Mili i Amy- komplet białoszaroczarny zaprasza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 29, 2010 11:35 Re: Witamy się i zaczynamy! Już w komplecie z Milusią :)

I dostanie ABS-a jak Tysiek... Ona ma byc na razie chuda - to nastolatka jest przecież.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pt sty 29, 2010 11:38 Re: Witamy się i zaczynamy! Już w komplecie z Milusią :)

kształtów nabierze jak ja wysterylizujesz :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Pt sty 29, 2010 12:01 Re: Witamy się i zaczynamy! Już w komplecie z Milusią :)

No to dobrze :) Bo myślałam, że to nienaturalne.. i , że może ją głodzę.. :oops: Chociaż ona i tak zawsze coś musi na talerzu zostawić..
Być może spala to wszystko, kiedy pędzi niczym światło po wszystkim... :D

KAsia Amy

Od: Nie sty 03, 2010 21:17

Post » Pt sty 29, 2010 12:15 Re: Witamy się i zaczynamy! Już w komplecie z Milusią :)

raczej spala :mrgreen: jak juz przestanie rosnąć - zacznie sobie odkładać, wtedy należy dbać, żeby karma nie była zbyt tłusta, bo nadmierne otłuszczenie kota nie jest dobre dla zdrowia - ale skoro ma sparing-partnerkę, to jest szansa, że zachowa linię dzięki gonitwom :mrgreen:

ja tam wolę szczupłe koty - Fridzioszek jest taka chudzina-baletnica, nie dość że niejadek, to jeszcze wybredny... kiedy był chory i dostawał ponad miesiąc sterydy - nagle złapał go taki apetyt, ze co pół godziny wrzeszczał o żarcie i czyścił miseczki na wysoki połysk, sporo też pił i zatrzymywał wodę - w niecałe dwa tygodnie zrobił się z niego Pudzian... :?
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Pt sty 29, 2010 12:42 Re: Witamy się i zaczynamy! Już w komplecie z Milusią :)

No teraz to ma taką linię, że och i ach normalnie :D
A to dobrze, że mówicie, żebym czasem z Milki nie zrobiła balonika takiego co to w powietrze nie poleci.. Bo Mili to akurat cudnie je, aż miło patrzeć :D Wody tylko mało pije.. tyle co rosołku z kurczaka jej dam z mięskiem.. No i jogurciki..

KAsia Amy

Post » Pt sty 29, 2010 12:48 Re: Witamy się i zaczynamy! Już w komplecie z Milusią :)

jeżeli wcina mokre - to może jej wystarczyć
jeśli jest tylko na suchym - dopajaj ją może kocim mleczkiem? albo rozcieńczoną śmietanką lub jogurtem naturalnym?

ważne, żeby dużo siusiała, zaś kocie mleczko czy śmietanka to dodatkowo wapń i białko
Obrazek

Fri

Post » Pt sty 29, 2010 13:13 Re: Witamy się i zaczynamy! Już w komplecie z Milusią :)

Kocie mleczka jak dotąd były bleee, może jak podpatrzy u małej koleżanki zacznie wiecej pić ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt sty 29, 2010 13:18 Re: Witamy się i zaczynamy! Już w komplecie z Milusią :)

Jedyne co do tej pory pije, to jogurty naturalne od czasu do czasu i ten rosołek z mięsa..
Zresztą Amy też nie należy do jakiś bardzo spragnionych.. Ona to tylko wodę z mięsa, za jogurty by się pokroić dała..
No i jako, że Amy uważa, ze suche jest BEEE, to pije tylko wtedy kiedy już naprawdę MUSI zjeść to suche..
One w ogóle jedzą mięsko z ryżem i zawsze dodaje tam trochę wody.. No to wypiją..
Ależ Amy nie lubi kociego mleczka. Ona jest wielce oburzona kiedy jej podaje..
Ostatnio edytowano Pt sty 29, 2010 13:19 przez KAsia Amy, łącznie edytowano 1 raz

KAsia Amy

Post » Pt sty 29, 2010 13:18 Re: Witamy się i zaczynamy! Już w komplecie z Milusią :)

u mnie hiciorem jest jajko na twardo :twisted:
gotuje kilka na kanapki i muszę do nich bodyguardów najmować - Gizm potrafi przelecieć nad stołem jak pocisk porywając plaster jajka z kanapki, ląduje na podłodze i podejrzliwie łypiąc wcina powarkując :mrgreen:
Obrazek

Fri

Post » Pt sty 29, 2010 13:27 Re: Witamy się i zaczynamy! Już w komplecie z Milusią :)

No to dla Amy hitem jest gotowana wątróbka.. :) jajek nie lubi..:) TO tak jak ja :D

KAsia Amy

Post » Pt sty 29, 2010 13:30 Re: Witamy się i zaczynamy! Już w komplecie z Milusią :)

a u nas emocje wywołuje wołowina :D kiedy ją kroję, koty wchodzą pod noż, warczą, sapią, robią kółka wokól mnie jak lew wokoł ofiary, a jak już im ja podam to miski musza być daleko od siebie, bo inaczej dochodzi do łapoczynów :mrgreen: kluska jest mistrzem robienia młynków łapami :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Pt sty 29, 2010 13:35 Re: Witamy się i zaczynamy! Już w komplecie z Milusią :)

agul-la pisze:kiedy ją kroję, koty wchodzą pod noż, warczą, sapią, robią kółka wokól mnie jak lew wokoł ofiary

Wyobrażam to sobie :D :D

KAsia Amy

Post » Pt sty 29, 2010 19:12 Re: Witamy się i zaczynamy! Już w komplecie z Milusią :)

Moja FurKotka też jest chuda jak przecinek ale 01 lutego idzie pod nóż i zobaczymy czy nabierze kształtów. Za to pije wodę jak smok wawelski (chyba z psicy bierze przykład). A hiciorem za który dała by się pokroić jest kanapka z masłem i chrzanem :roll: muszę jedną ręką trzymać kota, a drugą chleb (choć może powinnam dać zołzie spróbować, a nóż ją odrzuci, jednak z drugiej strony wolę nie myśleć co by było jakby jej zasmakowało - więc kanapka z chrzanem pozostanie jej platoniczną miłością).

ptaszydło

Od: Czw paź 22, 2009 16:33

Post » Sob sty 30, 2010 15:57 Re: Witamy się i zaczynamy! Już w komplecie z Milusią :)

:ryk: :ryk: :ryk:
nieźle-nieźle!

Frida uwielbia sałatę - żebrze o każdy listek i wcina jak żółw :twisted: a gdy wracam ze sklepu obładowana zakupami daje nura do siatek z warzywami - mimo, że obok jest siata z wendlynom&miensem - i po chwili dobiega stamtąd chrupanie... :roll:
Obrazek

Fri

Post » Sob sty 30, 2010 16:58 Re: Witamy się i zaczynamy! Już w komplecie z Milusią :)

Witajcie!
Szybciutko piszę z podróży ;D
Dostałam sms, że dzisiaj dziewczyny 1 raz spały razem przytulone do siebie!!
Ach, że też nie mogłam tego zobaczyć :cry: :cry:
Pozdrawiam i do jutra!

KAsia Amy

[poprzednia][następna]