Mała Mrówa i jej nowy domek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 28, 2010 21:09 Mała Mrówa i jej nowy domek :)

Witam wszystkich serdecznie.

Obiecałam p.Joannie, że zaloguję się na forum i co jakiś czas dodam zdjęcia oraz opiszę samopoczucie małej Mróweczki i tak oto jestem.

Zacznę od początku...

Nastał czwartek dzień bardzo mroźny i wietrzny. Pogoda niestety nie sprzyjała dalekim podróżą ale cóż począć przecież gdzieś tam czeka na mnie malutka istotka z serduszkiem pełnym nadziei...
Wraz z moją przyjaciółką wyruszyłyśmy w podróż. Po kilku godzinach byłyśmy na miejscu i oto pojawiła się Ona:
piękna, malutka i ufna po prostu wymarzona!!!! Od razu zdobyła moje serce. Lód na drodze od razu stopniał od miłości , która pojawiła się w moim serduszku.

Teraz Mrówa jest już w domku. Ma swój własny pokoik, który nawiasem mówiąc bardzo przypadł jej do gustu. Gdy postawiłam transporterek na podłodze nie musiałam długo czekać aż mały przybysz z niego wyjdzie. Dzień wcześniej przygotowałam wszystko na przybycie kociaczka to znaczy miseczki, zabaweczki, posłanko i oczywiście kuwetkę. Co do ostatniego nie musiałam długo czekać, aż mała się przyzwyczai. Jak na damę przystało od razu wiedziała, że to właśnie jej toaletka i po długiej podróży postanowiła z niej skorzystać. Potem nadszedł czas na zwiedzanie nowego lokum. Ponieważ Mrówka jak już zdążyłam zauważyć jest kotkiem bardzo ciekawskim, zajrzała dosłownie w każdy kącik. Po wyczerpującym zwiedzaniu nadszedł czas na jedzenie. Miseczka nie wzbudziła zaufania więc jako nowa dbająca kocia mama zaoferowałam swoją rękę, która została przyjęta z entuzjazmem. Apetyt Mróweczki aż mnie zadziwił. Pomyślałam, że nadszedł czas aby przedstawić młodej damie jej nowego przyjaciela - mojego 6-cio miesięcznego buldożka francuskiego- Dexterka. Mój niuniek był oczarowany ślicznotką ale niestety na razie chyba bez wzajemności. No nic przecież miłość rozwija się powoli :D . Po dniu pełnym wrażeń przyszedł czas na pieszczoty. Nie musiałam długo czekać. Maleńka łaciata koteczka od razu wskoczyła na kolana i zaczęła pięknie mruczeć jakby chciała powiedzieć " tak, to już jest mój dom, jestem szczęśliwa i ufam..."
Cóż mogę jeszcze dodać. Może tylko tyle, że obiecuję, że zrobię wszystko aby mała krówka- mrówka otrzymała wszystko najlepsze na co zasługuje - kochający dom...

Ps. chciałam dodać kilka zdjęć ale niestety bateria w aparacie się rozładowała, ale postaram się to zrobić jak najszybciej.

dex&mrówa

Od: Czw sty 28, 2010 19:52

Post » Czw sty 28, 2010 21:12 Re: Mała Mrówa i jej nowy domek :)

Gratulujemy Mrówci super domku - a domkowi oczywiście super koteczki :) ;) ;)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw sty 28, 2010 21:28 Re: Mała Mrówa i jej nowy domek :)

Pani Dominiko - już po wątku widać, że domek Mrówcia ma rzeczywiście cudowny! Bardzo dziękuję!!!! :flowerkitty:

Czekam z niecierpliwością na zdjęcia i pozdrawiam.

Mróweczko kochana - całusy na dobranoc ze "starego" domku :1luvu: :1luvu:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw sty 28, 2010 21:45 Re: Mała Mrówa i jej nowy domek :)

Serdecznie gratuluję Pani Dominiko i witam na forum :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw sty 28, 2010 23:22 Re: Mała Mrówa i jej nowy domek :)

Ale fajnie że Mrówa już w domku - fajnym bardzo domku :kotek: z cudnym Dexterkiem :)
Dominika jeszcze na dogo zapraszamy :)

Tu wątek mojej Bianeczki i chętnie pooglądamyw w jego własnej galerii Dextera :)

http://www.dogomania.pl/threads/78819-Bianca

Rudzia&Bianca

Od: Pon lis 30, 2009 12:54

Post » Pt sty 29, 2010 21:57 Re: Mała Mrówa i jej nowy domek :)

Dziękuje wszystkim bardzo serdecznie za wszystkie ciepłe słowa.

Dzisiaj dla Mrówki był dzień pełen przygód. Gdy tylko otworzyła oczka przed pyszczkiem ukazał jej się wielki i mokry czarny nos, który usilnie próbował dostać się jak najbliżej. Mała dama postanowiła przenieść się z łóżka do swojego fotelika skąd może wszystko kontrolować.

Obrazek

(a tak nawiasem mówiąc czyż nie do twarzy mi w niebieskim :D )

Później to już nadszedł czas tylko na zabawę

Obrazek

i tak do samego wieczorka. Myślę, że Mróweczka już się zaaklimatyzowała. Następnym razem postaram się o dokładniejszy opis i więcej zdjęć, ale dziś niestety już padam. :)
Ostatnio edytowano Pt sty 29, 2010 22:46 przez dex&mrówa, łącznie edytowano 3 razy

dex&mrówa

Post » Pt sty 29, 2010 22:06 Re: Mała Mrówa i jej nowy domek :)

Pani Dominiko - Mrówka w niebieskim jeszcze piękniejsza!!!! Dziękuję za zdjęcie! Jak Malutkiej minęła pierwsza noc i dzień?

jeśli chciałaby Pani, żeby zdjęcie pojawiło się na forum zamiast odnośnika trzeba chyba w adresie poprawić dwie rzeczy:
- po pierwszym IMG powinien być ] zamiast =
- po jpg trzeba usunąć ]
tak mi się wydaje, chociaż z moim niewielkim doświadczeniem.... - wcale nie jestem pewna :oops:

joluka

Post » Pt sty 29, 2010 22:47 Re: Mała Mrówa i jej nowy domek :)

Niestety nie zobaczymy tego zdjęcia bo jest za duże.
Jakiś czas temu dostałam upomnienie od moderatora za zbyt duży podpis i równocześnie informacje na temat zdjęć:
"Przypominamy również o zasadach dotyczących umieszczania na forum zdjęć:
Cytuj:
Zamiast zdjęć umieść linki do nich. Jeżeli już musisz umieścić zdjęcie to nie powinno być ono większe niż ok. 350 na 200 pixeli, i przekraczać wagi 20 kilobajtów. Dbaj o to, aby nie było zbyt wiele takich zdjęć na jednej stronie wątku. faq.php#0

Zdjęcia nie spełniające powyższych warunków mogą zostać zamienione na linki."

Osobiście dawniej używałam Fotosika ale teraz wersja bezpłatna ma za mało miejsca na moje potrzeby, płatnej nie wykupiłam :)
Używam Imageshacka albo Photobucket i wklejam raczej miniaturki, które powiększą się po kliknięciu do pełnego rozmiaru :)

.....
Rano widzę zdjęcia :)
Wieczorem gdy pojawię się na dłużej po skończeniu domowych obowiązków spróbuję poszukać na własnym wątku stronę z października ub roku, od której opisuję swoje poszukiwania i jak się uczę obsługi tych portali i wkleję odpowiedni link :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Nie sty 31, 2010 10:26 Re: Mała Mrówa i jej nowy domek :)

witamy, witamy! co tam słychać u Mróweczki? jak aklimatyzacja w nowym domku??? prosimy o jakieś zdjęcia :P

joluka

Post » Nie sty 31, 2010 19:22 Re: Mała Mrówa i jej nowy domek :)

Mróweczka już całkowicie czuje się jak u siebie. Biega po całym domku szukając nowych przygód. Każdy zakamarek musi zostać dokładnie sprawdzony :)

Obrazek

Czasami trzeba się ukryć przed Dexterkiem, który cały czas mnie śledzi

Obrazek

a czasami dam mu buzi bo i tak go kocham :)

Obrazek

bo w sumie to wszystko robimy razem

Obrazek

dex&mrówa

Post » Nie sty 31, 2010 20:04 Re: Mała Mrówa i jej nowy domek :)

Jaki cudny duet black&white!!!! :1luvu: dwa słodziaki :P

cudowne zdjęcia - szczególnie to z czułym pocałunkiem na fotelu :!:

Dexter uroczy - lśniący, czarny, bosko pomarszczony :lol: :lol: a złociste oczy Mrówci nadal mnie rozczulają... :kotek:

widać, że zwierzaki ze sobą szczęśliwe - Mrówce jest dobrze w nowym domku :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance2: :dance:

joluka

Post » Pon lut 01, 2010 9:52 Re: Mała Mrówa i jej nowy domek :)

Śliczne zdjęcia Cudnych Zwierzaków :1luvu:
Nie szukałam instrukcji bo już w nocy zauważyłam ze Pani wcześniej umiała posługiwać się Fotosikiem :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro lut 03, 2010 12:30 Re: Mała Mrówa i jej nowy domek :)

Witam Pani Dominiko :D

dex&mrówa pisze:Od razu zdobyła moje serce. Lód na drodze od razu stopniał od miłości , która pojawiła się w moim serduszku.

Mój niuniek był oczarowany ślicznotką ale niestety na razie chyba bez wzajemności. No nic przecież miłość rozwija się powoli :D .

To mieliście miłość w dwóch wydaniach naraz :ryk:

Z nieprawdopodobną radością czytałam Pani relacje, przesączone wielką czułością i miłością. Niosą szczęście, radość i nadzieję. Cudni Domownicy gwarantują cudny Dom. Tak jest u Was: Zwierzyniec przeurodziwy i widać, że szczęśliwy. Czyli akcja ratownicza na medal platynowy!!!!

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon lut 08, 2010 20:12 Re: Mała Mrówa i jej nowy domek :)

Dzisiaj znalazłam w końcu chwilkę czasu, żeby napisać coś o mojej małej Mrówie. Myślę, że mała już się całkowicie czuję jak u siebie bo rozrabia strasznie. Ale zacznę od początku. Najważniejsze, że Mrówa zdrowieje i wygląda już coraz lepiej. Przybrała troszkę na wadze i dalej ma ogromny apetyt.

Obrazek

We czwartek jedziemy do weterynarza o 12.00 zobaczymy co powie. Mam nadzieje, że będzie mogła już dostać szczepionkę, bo w domu u rodziców czeka na nią kolejny adorator - 4 miesięczny kotek Tomi. Co prawda Mrówa nie może narzekać na nudę, bo przecież nie zapominajmy o moim drugim słoneczku Dexterku, ale zawsze to fajnie pobawić się z innym kotkiem. A właśnie co do Dexa to poprostu wielka miłość kwitnie :1luvu: . To jest wręcz niesamowite jak te dwa małe gamoniki się kochają. I tylko tak się czasem zastanawiam kto wymyślił powiedzenie, że żyją ze sobą jak pies z kotem ?? Według mnie to znaczy bardzo dobrze :D

Obrazek

dex&mrówa

Post » Wto lut 09, 2010 16:05 Re: Mała Mrówa i jej nowy domek :)

Zdjęcia super!!! :piwa: Mróweczka mega radosna i szczęśliwa, a jej adorator - rewelacyjny! Pozazdrościć takiego kawalera :P

trzymam kciuki za wizytę u weta - mam nadzieję, że zdrówko Mrówki okaże się już bez zarzutu :ok: :ok: :ok:

a tak nawiasem mówiąc - jak popatrzę na te dwa zdjęcia, które dzieli równo miesiąc to upewniam się, że warto ratować kocie biedy...

Obrazek Obrazek

joluka

[następna]