KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO- POMOCY- ALBO KOTY NA BRUK..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 29, 2010 1:29 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

a ja kciukow trzymac nie bede, nie bede i juz!

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pt sty 29, 2010 11:09 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

kociamysza pisze:a ja kciukow trzymac nie bede, nie bede i juz!

ooooooo, a co to :wink: kocie muchy w nosie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

trzymamy i koniec :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ryk: :ryk:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt sty 29, 2010 13:26 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

zapraszam na trzy nowe wątki radomszczaków...

viewtopic.php?f=13&t=106989 Czarny Krecik
viewtopic.php?f=13&t=106987 Bura Biedronka
viewtopic.php?f=13&t=106985 Buraska Lilka

aktualizacja z wykaz wszystkich wątków KAN w pierwszym moim poście na str. 1

ciocie :1luvu: i wujkowie :1luvu: bardzo proszę o zaznaczenie wąteczków i pomoc w podnoszeniu, bo część z nich zalega często na 3 i 4 stronie :roll: forumu :|
a tu wiosna za pasem... i koty na bruk :!: :!:

dziękuję :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt sty 29, 2010 14:47 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

ale od "hopkania" domów nie przybędzie... grunt to również wychodzic poza miau: vide odzew na fotoforum w sprawie Milki, katowiczanka też adoptowała Balbinkę poprzez forum gazetowe - tam pisze sporo osób które tu nie trafiają. Ileś osób przyszło z allegro, ogłoszeń... Zobaczcie, w sumie od grudnia trochę dobrych adopcji sie udało :ok:

W wątkach niestety musi być bieżący dopływ informacji i zdjęć. Wiem, że to trudne, Andżelika nie wyrabia... Dlatego my się musimy jeszcze bardziej zmobilizować. Ja postaram się znowu wpaść i coś pstryknąć jak będę jechać na Śląsk. Haniu, Ty chyba najczęściej z Andżeliką rozmawiasz telefonicznie, moze w ten sposób bedziemy zdobywac info i pisac na wątkach bez jej angażowania w klepanie w klawisze? Ja też się postaram podpytywać co i jak. Biorę na siebie uzupełnienie wątku radomszczańskiego na forum gazetowym "Koci zakatek" i na fotoforum.

Są osoby, które pomagają ogłoszeniowo - może jeszcze ktos z sympatyków KAN sie w to zaangażuje? Może warto znowu podsumować ogłoszenia (kto, gdzie, którego kota) w jednym poście.
Natomiast wydaje mi się, ze nadmierne kciukanie i hopkanie moze odstraszać (przynajmniej mnie - uciekam z wątków w których muszę przebijać sie przez -naście stron żeby znaleźć jakies info). Jakie jest Wasze zdanie?

Zapraszam do dyskusji i dzielenia sie pomysłami :)
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pt sty 29, 2010 19:18 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

1. hm.. no nie wiadomo 8O wszystki ważne info są w 1 poście... przynajmniej warto, żeby były.. jak ktoś go czyta i coś wie, to nie pomyka, przez kolejnych 16 stron, no nie? ja podnosze i zachecam do podnoszenia... lepiej to, niż rozplynbąc sie w odmetach miau.... no i lżej mi troche... a i koteczko ktos wypatrzy.....

2. ja przygotowuję (poza zakładaniam nowych wątków i próba ich aktualizacji) aktualny pierwszy post KAN do wstawienia..... zaczęłam, że przewałam... no bo czas....

3. sporo też ludzików do adopcji chętnych jest z gazety...tam warto robić ogłoszenia.... wiem to przy Milce...
może podzielmy się innymi skuteczniej..., jest ich od cho.ery i nikt sam tego nie zrobi... żeby nie zwariować... i którymi koteczkami??

4. a na pierwszej nasze muszą być i koniec! :evil: to mój malutki standardzik miaukowy.... :twisted:

5. zdałaby się też tak forma info mailowa do przesyłania...do znajomych np.....

6. i wzory ogłoszeń każdego kociaka do zamieszczania + zdjęcia w odpowiednim formacie - bo za duże nie wchodzą i d...pa

7. no i ulotka 1% - wiem, że kociamysza & Company nad tym pracują.... :D

8. ale wiecie co??? w lutym będzie głosowanie na krakvecie - ja typuję KAN z kotkami andzeliki1952 i wszyscy przyjaciele KAN mnie na pewno poprą.... zachęcam do poczytania tego w celu orientacji, o co w tym głosawaniu chodzi i żeby czegoś nie przegapić..... sama to zrobie... bo tu mam mała orientację..

pewnie jeszcze przyjdzie mi coś do głowy... a może Wam też??? Tylko razem damy radę i koteczki też z nami dadzą...!
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt sty 29, 2010 19:25 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

A ja powiem z własnego doświadczenia . Maciusia znalazłam tu na miau i na pewno czytałam ileś tam pierwszych wątków . Wątpię aby mi się chciało czytać te wątki na końcu. Czyli to hopkanie nie jest takie bez sensu. :ok: :ok: Maciuś znalazł domek dzięki hopkaniu :ok: :ok:

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Pt sty 29, 2010 19:35 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

To ja powtórze - mogę umieszczać ogłoszenia wszystkich kotów na kilkunastu stronach - myślę, że dam radę 1 kota dziennie na jakies 40-50 stron. Potrzebuje zdjęcia takie zmniejszone i tekst (500 znaków to jest max na niektórych stronach). Niestety szukanie zdjęć i przedzieranie się przez setki opisów nie jest możliwe - szczególnie gdy wklejam ogłoszenia bardzo rano albo bardzo późno :oops:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pt sty 29, 2010 19:53 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Na gazecie - forum "Koty - nasz mały koci zakątek" watek radomszczaków jest, jednak póki co tylko ja i kociamysza (mysiulek08) i ewik1976 cokolwiek tam piszemy. Podobnie na gazetowym fotoforum - wątek założony przez kociamysza i uzupełniany przez mnie. I nikogo więcej z nas :roll: Co do skuteczności gazety - wiem. Tam właśnie oglosiła się katowiczanka szukając kotka - właśnie tam podsunęłam jej Balbinkę(Loonę) i stamtąd trafiła tutaj. Ale we dwójkę z kociamysza nie utrzymamy tych wątków.

Hanulka, że Ty wkładasz ogrom pracy w pomoc radomszczańskim kotom wszyscy wiemy i nie przyszło mi na myśl poddawać tegow wątpliwość! Jednak może i kilka innych osób zechciałoby tu się jakoś włączyć.

Natomiast "hopkanie" mnie osobiście odstręcza od czytania wątku - zasadniczo trafiając na wątek i widząc duuużo stron a mało treści czym prędzej go opuszczam. Może innym to nie przeszkadza, ale ja swoją opinię w tym temacie (i nie odosobnioną) mam wyrobioną od lat. Nie trzeba się z nią zgadzać, ja przy niej zostanę.

montes - dzięki! Jaki max rozmiar zdjęć potrzebujesz? Przygotuję z tych, które robiłamw zeszły weekend. Opisy dla części kotów onegdaj przygotowałam. Chyba nie zostały wykorzystane, więc może ktoś bardziej uzdolniony literacko się podejmie? Widać pisanie artykułów naukowych idzie mi lepiej niż ogłoszeń :lol:

Co do krakvetu - dobra myśl, tylko najpierw trzeba zgłosić KAN w wewnętrznej ankiecie miau - jeśli tu wygramy, uzyskamy solidarne poparcie użytkowników forów miau i dogomania. Inaczej praktycznie nie ma szans na wygraną.Co drugi miesiąc kandytata wystawia psie,a co drugi - kocie forum. Luty to miesiąc miau (nota bene zachęcam do styczniowego głosowania na Fundację MAJA z Zielonki) Ponieważ popieram idee które legły u podstaw tego porozumienia - będę głosować zgodnie z ustaleniami :kotek:
Obrazek

slapcio

Post » Pt sty 29, 2010 19:57 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

montes pisze:To ja powtórze - mogę umieszczać ogłoszenia wszystkich kotów na kilkunastu stronach - myślę, że dam radę 1 kota dziennie na jakies 40-50 stron. Potrzebuje zdjęcia takie zmniejszone i tekst (500 znaków to jest max na niektórych stronach). Niestety szukanie zdjęć i przedzieranie się przez setki opisów nie jest możliwe - szczególnie gdy wklejam ogłoszenia bardzo rano albo bardzo późno :oops:

montes.... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
wiem... że wyslałam Ci dziś.... coś do pracy, mówiąc delikatnie... przepraszam, na teraz na tylko tyle było mnie stać... nie jestem sama w stanie czasowo.. musimy się podzielić robotą... i tak się nieźle naszukałam....
1. ciocie
a) zdjęć aktualnych mamy na kikanaście kotów.... dzięki andzelice i slapcio
b) aktualnych infoo (wiek, skąd, czy kastracja/serylizacja/lika słów o charakterze) mało...szczególnie wiek się deaktualizuje.., no i który już bez jajek...a szczepiony....
c) trzeba podzielić się systemowo... kotkami, czy portalami??
D) podzielmy sie kocurkami i przygotujmy gotowce ogłoszeniowe... albo ktos przygotuje same zdjęcia i rozesle... a podział na teksty i wszystko na KAN i po mailach do zainteresowanych.....łatwiej wstawiać zdjęcia do ogloszeń....

mam dzis dzień punktowy.. sorry, jakoś muszę przetrwać....

ciocie, są jakieś propozycje??? bo inaczej wiosna nas zastanie z ręką w n......
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt sty 29, 2010 20:12 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

slapcio, mnie nie, bo ja i tak czytam tylko pierwsze posty... ale to może ja tak mam...

no dzięki, ja nie w tym sensie.. ale kilka dusz by sie zdało... jednak ciocie = KTOŚ TU MUSI K.... DOWODZIć = tzw. monitorować/koordynować calość, bo bez tego własnie jestesmy w tym punkcie, nie przeczę, że i tak o pare ładnych koteczków do przodu.. ale...

moim zdaniem trzeba sporzadzic liste zadań do wykonania i niech sie cioteczki przypiszą, co mogą zrobić dla dobra wspólnego..

ja moge: podnosić/hopkac (najchetniej raz dziennie, może być określona pora...), zmniejszyć zdjęcia i podrasować re takie sobie...., rozesłac do zanteresowanych.. lub zamieścic na wątku KAN? ale chyba to byloby zaśmiecanie... zakladać nowe watki z info dostarczonych...(nie ma mnie w radomsku), jak pisałam pracuje nad pierwszym postem KAN, żeby sie nie powtarzac i nie marnowac energii do tego wątku można wykorzystac krótkie info o kazdym kocie i krótki opis... tez do skopiwowanie w razie ogloszenia typu: szukam rudego z wlosem o dlugosci.....

sorry, musze przerwać, bo z sasiadem ide szukac dziczka, który zwiał ze strachu przez ulice...
wejde za 30 min.... i dokończe... :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt sty 29, 2010 20:20 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Hopkanie jakos musze przezyc, trudno.

Slapcio, forum gazety ma duzy oddzwiek a najlepiej gdy zdjecia sa w galerii gazetowej, wiec jesli mozesz przenies je tam z imageszaka, co? :)

Na to czy ktorys z futer z Radomska pokaze sie na stronie glownej gazety.pl wplywu nie mamy ale lepiej gdy beda mieli z czego wybierac :)

O to by bylo wiadmo gdzie sa ktore koty postuluje co jakis czas, Montes mialabys czas wklepac gdzie oglaszasz?

Info aktualne jak najbardziej jest konieczne.

Co do mailingu, to pozostaje kwestia czy nam wolno w swietle przepisow :)

Projekt 1% powininem byc w miare szybko zakonczony, dystrybucja spadnie na kogo? Na Andzelike?

Jest gotowe pismo do gazety radomszczanskiej, Hania naniosla poprawki i zaproponowala by podwiesci tutaj do ewentualnego wsparcia podpisowego. Poniewaz sprawa glownie dotyczy Milki a mamy lykend nie sadze bysmy to wczesniej niz w poniedzialek wyslaly.

Napisalam tez do gazety.pl ale zwrocono mi maila, poniewaz nie ten adresat (wyslalam tam gdzie adres znalazlam). Z powodow powyzszych (Milka, koniec tgodnia) ponownie wysle na kilka innych maili gazety w niedziele w nocy, czyli w poniedzialek Waszego czasu.

I co jeszcze wazne, to koniecznie trzeba zmienic tytul watku, grozba PP oddalona.

kociamysza

Post » Pt sty 29, 2010 20:27 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

slapcio pisze: Opisy dla części kotów onegdaj przygotowałam. Chyba nie zostały wykorzystane, więc może ktoś bardziej uzdolniony literacko się podejmie?

O, ja Cie bardzo przepraszam, wszystkie Twoje opisy zostaly przeslane chetnym i wykorzystane w aukcjach allegro.

Gotowce do aukcji moga byc gotowe na zyczenie, zdjecia tylko podeslijcie.

kociamysza

Post » Pt sty 29, 2010 20:28 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

no i niech to cholerne forum dziala normalnie! userzy jak macie baze hostingowa do d... to ja zmiencie!

kociamysza

Post » Pt sty 29, 2010 20:35 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

To ja wiem, chodziło mi o ogłoszenia :wink: Na pewno do niektórych były za długie.

A w sumie allegro które kociaste mają?
Kiedyś miał Kuki, Pusia... im robiła alareipan :roll: bo tu mnie skleroza dopadła. Kończy się zbiorówka na której były Kika, Kubuś i Balbinka (ufff jak miłoże 2/3 tej ferajny juz u siebie) No i Misia z Malwinką, jeszcze jeden dzień.

Chyba pozwolę sobie napisać do alareipan z prośbą o wystawienie jakiejś aukcji. Jak obiecałam sponsoruje wyróżnienie :)
Obrazek

slapcio

Post » Pt sty 29, 2010 20:48 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

i jeszcze jedno, strony z ogloszeniami typu 'kota przygarne' od czasu do czasu sprawdzam

kociamysza

[poprzednia][następna]