GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 25, 2010 12:23 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

magicmada pisze:Skontaktujcie się z jakąś fundacją, zróbcie aukcję cegiełkową na allegro w związku z zapotrzebowaniem na sterylizacje.

jedyną organizacją sprawnie działającą w Trójmieście jest PKDT, ale dziewczyny mają w tym momencie cały czas na głowie sprawę kotów stoczniowych - sytuacja na teraz nie jest zbyt różowa, mimo dużego odzewu na początku, dostawy karmy i kasy trochę zwolniły :roll:

karmicielka będzie chciała w przyszłości wziąć talony od miasta, ale te dopiero za jakiś czas będą i wiadomo - ilość ograniczona; my chciałyśmy zacząć wcześniej, bo koty na talony czekać nie będą :roll:

dzięki za sugestię :)
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pon sty 25, 2010 20:36 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

iza5 pisze:Dzwoniłam dziś pod nr Pani Ali, ale nie odbiera. Tel mam od Agi. Jak mogę przekazać karmę?

i jak udało ci się skontaktować???

Obrazek

KarolinaS

Post » Wto sty 26, 2010 7:36 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

Nie :| Jest sygnał, ale nikt nie pdbiera.

iza5

Od: Śro cze 18, 2008 17:44

Post » Wto sty 26, 2010 22:07 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

Agnieszka fundnęła już jedną sterylkę :1luvu: ;

co do kolejnych, to ustaliłyśmy, że będę zbierać pieniądze na swoje konto;
dane do przelewu będę przesyłać na pw, a następnie umieszczać informacje o kwotach, które wpłynęły i informacje o kotkach, które zostały wysterylizowane :ok:

Obrazek

KarolinaS

Post » Śro sty 27, 2010 10:50 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

KarolinaS pisze:Agnieszka fundnęła już jedną sterylkę :1luvu: ;

co do kolejnych, to ustaliłyśmy, że będę zbierać pieniądze na swoje konto;
dane do przelewu będę przesyłać na pw, a następnie umieszczać informacje o kwotach, które wpłynęły i informacje o kotkach, które zostały wysterylizowane :ok:

Jutro zawiozę troszkę jedzonka. Część pójdzie na Suchaniono, bo niestety tam też brakuje, więc na koty ze stogów niestety nie dam rady przekazać tyle ile deklarowałam w tym miesiącu.

iza5

Od: Śro cze 18, 2008 17:44

Post » Śro sty 27, 2010 15:19 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

Bardzo jestem zadowolona z odzewu na opisaną sutuację kotów z plaży.Faktycznie widuję osoby,które dokarmiają te koty,i z tego powodu jestem zadowolona.Nie wiem skąd u niektórych osób wzieło się przekonanie że traktuję innych karmicieli lekceważąco,nic takiego w moim liście nie napisałam.Tytuł jest może trochę mylący, ale jest on nie pisany przeze mnie.Co do karmienia tych kotów to z tego co zaobserwowałam, regularnie raczej niewiele osób dokarmia te kociaki.Mam kontakt z dwiema paniami,które co kilka dni faktycznie dokarmiają tę gromadkę.Wcześniej pewne małżeństwo też regularnie je dokarmiało,ale od dłuższego czasu już tego nie robią.Odnośnie wspomnianej całorocznej restauracji to pozory bardzo mylą,mają tam psa,którego karmią,facet,który się tym psem zajmuje jest bardzo negatywnie nastawiony do kotów.Miałam już z nim kilka razy sprzeczkę,również pewna starsza pani ,którą tam często spotykam,też się z nim kłóciła,była w sytuacji kiedy ten pan wypuścił psa i ironicznie mówił żeby piesek sobie podjadł,kiedy ten zjadał jedzenie kotom.Jest tam jeszcze jeden starszy mężczyzna,który mieszka tam na stałe,sprząta wokół teren,ma na imię Andrzej,on faktycznie pomaga kotom na ile może.Pragnę poinformować że moja rola nie kończy się na dokarmianiu,leczę te koty,kiedy trzeba wożę do weterynarza,podaję tabletki antykoncepcyjne oraz zapewniam DT,oddaję do adopcji,po uprzednim odrobaczeniu i wyleczeniu,jeśli zachodzi taka konieczność.Piszę o tym wszystkim nie dlatego żeby się chwalić,chodzi mi tylko o to żeby inni użytkownicy forum mieli prawdziwy pogląd na sytuację.Jeszcze raz nadmieniam że nie było i nie jest moim zamiarem lekceważenie innych karmicieli,wręcz przeciwnie, z każdej pomocy jestem zadowolona.Wczoraj byłam w Urzędzie Miejskim w Gdańsku,mam zapewnienie że będą tam postawione nowe budki przez miasto.Jeżeli ktoś chce pomóc w adopcji lub zapewnić dom tymczasowy proszę o kontakt bezpośrednio do mnie;507 557 094;alajaskiel@wp.pl Pozdrawiam innych kociarzy!!! :1luvu:

Ala J

Od: Śro sty 27, 2010 14:32

Post » Śro sty 27, 2010 18:25 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

P. Alo witamy na forum :ok:

Obrazek

KarolinaS

Post » Czw sty 28, 2010 9:14 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

Gdzie znajdują się te koty?
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Czw sty 28, 2010 11:30 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

Sin, napisałam pw

Obrazek

KarolinaS

Post » Pt sty 29, 2010 16:47 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

niestety sterylki ruszą dopiero za ok dwa tygodnie; p. Ala idzie do szpitala

czy ktoś byłby w stanie w tym terminie od czasu do czasu dowieźć trochę jedzenia kotom :(

Obrazek

KarolinaS

Post » Pt sty 29, 2010 19:39 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

Pragnę powiadomić że razem ze mną zawsze jeździ dokarmiać koty mój mąż,jak będę w szpitalu to będzie je dokarmiał.Umówiłam się też z dwiema paniami,które mają częściej tam przyjeżdżać,kiedy będę w szpitalu.

Ala J

Post » Śro lut 03, 2010 17:03 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

Z kim można się umówić żeby przekazać karmę - będę niedługo miała trochę próbek.
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Śro mar 24, 2010 11:26 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

odświeżam wątek :D
p. Ala, zaczyna sterylki; ewentualne wpłaty najprawdopodobniej na jej konto - bez sensu pośredniczyć :roll:

Obrazek

KarolinaS

Post » Śro mar 24, 2010 22:22 MORZE KOTOW

WITAM.CHCIAŁAM PODZIĘKOWAĆ SIN ZA KARMĘ DLA KOTÓW Z PLAŻY.UDAŁO SIĘ ZAŁATWIĆ BUDKI DLA KOTÓW ,NARAZIE SIEDEM,ALE MYŚLĘ ,ŻE W PRZYSZŁYM ROKU POSTAWI SĘ ICH WIĘCEJ.W NAJBLIŻSZYM CZASIE MA RUSZYĆ AKCJA SPONSOROWANA PRZEZ URZĄD MIASTA ,STERYLIZACJA KOTEK Z FUNDUSZY UNI EUROPEJSKIEJ,DOPÓKI TO NIE RUSZY ZBIERAMY NA STERYLKI KOTEK,KTÓRE MUSZĄ BYĆ JAK NAJSZYBCIEJ WYSTERYLIZOWANE,PONIEWAŻ MIAŁY JUŻ PIERWSZE RUJKI,DOTYCZY TO KOTEK MŁODYCH ,KTÓRE NIE MAJĄ NAWET ROKU.JEŻELI KTOŚ NADAL JEST CHĘTNY ABY POMÓC TO PROSZĘ O KONTAKT NA FORUM.POZDRAWIAM.KARMICIELKA ALA J.

Ala J

Post » Pt mar 26, 2010 11:14 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

nr konta będzie na dniach pewnie :D

Obrazek

KarolinaS

[poprzednia][następna]