o tutaj:
viewtopic.php?f=21&t=106871 Magijowy jest czyściutki, a nasz brudasek :oops:

tak wyglądał Corro w schronisku, o! Obrazek[/quote]
a to już u nas w domu:
Obrazek Obrazek Obrazek

no? ktoś chętny? 8)
Ostatnio edytowano Pt lut 05, 2010 18:50 przez Georg-inia, łącznie edytowano 1 raz
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt sty 29, 2010 14:43 Re: Z(C)orro Szczeniak jestem. Szukam domu.

Zaznaczam sobie :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt sty 29, 2010 15:01 Re: Z(C)orro Szczeniak jestem. Szukam domu.

Podsikuję :twisted:

tufcio

Od: Nie paź 01, 2006 13:21
Lokalizacja: dzieciństwo-Biłgoraj, młodość-Wrocław, aktualnie-Warszawa, docelowo-...?

Post » Nie sty 31, 2010 11:29 Re: Z(C)orro Szczeniak jestem. Szukam domu.

super są te szczeniory. oba!
ObrazekObrazekObrazek

katka323

Od: Wto maja 19, 2009 21:20

Post » Nie sty 31, 2010 14:51 Re: Z(C)orro Szczeniak jestem. Szukam domu.

katka323 pisze:super są te szczeniory. oba!

to którego bierzesz? ;)

Georg-inia

Post » Nie sty 31, 2010 19:11 Re: Z(C)orro Szczeniak jestem. Szukam domu.

kurde mój tz powiedział, że przy trzecim psie w domu mnie spakuje z tymi psami :cry:

ale powalczę 8)
ObrazekObrazekObrazek

katka323

Post » Pon lut 01, 2010 8:40 Re: Z(C)orro Szczeniak jestem. Szukam domu.

Zorro sie robi coraz śmieszniejszy :lol: jedno ucho, to białe, zaczyna mu się podnosić, a to czarne dalej klapnięte. Do tego - jak się do niego mówi - to przechyla główkę i wtedy to już całkiem wygląda jak pluszowy :lol:

Niestety dostajemy kłujki w biały tyłek :( byliśmy u CoolCaty w sobotę, Ciocia dała strzykawkę do zabawy i cukierka całkiem za nic :roll: to ja tu się męczę, żeby nauczyć matołka czegokolwiek, a Ciocia tak za free cukierki rozdaje... teraz cukierki od Cioci służą nam jako nagroda za krzywdę w postaci zastrzyku :oops: co z tego, że cukierki same w sobie też suplementem diety są, on lubi ;)

Zorro reaguje już na "nie wolno" - oczywiście jak nie leci przed siebie na łeb na szyję, dzierżąc w paszczy mojego kapcia. Ale jak np. podgryza za nogawki i się mu powie, że nie wolno, to dobrze wie, że narozrabiał :) No i już całkiem ładnie idzie nam "siad" :D tylko z "daj łapkę" mamy problem, bo on daje wszystkie cztery naraz :roll:

Georg-inia

Post » Wto lut 02, 2010 19:51 Re: Z(C)orro Szczeniak jestem. Szukam domu.

takie ma klapiate uszko :D
Obrazek

a taki jest duży 8O to jest koci koszyk :lol:
Obrazek

Georg-inia

Post » Wto lut 02, 2010 20:17 Re: Z(C)orro Szczeniak jestem. Szukam domu.

kurcze :1luvu: zamienię średnio używanego tz na szczeniaka 8)
ObrazekObrazekObrazek

katka323

Post » Pt lut 05, 2010 18:49 Re: Z(C)orro Szczeniak jestem. Szukam domu.

Zorro-Corro właśnie pojechał do własnego domku :) myślę, że wątek można zamknąć :)

Georg-inia