karmicielka już w psychiatryku. Duże i małe koty do adopcji

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto sty 26, 2010 21:29 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

15pietro pisze:Jak nie urok to #$%&#: Maciuś robi na zmianę kupy zwykle i kupy z krwią, przez moment robił białe wyglądające jak wyschnięta torebka foliowa, to chyba po odrobaczeniu.
.

Mnie to się kojarzy z pierwotniakami :( lamblie miałam ostatnio na tapecie :(
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Wto sty 26, 2010 23:51 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

Pięknie jest po prostu, siostrzenica umówiła się na jutro z kobietami ze Sfinksa :? Naobiecywały jej, że zabiorą koty do szpitala i w ogóle. Ja już nie wiem jak ją przekonywać. Jeszcze jej znajomi tego Sfinksa polecają.

Dodam z innej beczki, że koty wróciły do piwnicy. Dziś na karmienie przyszło 6 szkieletorów. Trzy maluchy i trzy dorosłe (w tym kastrowana krówka) były takie głodne, ze nawet się mnie za bardzo nie bały. Ile powinnam im dawać jedzenia, żeby były najedzone i w jaki sposób nakładać aby wszystkie się najadły? Nigdy wcześniej nie karmiłam takich kotów :oops:
Ostatnio edytowano Śro sty 27, 2010 0:34 przez 15pietro, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Śro sty 27, 2010 0:31 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

Gdzie można znaleźć kod do banerka?

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro sty 27, 2010 0:35 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

Cameo pisze:Gdzie można znaleźć kod do banerka?

Baner do wątku:

Obrazek

Kod do kopiowania w podpis
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/_karm1][img]http://la.gg/upl/Karm1.gif[/img][/url]

zaraz dodam go na pierwszą stronę
Obrazek

15pietro

Post » Śro sty 27, 2010 8:42 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

15pietro pisze:Pięknie jest po prostu, siostrzenica umówiła się na jutro z kobietami ze Sfinksa :? Naobiecywały jej, że zabiorą koty do szpitala i w ogóle. Ja już nie wiem jak ją przekonywać. Jeszcze jej znajomi tego Sfinksa polecają.

A jak wygląda sytuacja w azylach? Pewnie zapchane po brzegi :(

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro sty 27, 2010 8:52 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

15pietro pisze:... Dodam z innej beczki, że koty wróciły do piwnicy. Dziś na karmienie przyszło 6 szkieletorów. Trzy maluchy i trzy dorosłe (w tym kastrowana krówka) były takie głodne, ze nawet się mnie za bardzo nie bały. Ile powinnam im dawać jedzenia, żeby były najedzone i w jaki sposób nakładać aby wszystkie się najadły? Nigdy wcześniej nie karmiłam takich kotów :oops:
przygotuj kilka pojemników, tak żeby każdy mógł dostać się do jedzenia. Nawet tyle ile kotów, bo tak to te niższe hierarchią się nie dopchają :(. najlepiej napełnić wszystkie a potem w miarę równocześnie rozstawić w odstępach. A ile? Ile możesz ;). Wyżywić taką armię paszczy nie jest łatwo. Jeżeli masz możliwość - to tak jak karmisz swojego kota tylko pomnóż przez liczbę pysi. Jeżeli nie - to wiadomo, ile możesz.
Koniecznie zadbaj o dostęp do świeżej wody.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Śro sty 27, 2010 9:20 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

:crying:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Śro sty 27, 2010 9:34 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

Poddasze pisze::crying:

????? coś złego się stało?????
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro sty 27, 2010 9:38 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

no ja z tym Sfinxem... tak mi się jakoś zrobiło po przeczytaniu wątków jakie były na forum o braku izolacji kotów i wątpliwościach co do tej fundacji :( seidhee prosiła mnie o TDT dla jednej z kotek, a ja wciąż nie mogę podjąć decyzji bo DS, który miał zabrać Hopcię się nie zgłasza :cry:

Te panie ze Sfinksa przyjdą dziś w ciągu dnia? :cry:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Śro sty 27, 2010 10:31 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

nie :crying:
tylko nie sfinx
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Śro sty 27, 2010 10:54 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

Nie przyjdą bo mam jedyne klucze do tego mieszkania :twisted: Rozmawiałam jeszcze z siostrzenicą i obiecała, że odwoła tą wizytę.
Udało się dziś rano naprawić okno więc koty już nie będą zamarzać.

Ja wolę nie myśleć ile musi kosztować wyżywienie tylu piwniczniaków :strach: Nie ma mowy abym parała się tym na dłuższą metę, bo już na utrzymanie moich własnych kotów idzie fortuna :(

alix76 będzie miała fajnego miziaka, dziś go zdjęłam z lodówki i wyniosłam do osobnego pokoju, najpierw był sztywny ze strachu a po chwili na kolanach wywalił brzuch i odpalił motorek :1luvu: Ma brzydkie skaleczenie na nosku, pewnie się uderzył uciekając a poza tym jest w świetnej formie i tylko ciut podśmierduje, jak wszystkie tamtejsze koty.
Obrazek

15pietro

Post » Śro sty 27, 2010 10:57 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

U mnie będzie pachniał kadzidełkami, jak reszta mojego stada :twisted: - aby nie miał pasażerów, resztę się ogarnie ... dzięki, 15pietro za dopieszczenie "mojego" kotka :D

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro sty 27, 2010 11:03 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

Najtańsza karma, jaką na szybko znalazłam, to to: http://animalia.pl/produkt,15426,38,Ver ... _Fish.html
Ciekawe, na ile by wystarczyła... wygląda na strasznie gównianą :?
Na razie się tym nie martw, pomyślimy potem jak zbierać kasę na dokarmianie :ok: Poza tym pisałaś, że są inni karmiciele, których jak dotąd ta pani płoszyła.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro sty 27, 2010 11:04 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

alix76 pisze:U mnie będzie pachniał kadzidełkami, jak reszta mojego stada :twisted: - aby nie miał pasażerów, resztę się ogarnie ... dzięki, 15pietro za dopieszczenie "mojego" kotka :D

oj obawiam się, ze bez kąpieli się nie obejdzie :roll: Pyśka nawet po kąpieli jeszcze nie kwalifikowała się do przytulania tak cuchnęła. Przygotuj się na pobyt w smrodzie przez duże S, w mieszkaniu jest po prostu koszmarnie aż zwala z nóg. Nie mam pojęcia jak sąsiedzi przez tyle lat to wytrzymywali.
Obrazek

15pietro

Post » Śro sty 27, 2010 11:15 Re: karmicielka już w psychiatryku. Potrzebny DT dla 4ms kotki!

15pietro pisze:
alix76 pisze:U mnie będzie pachniał kadzidełkami, jak reszta mojego stada :twisted: - aby nie miał pasażerów, resztę się ogarnie ... dzięki, 15pietro za dopieszczenie "mojego" kotka :D

oj obawiam się, ze bez kąpieli się nie obejdzie :roll: Pyśka nawet po kąpieli jeszcze nie kwalifikowała się do przytulania tak cuchnęła. Przygotuj się na pobyt w smrodzie przez duże S, w mieszkaniu jest po prostu koszmarnie aż zwala z nóg. Nie mam pojęcia jak sąsiedzi przez tyle lat to wytrzymywali.

Rety, nie strasz mnie .. ja w życiu kota nie kąpałam ... z premedytacją, bo Zidane kiedyś się wykapała ze mną :roll:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

[poprzednia][następna]