Nowe przygody Bruna i Luny-Antek SMA1/Luna lejec

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 10, 2010 22:45 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Trzymajcie kciuki!Przeprowadzka!

uff uff tyle czasu mnie nie bylo.

a koty i brzuch rosną:D
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Pon sty 11, 2010 18:39 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Trzymajcie kciuki!Przeprowadzka!

Czołem Ciociu Satoru!

Koty rosną, brzuch rośnie, ja rosnę :mrgreen: . (Brzuch Sebadu też, ale ciii, ja NIC nie mówiłam.) 8)

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Pon sty 11, 2010 20:47 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Trzymajcie kciuki!Przeprowadzka!

a kiedyż to kotom konkurencja przyjdzie? 8)
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Wto sty 12, 2010 8:37 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Trzymajcie kciuki!Przeprowadzka!

Satoru pisze:a kiedyż to kotom konkurencja przyjdzie? 8)

E tam, zaraz konkurencja... 8)

Termin porodu mam na 10 marca, zatem 2 miesiące zostały...Blisko, coraz bliżej.

aglo

Post » Wto sty 19, 2010 9:49 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Już w nowym Domu!:D

Wy już naprawdę na nowych włościach?
opowiadajcie jak sobie radzicie :wink:
Obrazek
Nie ma Sopelka :(

tanita

Od: Śro lip 27, 2005 22:17

Post » Śro sty 20, 2010 12:16 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Już w nowym Domu!:D

Napisałam wiersyk
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie sty 24, 2010 17:32 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Już w nowym Domu!:D

tanita pisze:Wy już naprawdę na nowych włościach?
opowiadajcie jak sobie radzicie :wink:

Kurde, zaniedbałam wątek ;)

Już na nowych włościach jesteśmy, od 14 stycznia. Ogarnęliśmy się jakoś, od poniedziałku zaczyna się remont, najpierw ściany, potem kładziemy panele :D (problem smrodu lakieru i ew. ewakuacji odpada), wstawienie drzwi (ostały się jeno drzwi do łazienki, do pokojów zostały wyrwane z furtynami). Musimy się trochę sprężać, bo godzina wyjścia Antka na świat może wybić już za 4 tygodnie :mrgreen: .

A nasze Misie Kolorowe urządzają dzikie galopady. Przewalają się jak stado dzikich koni z pokoju do salonu. Jak tak dalej pójdzie, to może Brunowi nie będzie trzeba długo podawać kropel na odchudzanie, bo chłopak nabierze kondycji i schudnie na tym metrażu... :ok:
Pierwszy moment kotów w nowym mieszkaniu- myślałam, że połaczę się ze śmiechu.

Bidoki przyjęły pozycję "na przyczajonego tygrysa", zamiatały ogonem podłogę i polerowały brzuchami podłogę. Oczywiście, Lunka wykazała się większą ciekawością i odwagą, pierwsza wylazła z transportera. No i zaczęło się zwiedzanie mieszkania, obwąchiwanie ścian. Po godzinie Koty krążyły w kółko, jakby ucząc się rozkładu pomieszczeń: łazienka, jeden pokój, drugi pokój, salon, kuchnia i znowu: łazienka...itd.

Po tygodniu zamieszania, wnoszenia i wynoszenia kartonów, układania, rozpakowywania i pakowania już się oswoiły z nowym miejscem. Zrobiły się też mega miziaste-dawno nie zdarzało się tak, żeby pakowały się oba na raz do łóżka i kazały się głaskać 8). Widac , że są zadowolone, my zresztą też.

Jak to powiedział Sebadu, kiedy pierwszy raz wyszliśy przed nasz blok: "K*rwa, ale super, wychodzę z domu i widzę żółte autobusy"... :ryk: :ryk:

aglo

Post » Nie sty 24, 2010 20:12 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Już w nowym Domu!:D

przybyliście do cywilizacji jednym słowem ;)

no to miłego remontu... z racji własnych remontowych wspomnień trzymam za Was mocne kciuki :)

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Wto sty 26, 2010 12:13 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Już w nowym Domu!:D

Brat przyjechał, remont się rozpoczął.

Póki co zakleja dziury na ścianach. Nie wiem, co poprzedni właściciele wieszali, ale kołki są wszędzie! Chyba jakąś manię wiercenia w ścianach miał wcześniejszy właściciel...
Chyba źle nie będzie-jak to przy remoncie, musi być gorzej, żeby było lepiej.

Dziś rano Koty urządziły chóralny śpiew nad pustymi michami...Głosem wiodącym był Bruno. Pięknie śpiewa, chyba ma to po Sebadu ;). Efekt był natychmiastowy :mrgreen: .

Koty spokojne, jakoś nie sa specjalnie przejęte tym, co się dzieje dookoła. Śpią na ciepłych parapetach i są zadowolone...

aglo

Post » Śro sty 27, 2010 11:45 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Już w nowym Domu!:D

Mam nadzieję, że remont przebiega spokojnie, pod nieodzownym Kocim Nadzorem Budowlanym :mrgreen: ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro sty 27, 2010 16:41 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Już w nowym Domu!:D

alix76 pisze:Mam nadzieję, że remont przebiega spokojnie, pod nieodzownym Kocim Nadzorem Budowlanym :mrgreen: ...

Koci Nadzór Budowlany przykurzył się nieco, ale dość spokojnie przyjmuje wszelakie innowacje w mieszkaniu (np. bordową sypialnię swoich Dużych).

Pył wszędzie, następny miesiąc będę go wymywać, chociaż część ze starą podłogą zniknie... :mrgreen:

aglo

Post » Śro sty 27, 2010 17:22 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Już w nowym Domu!:D

Gniazdujesz :P
Powodzenia :P
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro sty 27, 2010 17:55 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Już w nowym Domu!:D

AYO pisze:Gniazdujesz :P
Powodzenia :P

Wije wiję zawzięcie :D

Mąż ma trochę dosyć, bo wizja kolorów i deseni na ścianie zmienia sie w trackie prac :mrgreen:

aglo

[poprzednia][następna]