Roger i Fiodor

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 26, 2009 21:22 Re: Roger i Fiodor

Ładne Skurczybyki !!!

Dziękujemy.

(REX)

Od: Nie paź 11, 2009 22:39

Post » Sob lis 28, 2009 9:01 Re: Roger i Fiodor

Sobota rano - 5 h.Roger drapie w kanapę koło głowy małżonka X.Fiodor obserwuje manewry.Dostają śniadane.Cisza.8.30 h.Pomimo wielokrotnych próśb to samo kwiatek - dracena wywalona z doniczką.

Podjąłem decyzje i prowadzę tzw czynnośći.Żaden kot się nie przyznaje.Fiodor cały czas podnosi ,że jest nieletni.Roger pokazuje mu kciuk. :ok: Twardziel ,zawodowiec i przebiegły recydywista .Na pytanie o pseudonim obaj odpowiadają -Sierściuch,na pytanie o znaki szczególne -wielkie uszy.Nie zwracam uwagi na ich zachowanie.Brnę dalej.Zbieram ślady.Analizuje.Pada tym razem na Fiodora.Jego zazwyczaj białe łapki są aż szare.Przyparty do muru oświadcza,że był na miejscu zdarzenia i się ubrudził,ale nie ma z tym nic wspólnego.Ma pretensje do małżonki Y ,że nie posprzątała.Roger mruży oczy i milczy .Pyta cynicznie kiedy wychodzą i pokazuje swoje czarne łapy.Wie,że nawarstwia wątpliwości i osłąbia i tak cieniutki materiał dowodowy , pozwala sobie na żarty z akcji czyste ręce!Ponowna analiza materiału dodowego prowadzi do wniosku ,że kwiatek przewrócił widziany na miejscu zdarzenia sprawca znany w środowisku znanym organom jako Ufok!

(REX)

Post » Pon lis 30, 2009 16:30 Re: Roger i Fiodor

:ryk: no cóż, bez dowodów ani rusz :twisted:
Obrazek

reni164

Od: Pt gru 16, 2005 16:12

Post » Pon gru 07, 2009 23:24 Re: Roger i Fiodor

Żeby było jasne !Na diecie skończył małżonek X.Trzeci tydzień ,tak wiem brawo!Nie wiem ile schudłem bo się nie ważyłem.Porcje ograniczone-racje.Do tego dwa wścibskie koty.Muszą sprawdzić co mam na talerzu ,a mam malutko,a dzielić się nie zamierzam.Koty o tym wiedzą bo im powiedziałem i to nie raz!Roger jakoś to rozumie, może nawet trochę mnie wspiera :D małżonka Y mnie wspiera,chyba rozumie :?: a Fiodorek mnie nie wspiera i łakomczuchuje , no bo polować raczej nie umie.Chociaż -właśnie w kolejną tzw ostatnią sobotę kiedy powinienem spokojnie spać i obudzić się tylko po to żeby zjęść ugotowaną pierś kurczaka,nie dospałem i wstałem bo Fiodor upolował ,dwa talerze upolował i kurczaka,cholera mojego kurczaka :!:

(REX)

Post » Pon gru 14, 2009 22:34 Re: Roger i Fiodor

Normalnie nic się nie dzieje ! Fiodor jedynie wchrzanił się do wanny,małzonka Y wytarła go, a on wrócił do wanny:)Lubi sie pławić w wodzie!tak po brzuch.stanąć nad spływem i myśleć.

(REX)

Post » Pon gru 21, 2009 23:35 Re: Roger i Fiodor

Zamontowałem karmnik dla ptaków.Właściwie to dla kotów bo pewnie będą siedzieć cały dzień na parapetach i namiętnie polować.Każdy wie jak potrafią kłapać paszczą i wydawać taki miauuk.pokazałyby tym skrzydlatym łachudrom gdyby nie szyba :twisted: Przetestowaliśmy to w poprzednim roku z Rogerem.Od tamtej pory jak małżonka Y mówi do niego : No nie,Roger zobacz,popatrz ! patrząc w okno to Roger wskakuje na parapet i szuka ptaków.Zdarza się ,że przed tym się skrada kręcąc dupką.Czasami mu to robi złośliwie ,ale nie za często , żeby się nie zniechęcił.Zobaczymy czy Fiodorek się też tego nauczy bo powtarza po kumplu co sie da.Widać ,że siedzi i się zastanawia nad zasadą działąnia takich schematów.Na razie każdy ma swój parapet.Fiodor też ma swojego małego schiza!Uważa że jak będzie odpowiednio długo drapał w szybe od drzwi na balkon to się dodrapie na dwór.Otwieramy mu drzwi -w mróz też-wstrząsa go całego i ucieka byle dalej, a po chwili wraca i drapie-uparciuszek?Tak nadto to uporawiają kocie zapasy po kilka godzin dziennie -teraz też ,przynajmniej spokój :D

(REX)

Post » Śro gru 23, 2009 22:57 Re: Roger i Fiodor

Wesołych Świąt dla odwiedzaczy!

(REX)

Post » Nie sty 10, 2010 12:14 Re: Roger i Fiodor

Fiodor i Roger zmienili się w ptasich pasterzy.Siedzą całymi dniami przed drzwiami balkonowymi albo na parapetach i pilnują żeby ptaką nic się nie stało.Fiodor nawet próbuje się zbliżyć do ptasiego stada i już dwa razy zostawił odbicie pyszczka na szybie :lol: Dzisiaj zauważyłem , że podjęli działania systematyczne , ustawili aparat na parapecie i zakładają kartotekę,nie jestem pewien jaka jest klasyfikacja ,ale mam wrażenie że szukają najtłuściejszego ptaszka :kotek: Jak ich znam pewnie zaraz wymienią sie z ptakami numerami komórek :D bo co innego mogą wymyśleć? Ptaki mam wrażenie też wiedzą o co chodzi w tej zabawie i pozują im jak mogą , wysoko oceniane jest stroszenie i potrząsanie ogonkiem - jury dostaje spazmów !Od przyjmowania pozycji skoczę :!: zmieniła się mu aerodynamika ciała :)

(REX)

Post » Nie sty 31, 2010 19:45 Re: Roger i Fiodor

Triumwirat?
Małżonek X miał ciężki piątek,bardzo :piwa: .Małżonka Y,która musiała jechać do Wawy,tak przynajmniej uważała od rana robiła tzw podejścia. Drugie było ciekawe bo na hasło : Robimy drugie podejście,zaczęłą małżonka X budzić ,co jest zrozumiałe ,ale dlaczego robiły to także kocie cholery?

(REX)

Post » Nie sty 31, 2010 20:17 Re: Roger i Fiodor

Hm to jak wyglądają te kocie "aparaty"? :D :D

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

Post » Nie sty 31, 2010 20:37 Re: Roger i Fiodor

ezynko foto na stronie 1 :) Piękne.Kocie Giocondy :D !Gdzie kupuje się takie łóżka zakładane na kaloryfery jak widziałem na twoich foto?zima się skończy ,a nam porozklejają się krzesła od przystawiania ich z RiF do grzejnika.

(REX)

Post » Nie sty 31, 2010 20:54 Re: Roger i Fiodor

Te łóżka to dzieło własnych rąk mojego męża :D A Twoje koty prześliczne :D już nie raz pisałam, ze marzy mi się Rex lub syjam. U syjamów boję się ich głośności i teraz jestem na etapie myślenia o Cornishu 8) ale to marzenia, co życie przyniesie ... tego nie wie nikt :wink:

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

Post » Nie sty 31, 2010 21:13 Re: Roger i Fiodor

Dziękujemy,macie ładne cholery!

(REX)

Post » Nie sty 31, 2010 22:38 Re: Roger i Fiodor

Fajne chłopaki :1luvu:

Witajcie na forum :D Trudno trafić na Wasz wątek, bo jesteście w Kociarni - tutaj są wątki kotów szukających domu. Poproście moderatora o przeniesienie wątku na Koty. A jak w tytule dopiszecie ,że to wątek devonów, to się więcej zadevonionych zleci :wink:
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Pon lut 01, 2010 9:12 Re: Roger i Fiodor

pozdrawiamy serdecznie :kotek:

leda

Od: Pon lip 20, 2009 8:11

[poprzednia][następna]