7 kociaków do otrucia. URATOWANE, ale szukają sponsorów :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 29, 2010 8:09 Re: Siedem chorych kociaków na mrozie, zagrożonych otruciem :(

Kinya a może przystawić transporter do otwarcia klatki i je przestraszyc żeby wpadły ?
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pt sty 29, 2010 8:14 Re: Siedem chorych kociaków na mrozie, zagrożonych otruciem :(

Akima pisze:Kinya a może przystawić transporter do otwarcia klatki i je przestraszyc żeby wpadły ?

Tylko pytanie ile ich wpadnie to tego transportera :? Chyba, że udałoby się pożyczyć skądś taki wielki, do którego bez kłopotu wejdą trzy. Żeby był na tyle duży, by nie zrobiły "cofki" z powodu ciasnoty. Jak raz będą w transporterze i uciekną z niego z powrotem, to wpadną w taką panikę, że rozwalą tę królikarnię. To kompletne dzikusy :(
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pt sty 29, 2010 8:29 Re: Siedem chorych kociaków na mrozie, zagrożonych otruciem :(

Na dobry początek dnia. Emilka :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Pt sty 29, 2010 8:39 Re: Siedem chorych kociaków na mrozie, zagrożonych otruciem :(

cudna Emilka :1luvu: :1luvu:
mala, tylko kuwetkuj!

moze jakis odstraszacz w miejscu, gdzie sie zalatwia?
nie mam doswiadczenia w nauce kuwetkowania:(
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Pt sty 29, 2010 8:41 Re: Siedem chorych kociaków na mrozie, zagrożonych otruciem :(

I Rózia :1luvu: (jescze nie wyniuchałam gdzie się załatwia :? ) Zaczyna się interesować tym co się dzieje w domu, przesiaduje w kocim koszyczku :ok:

Obrazek

Bawiła się myszką (jesooo, te moje zmasakrowane deski podłogowe :oops: - cała kasa odłożona na cyklinowanie poszła na koty)
Obrazek

Widać, że lewo oczko nie jest w porządku :( ale na razie nie zakraplam, chcę jej do siebie zrazić, z trudem zdobywam jakiekolwiek zaufanie
Obrazek
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Pt sty 29, 2010 9:18 Re: Siedem chorych kociaków na mrozie, zagrożonych otruciem :(

Kiedy podchodzę do klatki, Blacky już podnosi radośnie ogonek.
Jeszcze parę dni - i będzie gotowy do adopcji!
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pt sty 29, 2010 9:36 Re: Siedem chorych kociaków na mrozie, zagrożonych otruciem :(

No to fajnie!
Najpierw jednak szczepienia i kastracja. Nie wypuszczę żadnego kociaka bez tego.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Pt sty 29, 2010 9:43 Re: Siedem chorych kociaków na mrozie, zagrożonych otruciem :(

Kinya pisze:No to fajnie!
Najpierw jednak szczepienia i kastracja. Nie wypuszczę żadnego kociaka bez tego.

Jedną kastrację mogę Ci oodać na Kordiana, nie wymienię jej na sterylkę bo tylko jedna została
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pt sty 29, 2010 9:45 Re: Siedem chorych kociaków na mrozie, zagrożonych otruciem :(

Super! To ciachniemy któregoś z chłopaków - bardziej odważnego i w lepszym stanie zdrowia.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Pt sty 29, 2010 9:48 Re: Siedem chorych kociaków na mrozie, zagrożonych otruciem :(

Kinya pisze:Super! To ciachniemy któregoś z chłopaków - bardziej odważnego i w lepszym stanie zdrowia.

Powiedz tylko kiedy, żebym Cie umówiła
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pt sty 29, 2010 10:10 Re: Siedem chorych kociaków na mrozie, zagrożonych otruciem :(

To mam pytanie do Miuti: czy na przykład Blacky nadaje się do kastracji według Ciebie? A może jednak Lucky?
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Pt sty 29, 2010 11:16 Re: Siedem chorych kociaków na mrozie, zagrożonych otruciem :(

Maluchy są za młode na kastrację!!!!!!!!!
Zaszczepić - tak.

Miuti

Post » Pt sty 29, 2010 12:04 Re: Siedem chorych kociaków na mrozie, zagrożonych otruciem :(

Z tego co wiem są z lata, więc biorąc pod uwagę to, że urodziły się nawet w sierpniu, to wydawało mi się, że już można :?
A, od pani Krysi dowiedziałam się, że to są jednak chyba dwa różne mioty, od różnych kotek. Burasy z jednego, czarnuszki z drugiego. Ale cały czas wychowywały się razem, są w bardzo zbliżonym wieku.

Miuti, to kiedy, jak sądzisz?
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Pt sty 29, 2010 13:14 Re: Siedem chorych kociaków na mrozie, zagrożonych otruciem :(

za 2-3 miesiące.

Do tego czasu mają u mnie wikt i opierunek.

Miuti

Post » Pt sty 29, 2010 16:12 Re: Siedem chorych kociaków na mrozie, zagrożonych otruciem :(

Akima pisze:Kinya a może przystawić transporter do otwarcia klatki i je przestraszyc żeby wpadły ?

Dysponuję teraz klatką wystawową, nie jakąś wielką. Próbował ktoś łapać koty do czegoś takiego? 8)
Może ją podstawić, koty wypłoszyć z królikarni i będzie?
Tylko kiepsko widzę taką akcję przy pomocy pani Krysi, ona zbyt się przejmuje i zaproblemia moimi pomysłami :wink:
Obrazek Obrazek

Kinya

[poprzednia][następna]