KUBUŚ PRZEŻYŁ - POTRZEBNY DOMEK

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 22, 2010 12:00 Re: KUBUŚ PRZEŻYŁ - POTRZEBNY DOMEK

mimbla64 pisze:Zayl, to kciuki trzymam za szybkie skompletowanie załogi. A szary to burasek jest?

Szary to bardzo nietypowy kociak, jest barwy... hmmm wyobrazmy sobie typowego Whiskasa, teraz wyobrazmy sobie ze jest ciemniejszy troche, i jego sierśc wygląda jakby była pokryta kurzem, i nie ma typowych pręgów tylko takie baaaardzo szerokie, niemalże plamy.

zayl

Od: Pt gru 18, 2009 21:50

Post » Sob sty 23, 2010 6:51 Re: KUBUŚ PRZEŻYŁ - POTRZEBNY DOMEK

Z tego co piszesz wychodzi mi, ze dymny i na dodatek marmurkowy. To musi cudo być. Dobrze się będą z Kubusiem komponowali. Jeden jasny, a drugi ciemny. :)
Teraz Andzelika pewno czasu nie ma, ale czy wiadomo coś o transporcie?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Nie sty 24, 2010 21:00 Re: KUBUŚ PRZEŻYŁ - POTRZEBNY DOMEK

Dzisiaj otrzymałam wiadomość ,że Państwo chcą adoptować rodzeństwo , więc Kubuś musi zostać u mnie. Jutro mógłby już jechać ze slapcio , a tak :(
Może zayl napisze o tym?
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Nie sty 24, 2010 22:20 Re: KUBUŚ PRZEŻYŁ - POTRZEBNY DOMEK

Jejku, jak mi przykro. Dlaczego?
Obrazek

mimbla64

Post » Nie sty 24, 2010 22:30 Re: KUBUŚ PRZEŻYŁ - POTRZEBNY DOMEK

andzelika1952 pisze:Dzisiaj otrzymałam wiadomość ,że Państwo chcą adoptować rodzeństwo , więc Kubuś musi zostać u mnie. Jutro mógłby już jechać ze slapcio , a tak :(
Może zayl napisze o tym?

zazyl... co się stało?? tak nagle??? proszę o informację, dlaczego nie chcecie adoptować Kubusia???? to ważne dla mnie i na pewno dla wielu zaangażowanych osób na wątku Kubusia...., bo Kubuś bez domku został....
a tak Wam kibicowaliśmy..... :!: :!: :!:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon sty 25, 2010 9:49 Re: KUBUŚ PRZEŻYŁ - POTRZEBNY DOMEK

Szkoda że tak się stało, niepotrzebnie zostały rozbudzone nadzieje na dom dla małego. Ale najwyraźniej to nie jest TEN dom. TEN dom dla Kubusia gdzieś czeka...
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pon sty 25, 2010 14:31 Re: KUBUŚ PRZEŻYŁ - POTRZEBNY DOMEK

Zayl nie odpowiada. :(
To chyba bedzie jednak trzeba pomyśleć o dalszych ogłoszeniach dla Kubusia.
Obrazek

mimbla64

Post » Pon sty 25, 2010 14:51 Re: KUBUŚ PRZEŻYŁ - POTRZEBNY DOMEK

"Uwielbiam" takich ludzi ,którzy obiecują a potem nagle się wycofują . Jedynie ważny powód ich usprawiedliwia . :(

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Wto sty 26, 2010 8:20 Re: KUBUŚ PRZEŻYŁ - POTRZEBNY DOMEK

Oj, szkoda ... :( ale z tego co rozumiem, niedoszły domek Kubusia bierze inne kotki, to jest jakieś pocieszenie - kotki znalazły domek, Kubuś znajdzie następnym razem :ok: :ok: :ok: Nie może być inaczej :lol: :lol: :lol:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Wto sty 26, 2010 9:42 Re: KUBUŚ PRZEŻYŁ - POTRZEBNY DOMEK

Panikota na pewno masz rację. Trzeba tak na to spojrzeć i domu dalej szukać.
Obrazek

mimbla64

Post » Śro sty 27, 2010 22:07 Re: KUBUŚ PRZEŻYŁ - POTRZEBNY DOMEK

Ustaliłam z Zayl ,że Kubuś pojedzie do nich jak tylko będzie transport. Jeśli się wahałam to tylko przez moment , i od dłuższego czasu było wiadomo ,że Kubuś jedzie do Warszawy. Czekaliśmy na wyjazd nie tylko ze względu na transport ale dlatego,że kotek którego ponoć Zayl już adoptował wcześniej miał być zaszczepiony. W tym czasie wyniknęło to co już wiadomo.
Sama nie wiem czy znajdzie się ktoś kto będzie chciał zrozumieć ,że Kubuś jest inny niż kociaki w jego wieku? Nie dlatego ,że tylko ja to rozumiem , ale ja widziałam w jakim był stanie , jakie miał obrażenia i co one spowodowały. Poznałam także jego charakter , zachowanie / inne, bo spowodowane chorobą / . Taki mały, niegroźny nerwusek.Gdybym miała pewność ,że komuś nie będzie to przeszkadzało , oddałabym go , ale muszę mieć pewność ,że będzie miał dobrze i zmiana otoczenia nie pogłębi jego "choroby". Zayl przyrzekł ,że im to nie przeszkadza i zapewnią Kubusiowi opiekę. :)
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Czw sty 28, 2010 6:05 Re: KUBUŚ PRZEŻYŁ - POTRZEBNY DOMEK

Andzelika moim zdaniem masz prawo do różnych wątpliwości. To ty uratowałas Kubusia i jestes jego opiekunką. Bardzo się cieszę, że jednak Kubuś dom ma, choć nie bardzo rozumiem, co wyniknęło po drodze? Ale to chyba nie ma znaczenia, skoro domek jest. :wink:
W dalszym ciągu w takim razie kciuki za Kubusia w nowym domku. :ok:
Obrazek

mimbla64

Post » Czw sty 28, 2010 14:53 Re: KUBUŚ PRZEŻYŁ - POTRZEBNY DOMEK

Ja napisałam o wcześniejszych rozmowach i ustaleniach z Zayl / tak sprzed 2 tygodni/. To już jest nieaktualne i Kubuś jest nadal u mnie. :)
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Pon lut 01, 2010 3:23 Re: KUBUŚ PRZEŻYŁ - POTRZEBNY DOMEK

andzelika1952 pisze:Ustaliłam z Zayl ,że Kubuś pojedzie do nich jak tylko będzie transport. Jeśli się wahałam to tylko przez moment , i od dłuższego czasu było wiadomo ,że Kubuś jedzie do Warszawy. Czekaliśmy na wyjazd nie tylko ze względu na transport ale dlatego,że kotek którego ponoć Zayl już adoptował wcześniej miał być zaszczepiony. W tym czasie wyniknęło to co już wiadomo.
Sama nie wiem czy znajdzie się ktoś kto będzie chciał zrozumieć ,że Kubuś jest inny niż kociaki w jego wieku? Nie dlatego ,że tylko ja to rozumiem , ale ja widziałam w jakim był stanie , jakie miał obrażenia i co one spowodowały. Poznałam także jego charakter , zachowanie / inne, bo spowodowane chorobą / . Taki mały, niegroźny nerwusek.Gdybym miała pewność ,że komuś nie będzie to przeszkadzało , oddałabym go , ale muszę mieć pewność ,że będzie miał dobrze i zmiana otoczenia nie pogłębi jego "choroby". Zayl przyrzekł ,że im to nie przeszkadza i zapewnią Kubusiowi opiekę. :)

:( :( :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon lut 01, 2010 17:21 Re: KUBUŚ PRZEŻYŁ - POTRZEBNY DOMEK

Andzeliko w poprzednich ogłoszeniach napisałam tak:

KUBUŚ
Kubuś został znaleziony na ulicy na początku października. Miał wówczas około 6 tygodni. Był praktycznie nieprzytomny, wychłodzony, z wstrząsanego dreszczami ciałka wydobywało się tylko czasem ciche kwilenie... Przez kilkanaście dni życie maluszka wisiało na włosku, jednak dzięki intensywnemu leczeniu udało się go uratować.
Teraz Kubuś w niczym nie przypomina tego zabiedzonego zwierzątka z ulicy – jako śliczny, wesoły chłopczyk wypatruje swojego kochającego domku! Apetyt dopisuje maluchowi, widać w nim wielką ochotę do życia. Być może wskutek choroby Kubuś gorzej widzi na jedno oczko (częściej odwraca się w lewą stronę), co nie przeszkadza mu być radosnym i rozbrykanym kocurkiem. Wydaje się jednak że i z tym oczkiem następuje poprawa. Na pewno Kubuś wniesie wiele uśmiechu w życie swojego opiekuna!

Telefon: 0 695-752-709

Bardzo bym Cię prosiła, o jakieś aktualności w sprawie Kubusia. Czy Kubuś był szczepiony. Czy to jest kotek specjalnej troski, czy już nie. Jak się zachowuje w stosunku do ludzi, czy lubi głaskanie, mruczy, przychodzi na kolana. Czy Kubuś lubi inne koty.
Jesli Kubuś nie ma już żadnych pozostałości zdrowotnych po swojej chorobie, to może zrezygnować z pisania całej jego historii. teraz jest to już przecież w 100% domowy kotek.

No i przydałyby się jakieś aktualne zdjęcia Kubusia, bo pewno kawaler urósł.
Obrazek

mimbla64

[poprzednia][następna]