» Pon sty 25, 2010 13:56
Re: Pakt Czarownic XII
rany nie wiem co mam powiedziec... biorac pod uwage ze palimy na dwa piece, a zima ostra wiec palic trzeba duzo, prawdopodobnie do marca-kwietnia wlacznie (bo rok temu bylo zimno i tez dopalalismy na wiosne) - no nastawiam sie na palenie jeszcze przez conajmniej dwa, trzy miesiace. bo tak jest w tym mieszkaniu niestety (wilgoc do tego dochodzi) - rozkladajac to na ilosc wegla, mysle ze tona powinna wystarczyc... Na dwa piece. To moze wydaje sie duzo, ale tak w przeliczeniu na grzanie przy takich temperaturach...
Ja zawsze zamawiam w workach. Bo wtedy wstawiam do pokoju w ktorym nikt nie mieszka i mam latwiej z noszeniem i ladowaniem. W piwnicy jest malo miejsca, a ja nie moge dzwigac za bardzo (oko) - ten wegiel jest pare groszy drozszy przez te worki ale z doswiadczenia wiem ze latwiej ogarnac potem ten caly syf (za przeproszeniem) jaki sie wtedy robi. drewno jest znacznie czystsze pod tym wzgledem... ale wegiel bardziej kaloryczny.
cos za cos, wiadomo.... grunt ze jest cieplo. sprzatac i tak trzeba a jak sie dobrze zaplanuje wszystko to nie ma problemu z balaganem.
dziewczyny... rozwalilyscie mnie... co ja mam wam napisac? ze dziekuje? to malo... ale dziekuje...
to ja zadzwonie z pracy do tego skladu wegla z ktorego zamawialam i zapytam o cene, ok? i dam znac potem na forum.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...