Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.Ma domek!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 23, 2010 22:01 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.Ma domek!

Młoda przerażona, ale jakby mniej niż poprzednio :wink:
Obrazek
I w dalszym ciągu Tacia jest bardziej bezpieczna od Potwory :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie sty 24, 2010 0:58 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.Ma domek!

Obrazek Obrazek
Czy ja mówiłam, że któregoś dnia się obudzę z 2 kotami w łóżku? :roll:
No to już wiem, kiedy to będzie :ryk:

Obie foty sprzed chwili, tylko Taćka się coraz więcej miejsca zajmuje :roll:

Jak tak dalej pójdzie, to wyląduję z Młodą w łazience :wink:

OKI

Post » Nie sty 24, 2010 0:59 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.Ma domek!

Drugie lozko Ci potrzebne natychmiast. :lol: :lol: :lol:

margaretka2002

Od: Śro lis 11, 2009 22:38

Post » Nie sty 24, 2010 1:02 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.Ma domek!

Tiaaa, Taćka mi sofkę zostawiła łaskawie :ryk:

OKI

Post » Pon sty 25, 2010 8:49 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.Ma domek!

Tak bym sobie to Tacisko wytarmosiła,wymiziała.A siostra ma nową tapetę w komputerze i wszystkich się pyta,czy chcą obejrzeć najpiękniejszego kota na świecie.Zgadnijcie,o którego kota chodzi?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon sty 25, 2010 9:35 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.Ma domek!

Niech zgadnę :roll: Floriana? :roll: :wink:
Tacia wczoraj wieczorem wygryzła całkiem Szelmę z łóżka, tzn. była pierwsza :lol: I Szelma już się nie pchała, biedna. Żal mi jej było :(
Na szczęście Taci się w końcu znudziło i Szelma mogła wrócić na "swoje" miejsce.
Tacia się robi coraz bardziej miziasta, zaczyna coraz częściej i śmielej sama się dopominać o wygłaskanie, zaczyna zwiedzać parapety i inne wyższe punkty :lol: Widać, że czuje się coraz bardziej u siebie :wink:

OKI

Post » Pon sty 25, 2010 14:40 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.Ma domek!

Biedne te stworzonka takie przerzucane z miejsca na miejsce - nie wiedza, gdzie sie jutro znajda. :( Przynajmniej my wiemy, ze czeka je z nami wieleeee lat szczesliwego kociego zycia. :D :D :D

margaretka2002

Post » Pon sty 25, 2010 15:55 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.Ma domek!

[quote="OKI"]Niech zgadnę :roll: Floriana? :roll: :wink:
Ha,ha,ha. No też piękny,fakt.

ewar

Post » Pon sty 25, 2010 16:16 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.Ma domek!

Tacia pozdrawia gorąco :1luvu:

Ja mam wrażenie, że ona jakoś wyczuła, że to już jest jej ostateczne miejsce.
Jakoś tak szybciej się adaptuje niż bym przypuszczała z tego, co Ewar opisywała. Oczywiście nie jest to mały kociak, który na dzień dobry lata po ścianach, ona potrzebuje dużo więcej czasu. Ale już pierwszego dnia przecież wyszła sama z pokoju już po 2 czy 3 godzinach, nawet Gosiar się zdziwiła (ja też :lol: ).
Tu jest wielka zasługa Twoja, Ewo, bo przecież na początku to był kot głównie leżący i chyba mało co ją interesowało - dzięki Tobie się otworzyła i przekonała do ludzi.

Ale byłam przekonana, że znowu ją trzeba będzie po zmianie miejsca wyciągać z takiej skorupki, że to zaufanie do ludzi straci. A tak nie jest. Owszem, początkowo była mniej kontaktowa, ale to raczej było takie właśnie odsypianie stresu. Szybko zaczęła się wszystkim interesować, zwiedzać, rozglądać po mieszkaniu. Myślę, że ona wie, że tu już się może przyzwyczaić, że znalazła swoje miejsce, że może zapuścić korzenie (czy tam pazurki :wink: ). Wieczorami bawi się z myszką do tego stopnia, że wpada galopkiem rozbawiona do sypialni (chociaż gumka od myszki kończy się dużo wcześniej :lol: ), przychodzi do ręki na głaskanie coraz śmielej, nadstawia się do miziania. Wczoraj wyglądała, jakby się do mnie uśmiechała :lol:

Ma charakterek, ale wyjątkowo łagodnie go okazuje, jak ma dość głaskania, to łapie zębami albo paca łapą, ale b. delikatnie i bez pazurów. Tylko na tyle, żeby pokazać, że jej się coś nie podoba :D

Jest cudownym kotem :1luvu:

OKI

Post » Pon sty 25, 2010 19:01 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.Ma domek!

Fajnie, ze sie szybko zadomowila.

Jak Mloda? :roll:

margaretka2002

Post » Pon sty 25, 2010 19:22 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.Ma domek!

Gdzieś za godzinkę jedziemy do weta.
Kicha dzisiaj dużo mniej intensywnie, ale oczko jedno jej łzawi :?

OKI

Post » Pon sty 25, 2010 19:25 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.Ma domek!

OKI, cieszę się,że Tacia szybko się otworzyła.Kiedy Gosiar ją przywiozła była to bardzo wycofana kotka.Pamiętam taką scenkę,TŻ Gosiar siedział na kanapie obok Taci i ją głaskał od czasu do czasu,a reszta "zebranych" w domu obserwowała tę scenkę na wdechu.Jak mu się udało????? Dla niej obce były mizianki,zabawki,przyjazne koty,szczotka do sierści,miękkie posłanko.Nieznane,a więc budziło strach.Każdy dzień przynosił jednak coś nowego,o czym donosiłam.OKI, Tacia to Twój wymarzony kot, niemożliwe,aby ona tego nie czuła.Wie,że jest kochana,że może czuć się bezpieczna, to najważniejsze.Wcale się nie zdziwię,kiedy przeczytam,że w nocy śpi przytulona do Ciebie,a w dzień do którejś kotki.Jest szczęśliwa i bardzo Ci za to dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ewar

Post » Pon sty 25, 2010 19:35 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.Ma domek!

Tak sobie będziemy dziękować nawzajem :1luvu:
Tacia wczoraj to już się przyszła i przytuliła, spała tak gdzieś 2 godzinki, a potem sobie poszła z jakichś kocich powodów.
Teraz wróciłam do domu, otworzyłam sypialnię, a ona pierwsza na łóżku się zameldowała :lol: Tym razem Szelma się odważyła i też przyszła, więc całkiem niewykluczone, że faktycznie już niedługo "niechcący" obudzimy się przytulone w trójkę :lol: No chyba, że jeszcze Młoda dołączy :ryk:
Ale ona na razie zajęta pilnowaniem siebie i swojej michy, nic więcej jej nie interesuje, syczy na wszystko. Jeszcze tylko pieszczotki, ale sama za nic nie podchodzi. Chyba jest podobna do Taci, kiedy wylądowała u Ciebie :roll:

OKI

Post » Czw sty 28, 2010 1:21 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.Ma domek!

Sluchaj a co z tym termometrem? Ile Ci wisze? :roll:

margaretka2002

Post » Czw sty 28, 2010 9:58 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.Ma domek!

Hej Małgoś, dziś go odbiorę, bo się okazało, że w normalnej sprzedaży go nie mają i trzeba przez neta drugi zamawiać, na szczęście mam do nich idealnie po drodze :lol: Wrzuć mi na priva adres, to wyślę. A ja Ci wrzucę na priva drobny romansik :oops:

A Tacia już się całkiem zadomowiła :lol: Z Szelmą urządzają sobie mecze w piłkę, albo się gonią po całej chałupie na zmianę :lol: Mam podejrzenia, że Tacia jednak jest dość młodym kotem :roll:
Troszeczkę obie duże ostatnio zaniedbałam w dopieszczaniu ze względu na chorobę Młodej, ale mam nadzieję, że najgorsze już za nami i będę mogła nimi się też zająć w pełnym wymiarze :roll: Na szczęście obie już się na tyle dogadały, że nie przeszkadza im wspólne leżenie na łóżku (kiedyś moim :roll: ) i swoje minimum miziania wymusić potrafią :lol:

OKI

[poprzednia][następna]