Tymczasowe Niekochane III-czekają

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 27, 2010 19:42 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają

Przepraszam, że rzadko piszę, ale sesja w toku i nie za bardzo miałam czas na forum :)

Dziś byliśmy znów u weta - Lusia ciągle dostaje antybiotyk na dziąsła, za około 2 tygodnie mamy się pokazać i sprawdzić, czy świerzb został wybity całkowicie :)
Jest bardzo grzecznym, niekłopotliwym kotkiem. Ma już apetyt, bezbłędnie korzysta z kuwety i z drapaka :) Lubi przytulanie - zaczyna mruczeć od razu, wtula się na kolanach... tylko trzeba ją tam samemu umieścić ;) To jest kot, który boi się do człowieka podejść. Ucieka przed nogami, wyciągniętej ręki dalej się trochę boi, choć mniej niż na początku. Gdy czegoś chce - głaskania bądź żarcia - gada i się dopomina. Co oczywiście wcale nie znaczy, że sama podejdzie ;)

Myślę, że niedługo zacznę jej robić zdjęcia, zacznę ją ogłaszać jeszcze przed sterylką.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro sty 27, 2010 20:05 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają

bettysolo pisze:Obrazek

ciężko zrobić łądne zdjęcie czarnemu kotkowi :twisted:

Kiedyś miałam grupkę czarnuszków i nie mogłam sobie poradzić ze zrobieniem ładnych zdjęć do ogłoszeń. Ktoś mi napisał, abyn skopiowała z wątku .... bo tam zdjęcia robił artysta fotografik. A że to inne koty, to nie szkodzi: wszystkie wyglądają tak samo, domek sie nie zorientuje
Jednak tego tricku nie można zastosować do Pako, ON JEST NIEPOWTARZALNY :1luvu:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Czw sty 28, 2010 0:37 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają

serce rośnie że chłopak się komuś tak podoba :love:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Czw sty 28, 2010 10:00 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają

Betty, z tym to ja sama mam problem: też mam ślepia zamknięte na większości zdjęć :twisted:
Jeśli chodzi o koty, staram się zrobić fotkę wtedy, gdy kot patrzy w inną stronę. Czasem nawet zainteresuje go dźwięk aparatu spojrzy i nie zdąży zamknąć oczu hehehehe. Tak czy owak - jest to trudne :wink:

moony

Od: Sob mar 29, 2008 13:54

Post » Czw sty 28, 2010 10:27 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają

ale za to jaka satysfakcja jak się uda :twisted:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Czw sty 28, 2010 11:18 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają

Ach, no bezcenne!! :ryk: :ryk: :ryk:

moony

Od: Sob mar 29, 2008 13:54

Post » Czw sty 28, 2010 12:59 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają

a ja znów uwazam, ze zawsze bez flesza i zawsze w swietle dziennym, mocnym :P :wink:
hihi

Liwia_-ciesze sie ,ze sie odezwałas
kciuki za zdrówko Lusi
i za Twoja sesję
:ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw sty 28, 2010 23:18 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają

witam

bardzo byłabym wdzięczna gdyby udało się na stronkę dać ogłoszenia mojej tymczasowej Niki
Niki ma pewnie z 6-8 miesięcy. Jest śliczną, biało - szaro - srebrną koteczką. Jest zdrowa i wesoła, a przy tym spokojna. Nie szaleje zbytnio, lubi się położyć blisko człowieka, lubi głaskanie, ładnie mruczy. Ładnie się bawi, korzysta z drapaka. Ma dobry apetyt, jest zdrowa, je karmę suchą i puszki - bez problemów. Grzecznie korzysta z kuwety. Dogada sie z innymi kotami - u mnie mieszka z dwoma kocurami i porozumiała się z nimi. MOże zostawać w mieszkaniu sama, nie niszczy, nie szaleje. Spokojna, mądra kicia, będzie pięknością - jest zgrabna i ślicznie się porusza. Przesyłam zdjęcia
http://w996.wrzuta.pl/obraz/2ULylzq2REA/kicia_20012010
http://w996.wrzuta.pl/obraz/8csO9ifQ3QA/nika280110
http://w996.wrzuta.pl/obraz/634UckVaVio/nika270110
http://w996.wrzuta.pl/obraz/1AgpPe1eVgQ/nika2701102
http://w996.wrzuta.pl/obraz/6rk6R3Jog7S/nika270110_3

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Z góry przepraszam, ale nie mogę wysłać zdjęć na pocztę nikomu, mam straszne problemy z kontami internetowymi. Proszę o pomoc bo kicia już do domku gotowa
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Pt sty 29, 2010 13:06 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają

Lola, co słychać w sprawie adopcji Ringo? Ktoś się zastanawia? I u kogo jest trikolorka Kama? I kim jest Niki u Ewy?

Mam w zanadrzu dom chętny na kota. Młode małżeństwo, niedługo z dzieckiem - moi przyjaciele. Wspaniali ludzie i wiem, że futro będzie się miało u nich dobrze. Od dawna o kocie myślą i mówią i w końcu postanowili to skonkretyzować. Chcą kota "pojedynczego", w wieku obojętnym, ale nie starszego za bardzo. Moja przyjaciółka ma jedno życzenie - żeby był miziakiem :D Ja osobiście uważam, że nie powinien być przesadnym miziakiem, bo jak się pojawi dziecko, to będzie mu smutno (kotu znaczy :) ). Obiecałam im podsunąć propozycję adopcyjną i chciałam Was prosić o sugestię.
Kama się spodobała i Burcia od Sabinki, ale Burcia chyba lepiej by miała w domu z kocim towarzystwem... Nie można też wykluczyć, że kot będzie miał możliwość wychodzenia do ogródka.

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

Post » Pt sty 29, 2010 13:09 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają

ja tylko na szybko napisze, ze ta trikolorka jest u osoby ,,trzeciej,, , ktora nas poprosiła o dodanie jej do stronki-trzeba tam dzwonic do nich na podany numer i pytac

Mała1

Post » Pt sty 29, 2010 13:42 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają

pododaje przez weekend wszystkie tymczasy, moony, korciaczki, ewaa6, sabinka7 i inne
przepraszam Was za zaległości

co do Ringa to mialam jeden telefon w jego sprawie (z allegro) ale babka miala pogadac z mezem i oddzwonic zeby umowic sie przyjechac go zobaczyc a to bylo 3 dni temu wiec mysle juz nie zadzwoni
jesli znajomi rozwazaliby jego adopcje to napisze ze jest chodzacym barankiem :)
na kolana nie przychodzi ale zawsze uklada sie obok mnie, stale trzyma w poblizu i pomrukuje albo chodzi za mna i się ociera
mysle ze do malego dziecka bardzo się nadaje
Obrazek

Lola_

Od: Śro gru 12, 2007 19:45

Post » Pt sty 29, 2010 15:11 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają

zawiozłam dzis znów kopala od Cynamona do pokazania wetce, bo od dwóch dni to żywa krew :cry:
na poniedziałek jestem umówiona na badania usg,rtg z kontrastem byc moze, moze znów krew
martwie sie, wetka obawia sie raka :(

Ojo tez sie pochorował-przydałby sie zylexis
jesli podczytuje nas ktos, kto chciałby/mógłby nas weswprzec finansowo, to chyba potrzebujemy takiej pomocy teraz :(

Mała1

Post » Pt sty 29, 2010 15:53 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają

mocne kciuki za Cynamonka :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pt sty 29, 2010 18:59 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają

Ja też za Cynamonka kciukam mocno :(

Postanowiłam założyć Luśce wątek na kociarni - viewtopic.php?f=13&t=107004 - może na miau wypatrzy ją ten najlepszy, wymarzony dom? Zaglądajcie proszę...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt sty 29, 2010 20:31 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają

Mała1 pisze:zawiozłam dzis znów kopala od Cynamona do pokazania wetce, bo od dwóch dni to żywa krew :cry:
na poniedziałek jestem umówiona na badania usg,rtg z kontrastem byc moze, moze znów krew
martwie sie, wetka obawia sie raka :(

Ojo tez sie pochorował-przydałby sie zylexis
jesli podczytuje nas ktos, kto chciałby/mógłby nas weswprzec finansowo, to chyba potrzebujemy takiej pomocy teraz :(

Przepraszam, troche ostatnio zaniedbalam watek tymczasowych :oops: A Ciebie Mala to zaraz o...rze, tyle razy pisalam ze masz pisac jak bedzie pomoc bardzo potrzebna :twisted: Zaraz przeleje te resztki z tego miesiaca co mi na koncie zostaly :wink:
Obrazek

sandrek

Od: Pon sty 19, 2009 15:26

[poprzednia][następna]