[GDA]Tinka ma DS. CYRUS też ma DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 26, 2010 6:53 Re: [GDA]Tinka ma DS. CYRUS WRÓCIŁ... PILNIE POTRZEBNE DT!!

Cyrus jest niekastrowany.
Właśnie wyje w łazience.

Usiłuje dobrać się do Kropki...to przed chwilą mnie obudziło.
Kropka ma go gdzieś, śpi sobie na parapecie...ale w kuwecie nie bardzo miała gdzie uciekać :ryk: darła się jak nigdy.
Przyszłam to Kropka w stylu strusia pędziwiatra znikła, a Cyrus za nią i chciał się rzucić :|

Po kastracji jeszcze 3 miesiące będą w nim buzować hormony, Kropka ma FIV , ale nie rzuca się na innych , no chyba , że głaskana przez człowieka. Jest staruszką i ją interesuje jeść, spać i kuweta, a od czasu do czasu jakaś zabawa.

Nie miałam niekastrowanego ,prawie dorosłego kocura, kocura.
Nie spodziewałam się tego...
Przyjęłam go ,bo umowa adopcyjna...a sytuacja mnie przerosła.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto sty 26, 2010 8:18 Re: [GDA]Tinka ma DS. CYRUS WRÓCIŁ... PILNIE POTRZEBNE DT!!

A moze oni go oddali z powodu tego zapachu?
Podnoszę bo pomoc nie mogę :(

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Wto sty 26, 2010 8:42 Re: [GDA]Tinka ma DS. CYRUS WRÓCIŁ... PILNIE POTRZEBNE DT!!

gisha pisze:A moze oni go oddali z powodu tego zapachu?
Podnoszę bo pomoc nie mogę :(

Tłumaczyłam jak bardzo ważna jest kastracja...i że pozbywa się zapachu wtedy...
Smród straszny.
Jakbym sama mogła go wykastrować, to już bym to zrobiła!
Otworzyłam okna...a mróz jest...

seja

Post » Wto sty 26, 2010 11:08 Re: [GDA]Tinka ma DS. CYRUS WRÓCIŁ... PILNIE POTRZEBNE DT!!

Cyrus grzecznie śpi.
Kropka mu przeszkadza.
Co ją widzi to muszą sobie popyskować ...i wtedy wkraczam ja i rozdzielam rozgadane towarzystwo...

seja

Post » Wto sty 26, 2010 11:13 Re: [GDA]Tinka ma DS. CYRUS WRÓCIŁ... PILNIE POTRZEBNE DT!!

O kurczę, Seja 8O Super, że Tinka zostaje z Wami, co do Cyrusa, to wszystko mi opadło...
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Wto sty 26, 2010 11:20 Re: [GDA]Tinka ma DS. CYRUS WRÓCIŁ... PILNIE POTRZEBNE DT!!

Seja współczuje z powodu powrotu kota. Sytuacja trudna, szczególnie, że kocurek niewykastrowany.
Boże jak ja tego nie lubię. Ostatni zwrot miałam w czerwcu. Kotka była w nowym domu miesiąc. Podobno zaczęła robić kupę na dywan. Trudno mi w to uwierzyć, bo u mnie była w sumie 7 miesięcy i załatwiała się wzorcowo. Oddałam ją teraz w styczniu 2 tygodnie temu i z niepokojem czekam, czy wszystko będzie OK.
Rzeczywiście jedyny plus w tych sytuacjach, że koty nie lądują na ulicy.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Wto sty 26, 2010 11:38 Re: [GDA]Tinka ma DS. CYRUS WRÓCIŁ... PILNIE POTRZEBNE DT!!

makrejsza pisze:O kurczę, Seja 8O Super, że Tinka zostaje z Wami, co do Cyrusa, to wszystko mi opadło...

Nie tylko Tobie...
Nawet z nim do Weta nie poszli.
Ostatni raz Wet go oglądał jak był u mnie na DT.
Pewnie też go nie odrobaczyli...ale fest kocur więc raczej robali nie ma...i tak go odrobaczę.
Jestem w stanie dużo zrozumieć, ale że on do tej pory nie został nawet zaszczepiony czy odrobaczony.
Rozumiem , że można nie mieć pieniędzy...sama też groszem nie śmierdzę i bazarkuję...ale bez przesady.

Nie sfinansują kastracji , bo nie dysponują takimi pieniędzmi...80zł??

Tina przy nim to chucherko ... w nocy mnie obudziła, zwiewając przed amorami Cyrusa...

seja

Post » Wto sty 26, 2010 11:48 Re: [GDA]Tinka ma DS. CYRUS WRÓCIŁ... PILNIE POTRZEBNE DT!!

mimbla64 pisze:Seja współczuje z powodu powrotu kota. Sytuacja trudna, szczególnie, że kocurek niewykastrowany.
Boże jak ja tego nie lubię. Ostatni zwrot miałam w czerwcu. Kotka była w nowym domu miesiąc. Podobno zaczęła robić kupę na dywan. Trudno mi w to uwierzyć, bo u mnie była w sumie 7 miesięcy i załatwiała się wzorcowo. Oddałam ją teraz w styczniu 2 tygodnie temu i z niepokojem czekam, czy wszystko będzie OK.
Rzeczywiście jedyny plus w tych sytuacjach, że koty nie lądują na ulicy.

Może ją bili?

Nasza Minia... nasza Minia jest wrednym szczunem :) od kiedy pojawiły się w domu mojej mamy następne koty, a w tej chwili jest ich tam trójka.
Nie można nic postawić na podłodze.

Ostatnio jak byłam w domu :) usłyszałam krzyk :) mojej mamy :)
Minia gnieździła się na aparacie do mierzenia ciśnienia- prostokącik o wymiarach 20x15cm :) i zlała się na niego...
Nie zaa dużo , bo nie zdążyła...ale coś zawsze...

Że nie wspomnę o tym jak zostawiłam swoje rzeczy na łóżku w trobie... wróciłam i chciałam się w nie przebrać po kąpieli...
Zalane :) ale nikt nie myśli o oddaniu 11letnie wredoty :)

Ostatnio siada w pokoju na kanapie i obserwuje wejście do WC gdzie stoi kuweta :) Mućka z Mambą mają przekichane :)
Leci wtedy i bije kuwetujące :) w kuwecie :) krytej kuwecie :)
Muciek i Mambuś dopiero się zaczynają dogadywać :) jeszcze na siebie czasem fukną :)

Ostatnio Mamba uciekając przed Minią władowała się w Mućkę , która z przerażenia podskoczyła na jakieś pół metra :)
Mama to wszystko obserwowała i mówi , że Minia jak to zobaczyła odwróciła się zadowolona i poszła do pokoju obserwować drzwi do WC :) a zazdrośnica jest straszna :) I jak jej nie kochać :)

seja

Post » Wto sty 26, 2010 11:56 Re: [GDA]Tinka ma DS. CYRUS WRÓCIŁ... PILNIE POTRZEBNE DT!!

Widzę, że sytuacja "wesoła" u Twojej mamy. A robiłyście szczunowi badania? Bo bardzo często sikanie poza kuwetą ma przyczyny zdrowotne.

A z moją kotką, to raczej nie było nic takiego. Podejrzewam, że kotka nie spełniła oczekiwań. Została wzięta do innej kotki, żeby ją rozruszać. A do rozruszania to ona by kota potrzebowała, strasznie jest leniwa, choć młoda.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Wto sty 26, 2010 12:13 Re: [GDA]Tinka ma DS. CYRUS WRÓCIŁ... PILNIE POTRZEBNE DT!!

mimbla64 pisze:Widzę, że sytuacja "wesoła" u Twojej mamy. A robiłyście szczunowi badania? Bo bardzo często sikanie poza kuwetą ma przyczyny zdrowotne.

A z moją kotką, to raczej nie było nic takiego. Podejrzewam, że kotka nie spełniła oczekiwań. Została wzięta do innej kotki, żeby ją rozruszać. A do rozruszania to ona by kota potrzebowała, strasznie jest leniwa, choć młoda.

Wiem , że sikanie ma podłoże zdrowotne...ale zeszłoroczne badanie było ok.
Na wszelki wypadek jest na RC urinary , bo starsza jest ...
W tym roku też będą badania... i w następnym i następnym :) profilaktyka :)
Ona nie młodnieje , a Mućka jest gruuuubą kastratką :) więc urinary po konsultacji z Wetem wydał się dobrym wyjściem z sytuacji...ale nic nie zmienił.
Minia nie jest sterylizowana, nie miała nigdy uciążliwych rujek(a teraz ich już praktycznie wcale nie ma) i mama nie chciała, a Mućka urządzała tygodniowe koncerty, nie dawała spać i po drugiej :) została ciachnięta.Mamba jest znajdą...była świeżo po sterylce, bo miała bliznę. Nie ma jeszcze roku.
Ciągle mamę namawiam na sterylizację,ale ona się boi, bo Minul jest już wiekowa, z wątrobą były drobne problemy...a że z rujkami jest taka sytuacja to nie mam argumentu... bo samo sikanie jakoś nie przemawia...

Wcześniej nie sikała, 2 lata temu pojawiła się Mućka i się zaczęło.

seja

Post » Wto sty 26, 2010 15:34 Re: [GDA]Tinka ma DS. CYRUS WRÓCIŁ... PILNIE POTRZEBNE DT!!

Szukamy DT / DS :!: :!:

seja

Post » Wto sty 26, 2010 15:43 Re: [GDA]Tinka ma DS. CYRUS WRÓCIŁ... PILNIE POTRZEBNE DT!!

A taki jestem śliczny :
Obrazek

seja

Post » Wto sty 26, 2010 16:12 Re: [GDA]Tinka ma DS. CYRUS WRÓCIŁ... PILNIE POTRZEBNE DT!!

Bardzo piekny koteczek :)

Kciuki za szybkie znalezienie domku, ogromne kciuki :ok: :ok: :ok:

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Wto sty 26, 2010 17:39 Re: [GDA]Tinka ma DS. CYRUS WRÓCIŁ... PILNIE POTRZEBNE DT!!

Ehh, co za ludzie, tlumaczysz, prosisz, na umowie pewnie czarno na białym a oni swoje....i teraz prawie dorosłemu kocurowi trzeba szukać domq, przykra sytuacja, naprawde współczuję, moze znajda sie jakies srodki w PKDT na jego kastracje pilna? badz mozna na kredyt to zrobic u ktoregos z waszych zaprzyjaznionych wetow?
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto sty 26, 2010 18:21 Re: [GDA]Tinka ma DS. CYRUS WRÓCIŁ... PILNIE POTRZEBNE DT!!

Marea pisze:Ehh, co za ludzie, tlumaczysz, prosisz, na umowie pewnie czarno na białym a oni swoje....i teraz prawie dorosłemu kocurowi trzeba szukać domq, przykra sytuacja, naprawde współczuję, moze znajda sie jakies srodki w PKDT na jego kastracje pilna? badz mozna na kredyt to zrobic u ktoregos z waszych zaprzyjaznionych wetow?

Miałam iść z Kropką do dr Kiezy na kontrolę... ale ... wyskoczył mi wydatek...

seja

[poprzednia][następna]