MILA NIE ŻYJE ,ALE BŁAGA O POMOC DLA SWOJEGO RODZEŃSTWA...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 28, 2010 11:51 Re: KILKA TYGODNI Z OTWARTYM ZŁAMANIEM NÓŻKI W SCHRONISKU ......

buuu.. nie moge obejrzec filmiku o Milce..jakis dodatek nie chce mi sie zainstalowac buuu..
IKA 6 fajnie,ze osoba z taim doswiadczenie zajmie sie 3-lapna Milka :ok: :1luvu:
Hanulka dzieki,ze uratowalas malej zycie :ok: :1luvu:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Czw sty 28, 2010 11:57 Re: KILKA TYGODNI Z OTWARTYM ZŁAMANIEM NÓŻKI W SCHRONISKU ......

Cześc Ciepła, witamy na wątku Milki :D :piwa:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Czw sty 28, 2010 12:01 Re: KILKA TYGODNI Z OTWARTYM ZŁAMANIEM NÓŻKI W SCHRONISKU ......

Super że Mileczka znalazła DT :dance:
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Czw sty 28, 2010 12:04 Re: KILKA TYGODNI Z OTWARTYM ZŁAMANIEM NÓŻKI W SCHRONISKU ......

Mi się filmik otworzył :ok: w końcu, bo rano cos grzebali u nas i net mocno szwankował :roll:

Zdecydowanie Milka wygląda lepiej! Dzielne, kochane maleństwo. Ten, kto ja przygarnie bedzie wielkim szczęściarzem :kotek:
Obrazek

slapcio

Post » Czw sty 28, 2010 12:07 Re: KILKA TYGODNI Z OTWARTYM ZŁAMANIEM NÓŻKI W SCHRONISKU ......

slapcio witaj witaj milo :D
moze nie zawsze pisze,ale watek Milki sledze od poczatku i trzymalam :ok: za wyzdrowienie..
mam w domku 3-lapna kotke Agatke,tylko,ze moja kotka nie ma lapki z przodu i wierzcie mi,ze wcale jej to w niczym nie przeszkadza,ani w zabawie,ani w skakaniu po meblach :ok:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Post » Czw sty 28, 2010 13:58 Re: KILKA TYGODNI Z OTWARTYM ZŁAMANIEM NÓŻKI W SCHRONISKU ......

Andżelika, Ciocie i Wujkowie....

bardzo dziękuję za miłe słowa, ale małe sprostowanko:
:!: życie Milce uratowała Andżelika, bo ją znalazła, pokochała, zajęła się nią i przywiozła do Łodzi... :!:

IKA6 bardzo jestem Ci wdzięczna za taką możliwość - fachowego i doświadczonego dt... naprawdę... lepiej się czuję, jak myślę, że jest takie miejsce, gdzie Milka może mieć swój kawałek i Twoje serce....

nie pisałam rano, bo pędziłam do Mileczki - zaspy totalne...

niestety, nie jest dobrze z Milką, tak, jak mogłoby być... wczoraj była do wypisu, dziś nie jest.... otworzyła się rana obok szwu - to nie szew pękł, i sączy się z niej ropa, tez można wycisnąć... weci mówią, że to martwica i czasem przy amputacjach tak się zdarza..., nie wiadomo jeszcze jak daleko sięga... podają antybiotyki i jakiś specjalny lek na zahamowanie tego procesu.. Milka musi (chciałabym, aby wyszła z niego po zakończonym leczeniu przez tych samych wetów.... "zdrowa" - bez otwartych ran i komplikacji, bo i tak wiele przed nią) zostać w szpitalu...i być pod stałą opieką - rtg, usg... innne maszyny i leki...dostępne natychmiast.. w bezpiecznym miejscu, które zaakceptowała, co widać....

"poza tym" dobrze się czuje, przynajmniej tak wygląda, temperatura w normie, oczy prawie ok, lewego już tak nie mruży, motor włączony cały czas, si robi, koopol tez byl, ale chyba miękkawy.. bo myłysmy poopolka, sama tez sie umyła solidnie, bo w tym kapeluszu to ani zjesc ani sie umyć... bardzo jednak chce jej sie lizać szwy i rane, dlatego kapelusz dopóki wszystko się nie wygoi...nie kicha i dławi sie, wieć już nic w zatokach raczej nie ma.... oby jej ta martwica nie osłabiła...

powiem też, a nie pisałam tego wczesnie, bo sprawa nie jest dograna... być może moja sasiadka wzięłaby Milkę na tymczas.. (ma dwa swoje koty, jest domatorką, opiekowałyśmy się swoimi kotami na zmiane podczas wyjazdów, teraz ja na razie nie wyjeżdżam, bo senior......) na razie tyle napiszę... bo rozmowy trwają...

powiem, też, że na pw jest osoba chętna dać ds Milce... może się ujawni.... :?: :?:

ciocie, własnie odebrałam telefon - pani z Gdańska chce adoptować Milkę na stałe, ma podobnę krówkę bez nóżki (ma doświadczenie) i jeszcze 3 kotki, tylko nie może przyjechać po nią... mamy rozmawiać wieczorem..., bo dzwoniła z pracy... może więcej się dowiem.. zadeklarowałam, że odwiozę Milkę do Gdańska osobiście....zaprosiłam do poczytania na wątek.. pani widziała i czytała....

a więc zobaczcie... ogloszenia skutkują... niegdy nie ukrywałam - to we wczesniejszych postach, że marzę o domku niezakoconym lub zakoconym malo... do tej pory to były tylko marzenia.... ale ????

IKA6, ..., dziękuję, to ważne mieć świadomość, że jesteście gotowe...

może jeszcze TŻ zdąży z mojej kom umieścic zdjęcia, filmik też zrobiłam... ale jakośc będzie podła.....

Wsztstkier ciocie i wujków Milka pozdrawia, co zostalo uwiecznione, szczególnie Ciebie, Andżeliko.......
jak dobrze mieć takie ciocie..... musi być dobrze....

spadam, bo się spóźnię do pracy.... trzymajcie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
zadzwonię wieczorem, co u niej słychać......
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw sty 28, 2010 14:05 Re: KILKA TYGODNI Z OTWARTYM ZŁAMANIEM NÓŻKI W SCHRONISKU ......

Ehhh.......biedna Milusia :1luvu: :1luvu: trzymaj się malutka :ok:

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Czw sty 28, 2010 14:22 Re: KILKA TYGODNI Z OTWARTYM ZŁAMANIEM NÓŻKI W SCHRONISKU ......

to sie Milusia nacierpi :cry: ,ale skoro znalazl sie domek to juz jest cos :ok:

Obrazek

Ciepła

Post » Czw sty 28, 2010 14:37 Re: KILKA TYGODNI Z OTWARTYM ZŁAMANIEM NÓŻKI W SCHRONISKU ......

Na początek mięsko...
Obrazek
A teraz trzeba sie umys.. wreszcie nie mam kapelusza
Obrazek
Ale mi dobrze, mruczę glośno, najedzona odpoczywam... cicoa jest blisko... widzicie moja rankę?
Obrazek
Jak ja tak kocham.... Domku...
Obrazek

przepraszam, wczesniej z pośpiechu umieściłam zdjęcia wczorajsze.... :ryk:
Ostatnio edytowano Czw sty 28, 2010 20:21 przez Hanulka, łącznie edytowano 1 raz
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw sty 28, 2010 14:42 Re: KILKA TYGODNI Z OTWARTYM ZŁAMANIEM NÓŻKI W SCHRONISKU ......

filmiki poszły do kociamysza :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw sty 28, 2010 14:47 Re: KILKA TYGODNI Z OTWARTYM ZŁAMANIEM NÓŻKI W SCHRONISKU ......

Milusia, tylu ludzi o Tobie mysli - musisz szybciutko wyzdrowieć!
Obrazek

slapcio

Post » Czw sty 28, 2010 14:49 Re: KILKA TYGODNI Z OTWARTYM ZŁAMANIEM NÓŻKI W SCHRONISKU ......

Kiedy przyjdzie ten dzień ,że mogę być spokojna o zdrowie i życie Milusi? :cry:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Czw sty 28, 2010 14:54 Re: KILKA TYGODNI Z OTWARTYM ZŁAMANIEM NÓŻKI W SCHRONISKU ......

MY wiemy kto uratował życie Milce Haniu , i kto je ratuje teraz, Wy jesteście obie Kocimi Anielicami, za co Was kochamy, jak dobrze że zalogowałam się na tym wątku i poznałam, choć wirtualnie takich ludzi jak Wy, mój światopogląd przewartościował się o 360 stopni, inne problemy nabierają minimalnego znaczenia, wspaniale jak my ludzie jednoczymy się aby pomagać zwierzętom, niech żyje przyjaźń miłość, my i kociaste!!!!!hip hip hurraaa!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok: za Milkę!!!!
p.s jutro jadę do weta z taką jedną chorebzdą, trzymajcie kciuki !!!!
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Czw sty 28, 2010 15:30 Re: KILKA TYGODNI Z OTWARTYM ZŁAMANIEM NÓŻKI W SCHRONISKU ......

Nawet nie wiecie jak sie ciesze. Hanulka to co napisałas o domkach to sa dobre wiesci. Jeden domek obok Ciebie ( bedziesz miała kontrole stała nad Milką ) drugi domek daleko ale doświadczony i stały. Niech ty Milka wyzdrowieje, a Wy bedziecie w domkach przebierac. Pamietajcie jednak, że gdyby co.... to Milka ma zawsze drzwi otwarte do mojego domku. :ok: :ok: :ok: :ok: za Milusie
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Czw sty 28, 2010 16:06 Re: KILKA TYGODNI Z OTWARTYM ZŁAMANIEM NÓŻKI W SCHRONISKU ......

Wspaniałe wieści. Kciuki mocno trzymam za zdrowie Milki.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

[poprzednia][następna]