Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 22, 2010 14:41 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Bardzo się cieszę, że się zdecydowaliście i przygarneliście koteczka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zuzia pewnie potrzebuje więcej czasu na przyzwyczajenie się do nowej sytuacji. Pierwsze kilka dni a nawet tygodni to czas układania wzajemnych relacji między kotami. Czasem jak trafią się dwa dominujące charaktery.... nie jest łatwo :roll: bo każdy chce rządzić :twisted: ale za jakiś czas będzie już wiadomo kto króluje a kto jest poddanym :twisted:

Nic się nie martw.... jaki maluch by nie był to Zuzia z pewnością ma ubaw jak patrzy na niego brykającego po mieszkaniu :lol: i myśli sobie....co to za kot? skąd on się wziął?.... chce mu się tak biegać? eeeee ja tam wolę poleżeć i się poprzeciągać 8) :lol:

Będzie dobrze :ok: :ok: :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt sty 22, 2010 15:11 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Agness ja mam ogromną nadzieję, że będzie dobrze i że się te nasze footra dogadają :kotek:
Dziś na kilka godzin musiały same zostać w domu. Maniek po zamknięciu w łazience zwiał jak tylko uchyliłam drzwi. Staranował mnie po prostu ;) A że już drugi raz nie dał się nabrać i zamknąć w łazience to musiał zostać na wolności. Footra było same przez ok 3-4 godziny, w jednym pokoju kimały - Zuza na komodzie, Maniek w szafie (TŻ zdał relację jak wrócił z pracy :) ). Obrażeń żadnych nie widać, śladów wojny też nie ma także moja nadzieja na zawieszenie broni urosła jeszcze bardziej :)
Agness masz rację - mina Zuzy patrzącej na skaczącego po całym pokoju małego (a bawić się zaczął dopiero wczoraj wieczorem, także dopiero się chłopina rozkręca :) ) mowi "aleś ty głupi..., po co tak skakać jak można poleżeć?" Po kilku probach wciągnięcia Zuzy do zabawy ta stała pod drzwiami do drugiego pokoju (ale tam niestety malowanie i zwierzaki maja na razie zakaz wstepu) z mina "wpuśćcie mnie tam, zamknijcie za mna drzwi i do rana zostawcie w spokoju" :)
Obrazek Obrazek
Czarno-czarni czyli Zuza i Maniuś

Ratując jednego zwierzaka nie zmienimy świata, ale świat zmieni się dla tego jednego zwierzaka...

anthea80

Od: Wto wrz 01, 2009 12:41

Post » Pt sty 22, 2010 15:50 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Trzymam kciuki, napewno będzie dobrze :ok: :1luvu:

Agness78

Post » Pt sty 22, 2010 21:01 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Super, że Zuzia ma przyjaciela!! We dwoje zawsze raźniej. Dajcie jej czas to powinni się dogadać. Przecież miała już styczność z innymi kotami. Czekamy na zdjęcia :D :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

miss_kumcia

Od: Pt lis 07, 2008 20:10

Post » Sob sty 23, 2010 18:01 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Foty :ok: czekamy na relację :lol:

Agness78

Post » Pon sty 25, 2010 9:41 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Na foty to chyba jeszcze troche poczekamy :( Maniek to dzikus, nie jest agresywny ale boi sie wszystkiego i wszystkich :( Muszę uzbroic sie w cierpliwosc i dac mu czas. Nie zrobilam mu jeszcze zadnego zdjecia - nie chce go wystraszyc blyskajac lampą po oczach :)
Ja mam ogromna nadzieje, ze sie towarzystwo dogada. jak na razie postepow wielkich w tej materii nie ma :( Zuza tylko na niego syczy, nie daje mu podejsc do siebie zbyt blisko. A on widać ze chciałby... pobawic sie, moze nawet poprzytulac ... Oj, zobaczymy. Na razie nie jest zle. Futro w powietrzu nie fruwalo, to moze bedzie dobrze :)
Obrazek Obrazek

Ratując jednego zwierzaka nie zmienimy świata, ale świat zmieni się dla tego jednego zwierzaka...

anthea80

Post » Pon sty 25, 2010 10:32 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

jak futro nie wruwa to będzie dobrze, tylko czas jest potrzebny, to może być tydzień, a może być miesiąc, u kotów to różnie bywa, ale najważniejsze że nie ma wojen.
ja wzięłam na DT kotkę, której agresja w stosunku do mojej kotki narastała z dnia na dzień no i krew się polała a sierść wruwała, więc trzeba było jak najszybciej znaleźć kici DS.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto sty 26, 2010 21:23 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Udalo mi się wczoraj pstryknąć kilka zdjęć Mańkowi, Zuza zawinęła sie w sweter i nie miała ochoty na pozowanie :kotek:
Są małe postępy jeśli chodzi o zachowanie Mańka - coraz mniej się boi, wychodzi czesto spod łóżka i kładzie się na łóżku. Nawet teraz wskoczyl i patrzy co robię :)
A Zuza nadal na nas obrażona, na Mańka syczy. Na pewno jest o niego zazdrosna, patrzy na nas spod byka kiedy go głaszczemy albo się z nim bawimy. Ale jest pewne jak w banku, ze dla niej nie zabraknie u nas nigdy ani rak do glaskania ani smacznego jedzonka ani niczego innego... Mam nadzieje, ze Zuza z czasem to rozumie... Czas pokaze...
A na razie wrzuce zdjecia nowego przyjaciela (mam taką nadzieje :) ) Zuzy

Obrazek

Obrazek

Prawda, że ładna byłaby (mam ogromna nadzieje ze BĘDZIE) z nich para :) Czarno - czarni ;)
Ostatnio edytowano Czw sty 28, 2010 8:16 przez anthea80, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

anthea80

Post » Wto sty 26, 2010 22:02 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

ja bym miała problem z rozróżnieniem ;-)
głaszczcie teraz ( tylko przez pewien czas) Zuzę więcej i więcej uwagi jej poświęcajcie to zrozumie, że nowy nie jest dla niej zagrożeniem :-)

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw sty 28, 2010 11:02 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

mawin pisze:ja bym miała problem z rozróżnieniem ;-)
głaszczcie teraz ( tylko przez pewien czas) Zuzę więcej i więcej uwagi jej poświęcajcie to zrozumie, że nowy nie jest dla niej zagrożeniem :-)

Tak, to najlepsza metoda :ok: :ok: :ok:
Myślę, że Zuzia to bystra dziewczynka i bedzie wiedziała, że nic jej nie grozi :ok:
Co do przeniesienia wątku na koty, to trzeba napisać do moderatora ale nie wiem
czy mawin jako autorka postu nie powinna tego zrobić. Chyba tylko autor może o to poprosić.

Agness78

Post » Czw sty 28, 2010 11:03 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Obrazek

ale on ma piękne futerko 8O :1luvu:
ale rzeczywiście chyba trudno je rozpoznać :lol:

Agness78

Post » Czw sty 28, 2010 11:12 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Faktycznie, nasze czarno-czarne futra są do siebie podobne. Ale też na tyle się różnią, że można się pomylić tylko z daleka albo po ciemku :)
Maniek ma dopiero 5 miesiecy, jest juz troche wiekszy od Zuzy także za kilka miesiecy bedzie widać zdecydowana różnice :) w wielkości :) :kotek:
Obrazek Obrazek

anthea80

Post » Czw sty 28, 2010 11:14 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Napisałam do moderatora o przeniesienie watku, zobaczymy czy da sie to zrobic.
Jesli nie to poprosze mawin o przeniesienie :)
Obrazek Obrazek

anthea80

Post » Czw sty 28, 2010 12:32 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

Udało się :D
Wątek Zuzy jest już na "Kotach" :)
Obrazek Obrazek

anthea80

Post » Śro lut 03, 2010 9:27 Re: Cudowny miziak Zuzia już w DS! :-)

:ok: fajnie, będziemy podziawiać postępy w zaprzyjaźnianiu się kotków :lol:

Agness78

[poprzednia][następna]