Gwardziści. Gumiś [*]. Joanina dokocenie, waw!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 17, 2010 22:44 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

jak ludzie potrafią ciągle z czegoś niezadowoleni :wink:
a przecież tak niewiele trzeba, aby osiągnąć pełnię i szczęście!
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Czw sty 21, 2010 17:12 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Faktycznie czasem trudno dogodzić marudom :lol: , ale nad nowym lokatorem myślimy. Póki co sterylki. Planujemy oddać dwupak, bo tak radziła dr Uznańska, ale jakoś jeszcze się wstrzymujemy. Nie ukrywam, że jak pomyśle o oddaniu naszych pociech pod skalpel, to jestem przerażona.
No i a propos rujek mam pytanie? Jak zachowuje się kociak jak ma rójkę, bo nasza Silver jakoś tak chodzi całymi dniami i bez powodu i miauczy. Mój TŻ twierdzi, że to muzykalny kot i lubi śpiewać,choć bierze też pod uwagę rujkę.

morgan.as

Od: Czw lis 12, 2009 13:51

Post » Czw sty 21, 2010 22:03 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

nie mówcie, nie mówcie!!!!

Przyjadę, to osobiście opowiem, dobrze? Proszę :lol:

Czy może być piątek bez prania kocyka?
Zadzwonię jutro, dziś to już ciut za późno.
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Czw sty 21, 2010 22:30 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

dellfin612 pisze:nie mówcie, nie mówcie!!!!

Przyjadę, to osobiście opowiem, dobrze? Proszę :lol: .

Nie wiem o co chodzi, ale do jutra poczekam. Mam nadzieje, że to nic strasznego 8O

morgan.as

Post » Pt sty 22, 2010 0:33 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

morgan.as pisze:Nie wiem o co chodzi, ale do jutra poczekam. Mam nadzieje, że to nic strasznego 8O

przeciwnie, to jest straszne 8)
tak straszne, że nie chcę w domu kotek z rujką. I już!
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pt sty 22, 2010 2:21 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Co do rujki, to nie mamy pewności, że Silver ją ma. Trochę więcej gada, ale nie miauczy tak strasznie. W sprawie sterylki, uzgodniliśmy z dr Uznańską, że najlepiej jest poddać 2 dziewczyny na raz w okolicach luty marzec. No nic pogadamy jutro, może zobaczysz czy to małe coś rzeczywiście ma objawy rujki. :?:

morgan.as

Post » Pt sty 29, 2010 16:26 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

dziś sobie jeszcze raz obejrzałam http://www.youtube.com/watch?v=SpE-rf5JV4Q
i jeszcze raz się poryczałam
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pt sty 29, 2010 21:56 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

dellfin612 pisze:dziś sobie jeszcze raz obejrzałam http://www.youtube.com/watch?v=SpE-rf5JV4Q
i jeszcze raz się poryczałam

Nam też robi się smutno, ale staramy się nie myśleć (za bardzo się rozklejamy). Na razie cieszymy się, że dziewczyny naprawdę się polubiły i jedna bez drugiej nie może żyć, broić też :twisted: . Widok dwóch szczęśliwych kociaków daje radość z życia. Dodatkowo potwierdzenie ze strony wizytatora, że dziewczyny dobrze się trzymają i wyglądają, jest dla nas potwierdzeniem dobrze wykonanej roboty.

Tak na pocieszenie poinformuje, że dla Silver nie ma już miejsc niedostępnych. Półki, które mamy na książki aż po sufit, już zwiedziła :mrgreen: Gaja natomiast, uczy się od nas zachowań, bo chodzi z nami spać pod kołdrę. O kolejnych pomysłach dziewczyn będę na bieżąco informować. Mam tylko nadzieje, że te pomysły nie będą dla nas zbyt kosztowne :roll:

morgan.as

Post » Sob sty 30, 2010 14:43 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Silver :ok:

Czas leczy rany.

Moje łzy to też wzruszenie, gdy się patrzy na takie dwa szczęśliwe bąble. I wulkany energii.
Ale też przestroga dla mnie, aby opierać się sercu i nie brać już na dt maluszków - ich energia potrafi zmieść wszystko wokół.
Przedwczoraj ściągąłam Malibu z zasłony, 3 razy zbierałam z podłogi mnóstw pozrzucanych z biurka drobiazgów, podnosiłam meble stojące na podłodze, bo koty wylały cały dzbanek wody, zamiotłam 2 szufelki pociętych zębach i pazurami kartonów, 2 razy zbierałam rozsypane chrupki, łapałam w locie monitor. Listy nie wyczerpałam. Sama miałam już dość wszystkiego. A przecież podrostki nie mają tyle energii jak kocięta.

Asiu, pamiętam o Twoim pw. Prosze tylko o T :lol:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pon lut 01, 2010 10:39 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

morgan.as
oglądałam dokładnie zdjęcia egipskich futer, czytałam o budowie i wygląda na to, że Wasza Silver i nasz Kubuś są blisko spokrewnieni z nimi. No, a co do gadatliwości Silver to Kuba też ma zawsze dużo do powiedzenia :D

hanna1974

Od: Sob sty 10, 2009 10:15

Post » Pon lut 01, 2010 20:08 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

dellfin612 pisze:Ale też przestroga dla mnie, aby opierać się sercu i nie brać już na dt maluszków - ich energia potrafi zmieść wszystko wokół.

Koto jak nie ty, będzie w stanie pomóc bezdomnym, napotkanym maleństwom. Kto jak nie ty, wyprowadzi je na prostą tak dobrze, że potem DS będzie cieszył się nimi przez wiele, wiele lat. Nie wieże, że jak takie maleństwo zamiauczy pod Twoimi drzwiami, to nie pomożesz :wink: Jak by to powiedział TotemPotem "nie pitol".

dellfin612 pisze:Przedwczoraj ściągąłam Malibu z zasłony, 3 razy zbierałam z podłogi mnóstw pozrzucanych z biurka drobiazgów, podnosiłam meble stojące na podłodze, bo koty wylały cały dzbanek wody, zamiotłam 2 szufelki pociętych zębach i pazurami kartonów, 2 razy zbierałam rozsypane chrupki, łapałam w locie monitor. Listy nie wyczerpałam. Sama miałam już dość wszystkiego. A przecież podrostki nie mają tyle energii jak kocięta.

A ktoś kiedyś powiedział, że nie ma różnicy między dwoma a większą ilością kociaków :ryk: I ktoś tu namawiał nas na 3 kociaka (my szaleni nadal rozważamy taką możliwość :roll: ).
Od siebie powiem, że przynajmniej człowiek ma co robić, jak takie cuda rozrabiają. I kto by pomyślał, że szkody w domu mogą dać tyle uśmiechu.

morgan.as

Post » Pon lut 01, 2010 23:24 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

taaa, ale gdzieś jednak jest granica pomiędzy jednym a większą ilością kotów.
Osobiście uważam, że tą granicą jest 4-5 sztuk.
Macie jeszcze spory zapas :mrgreen: Gorąco namawiam!
no może jeszcze nie teraz, ale za powiedzmy 2 miesiące warto będzie rozważyć.
I najlepiej od razu dwójeczkę rodzeństwa.

A w ogóle muszę oddać hołd koleżankom opiekującym sie tymczasami. Są wspaniałe :1luvu: , i jeśli coś małego zamiaucze pod moimi drzwiami, to na pewno zaopiekują się tym czymś.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw lut 04, 2010 14:34 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Witam wszystkich,

Jeśli ktoś zastanawia się co słychać u pozostałej dwójki rodzeństwa z Gwardii, to donoszę uprzejmie, że powolutku dojrzewamy i przymierzamy się do ciachania. Sprawa zostanie zalatwiona w tym miesiącu, koniec dzwoneczków bliski.

Grubino wyrasta na wielkiego kocurka, ale i tak dostaje bęcki od walecznej Funi. A my jesteśmy szczęśliwi, bo los za pomocą Delfin zetknął nas z kotkami, o jakich marzyliśmy.

Pozdrowienia od Fuńki i Grubinka
Obrazek

joanina

Od: Nie paź 25, 2009 8:26

Post » Czw lut 04, 2010 20:40 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

No pewnie, że się zastanawiamy :smiech3: :mrgreen:
Hurrra! wszystko w najlepszym porządku, nawet kotka :wink:

Joanino, wiesz, ten czas tak szybko leci, przecież wiem, że pora na maluchy już się zbliża,
ale gdy to napisałaś zaczęłam szybko liczyć,
ale zaraz sobie przypomniała, że gdy spotkaliśmy się z morgan.as i TotemPotemem to też o tym rozmawialiśmy :roll: :lol:

Chciałoby ie powiedzieć: nasze dzieci rosną, a my ciągle ci sami :ryk:

Joanino, a może wrzcisz jakieś fotki kociaków,
bo ta fota w Twoim poście to jest jakiego dorosłego kota.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw lut 04, 2010 22:09 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

To jest bardzo poważna panienka Funia, zdjęcie zrobione przez wizjerek w zaslonce:)

Planuję zrobić moim maluszkom galerię taką jak ma TotemPotem, ale jakoś czas mija a galerii ani widu...

Poza tym siedzę na miau głównie w pracy, a zdjęcia w domku :?

Ale postaram sie poprawić.

joanina

Od: Nie paź 25, 2009 8:26

[poprzednia][następna]