Radości i rozterki II. Punieczko(') str24. LUNA str37

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 31, 2009 19:18 Re: Radości i rozterki II. Życzenia.

Z życzeniami Noworocznymi starałam się nikogo nie ominąć, ale jak by tak, to tutaj dla Wszystkich

Obrazek

Wszystkim życzę wielu sukcesów, odważnych marzeń, mądrych decyzji, satysfakcji, spokoju i pomyślności w całym 2010 roku i nie tylko w tym. Ale to jeszcze nie wszystko:

Obrazek
Tośka życzy wszystkim waszym zwierzakom pełnych pojemników z jedzeniem.

Jeszcze raz wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku
zunia z rodzinką kocio-ludzką.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Czw gru 31, 2009 19:28 Re: Radości i rozterki II. Życzenia.

A Punia dzieeeee :?: :crying:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto sty 26, 2010 15:40 Re: Radości i rozterki II. Życzenia.

O kuwetach miałam napisać :oops:
Postaram się w skrócie bo to już w sumie stare dzieje, dopóki nie było Gina mieliśmy dwie kuwety-jedną w sypialni (krytą) i jedna w specjalnie zaprojektowanej wnęce w kuchni. W kuchni była otwarta kuweta bo inna w tej wnęce się nie mieści i właśnie z tej kuwety musieliśmy zrezygnować :evil: a wszystko przez Gina, który jest kotem sikającym na stojąca. po każdym siku Gina musiałam wyciągać kuwetę z wnęki i myć podłogę i ogólnie posprzątać ten bajzel, bo kochany Ginuś zasypywał te siuśki które były już poza kuwetą.

Chcąc nie chcąc, musieliśmy kupić drugą kuwetę krytą i postawić ją w przedpokoju, a wnęka służy teraz na magazyn wody mineralnej. Bałam się czy koty się przestawią i o dziwo to mądre koteczki są, nawet za mądre: w pierwszych tygodniach Gin na zmianę z Tośka pilnowali nowej kuwety przed biedna Punią, nawet Gin warował na dachu kuwety. Biedna Punia parę razy poszła zrobić kupę na kafelki w kuchni, już myślałam, ze będziemy musieli wrócić do starej kuwety ale wszystko dobrze się skończyło i Punka sobie radzi :D.

To tyle o kuwetach, miało być bardziej szczegółowo ale się przeterminowało.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Post » Wto sty 26, 2010 16:25 Re: Radości i rozterki II. Życzenia.

Oj Zuniu, Zuniu...
Dobrze, że przynajmniej się odezwałaś... 8)
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Wto sty 26, 2010 16:37 Re: Radości i rozterki II. Życzenia.

Bo to tak jest, ma coś człowiek do napisania ale nie ma czasu, potem się różnych rzeczy nazbiera aż nadto i jest za dużo do pisania. W rezultacie znowu nic się nie pisze. Ale masło maślane :roll:
Obrazek

zunia

Post » Wto sty 26, 2010 16:44 Re: Radości i rozterki II. Życzenia.

U mnie Juśka była taką artystką jak Gin (nie wiem czy dobrze odmieniłam)
Tylko, że ona z siuśkami trafiała, natomiast kupal lądował częściowo za kuwetą (oczywiście potem był pracowicie zasypywany :evil: ).
Kupiłam większą, bo myślałam, że się nie mieści i dalej było tak samo.
No to mają krytą i teraz ścianki nie pozwalają jej na wystawienie kuperka poza kuwetę :twisted:
A najdziwniejsze to to, że w tamtym okresie Dyzio był od niej dwa razy większy i bez problemu się mieścił, a Juśka nie.

Tak mi się przypomniało, że dawno temu Tusi [*] wystarczała okrągła miska o średnicy 35 cm, a teraz w naszym malutkim wc nie ma gdzie nogi postawić
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto sty 26, 2010 18:22 Re: Radości i rozterki II. Życzenia.

Amika6 pisze:Tak mi się przypomniało, że dawno temu Tusi [*] wystarczała okrągła miska o średnicy 35 cm, a teraz w naszym malutkim wc nie ma gdzie nogi postawić

Hy, hy, hy - nawet TAM się koty panoszą... :wink:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Wto sty 26, 2010 18:49 Re: Radości i rozterki II. Życzenia.

15 lat temu, jak przygarnęliśmy Punię, nie wiedziałam o istnieniu czegoś takiego jak kuweta :oops: Wiedziałam tylko, ze gdzieś musi się załatwiać, wiec robiła to do kartonu po butach, karton wyłożyliśmy folią a na górze była szmatka, którą prałam :ryk: Punia od zawsze była kochana. Dopiero po miesiącu chyba, kupiliśmy kuwetę w jedynym sklepie zoologicznym jaki wtedy był w Chorzowie. Właśnie uświadomiłam sobie, że Punia ma 16 lat.
Obrazek

zunia

Post » Wto sty 26, 2010 19:00 Re: Radości i rozterki II. Życzenia.

Wymiziaj ode mnie najmocniej jak lubi swoją Seniorkę :1luvu:
Moja Tusia była z nami 16 lat, Pusi życzę by pobiła rekord Guinessa :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto sty 26, 2010 19:17 Re: Radości i rozterki II. Życzenia.

Dziękuję w jej imieniu. Niestety jeżeli chodzi o Punie to raczej nie pobije tego rekordu (chociaż cuda podobno się zdarzają), ale o tym kiedy indziej napisze.
Obrazek

zunia

Post » Nie lut 21, 2010 22:20 Re: Radości i rozterki II. Życzenia.

Mam parę fot, tylko niestety nie ma Puni, na Punię musimy dopiero zapolować - będziemy się starać.

Nie wiem czy nas ktoś odwiedzi, bo trochę zaniedbałam forum ale uwierzcie mi nie jest to wynikiem lenistwa czy innych takich :cry:

Oto foty:
http://pipo.home.pl/miau/DSC03535_800_2.JPG
słodka, no nie?

http://pipo.home.pl/miau/gin1002_2_800.jpg
Ginusiowe oczka

http://pipo.home.pl/miau/gin1002_800.jpg
Ginuś przystojniak i głupol, który skacze Puni na głowę.

C.D.N
Ostatnio edytowano Pon lut 22, 2010 11:22 przez zunia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

zunia

Post » Pon lut 22, 2010 9:17 Re: Radości i rozterki II. FOTY str.2

Odwiedzi, odwiedzi 8)
A foty... :1luvu: :love: :1luvu:
Tylko trochę duże i niektórym może się forum rozjechać.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pon lut 22, 2010 11:20 Re: Radości i rozterki II. FOTY str.2

Kurczę wiem ale takie dostałam na gg od mojego męża, poproszę aby zmniejszył :oops:
Ale to dopiero wieczorem.

PS.
Na razie zmieniłam na linki :wink:
Obrazek

zunia

Post » Pt mar 12, 2010 11:08 Re: Radości i rozterki II. FOTY str.2

To jest skandal, tylko Pixie zobaczyła foty Obrazek
Obrazek

zunia

Post » Pt mar 12, 2010 11:09 Re: Radości i rozterki II. FOTY str.2

zunia pisze:To jest skandal, tylko Pixie zobaczyła foty Obrazek

Bo ja mam nadwzroczność... 8) :mrgreen:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

[poprzednia][następna]