***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 23, 2010 20:28 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

dzisiaj dostalam takie cudne zdjecia - z opisami - tylko nie bardzo umiem na komputer je zrzucic..... :oops:
Obrazek

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

Post » Sob sty 23, 2010 20:59 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

florida_blue pisze:dzisiaj dostalam takie cudne zdjecia - z opisami - tylko nie bardzo umiem na komputer je zrzucic..... :oops:

ale gdzie sa te zdjecia? na komorce?

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Sob sty 23, 2010 22:55 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

Florida Ty to masz rękę do adopcji jak to się mówi.
Wydrukowałam sobie w pracy ogłoszenia kici żeby powiesić na osiedlu,zaglądam dziś na wątek a tu mała ma już dom.
Super wiadomości,cieszę sie ogromnie i oby tak dalej :ok:
Obrazek

Maniana*

Od: Śro sie 19, 2009 18:04

Post » Nie sty 24, 2010 15:19 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

[b]nie wiem czy rękę :) Szczerze mówiąc bardzo przykro bylo mi oddawac Chantię, mimo tego, ze była u mnie tak krótko w sumie (w porównaniu do poprzednich kociąt) juz zdazyłam sie do niej przyzwyczaić, na swój sposób była wyjątkowa (wiem, ze kazdy kot jest, ale ona była jakaś bardziej inna niż pozostałe ;) ) i wciąz mi jej brakuje w domu - tego cichutkiego miauczenia :) I łapię się na tym, że szukam jej wzrokiem czy chce nalożyć żarełko ;) Ale tak to już jest z tymczasami, przychodzą i odchodzą... Zostało mi kilka fajnych zdjęć :)

Pani chciała dwa biedne kotki adoptować - mam nadzieje, ze uda sie tez z tym drugim (drugi pierwotnie tez miał być od nas, ale pani w końcu znalazła innego)

Z tego co wiem , Pani ma internet tylko gościnnie i tak czekam kiedy nam cos napisze[/b].
Obrazek

florida_blue

Post » Nie sty 24, 2010 15:58 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

Witam.
Kicia mieszka teraz ze mną. Ale to chyba nie jest ten sam kot. Mój gryzie i drapie (jak się rozbuja w zabawie) i nie lubi na kolanach siedzieć :lol: . Głaskać się lubi tylko rano. Zupełnie jak doktor Jekyll i pan Hyde bo jak ją widziałam pierwszy raz to owszem pozwalała się głaskać. Lubi zabawki które można rozerwać na kawałki i polowania a rano skacze mi po plecach o nieprzyzwoicie wczesnej porze. W sumie to bardzo rozrywkowy kot tylko trochę bojący. Poluje na wszystko co się rusza, żaden pająk nie ma szans. No i jeść lubi bardzobardzo. Pewnie wyrośnie z niej gruba kotzilla. I jeszcze jedna dziwna rzecz, często kładzie się na telefonie. :lol:
Ostatnio edytowano Nie sty 24, 2010 17:33 przez jokototo, łącznie edytowano 3 razy

jokototo

Od: Nie sty 24, 2010 15:18

Post » Nie sty 24, 2010 16:35 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

florida_blue pisze:dzisiaj dostalam takie cudne zdjecia - z opisami - tylko nie bardzo umiem na komputer je zrzucic..... :oops:

Te zdjęcia są bardzo małe, taki minimalny rozmiar do do "emememsa" żeby zmieścić więcej. Nie warto ich wrzucać do komputera bo i tak się do niczego nie nadają.
cukier krzepi

jokototo

Post » Nie sty 24, 2010 17:02 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

jokototo pisze:

Te zdjęcia są bardzo małe, taki minimalny rozmiar do do "emememsa" żeby zmieścić więcej. Nie warto ich wrzucać do komputera bo i tak się do niczego nie nadają.

W taki razie czy moge dostac jakies wieksze mailem ? (mój adres jest na umowie)

I witam serdecznie na wątku :):):)
:ok: :ok: :ok:
Obrazek

florida_blue

Post » Nie sty 24, 2010 17:05 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

jokototo pisze:Witam.
Kicia mieszka teraz ze mną. Ale to chyba nie jest ten sam kot. Mój gryzie i drapie (jak się rozbuja w zabawie) i nie lubi na kolanach siedzieć :lol: . Głaskać się lubi tylko rano. Zupełnie jak doktor Jekyll i pan Hyde bo jak ją widziałam pierwszy raz to owszem pozwalała się głaskać. Lubi zabawki które można rozerwać na kawałki i polowania a rano skacze mi po plecach o nieprzyzwoicie wczesnej porze. W sumie to bardzo rozrywkowy kot tylko trochę bojący. Poluje na wszystko co się rusza, żaden pająk nie ma szans. No i jeść lubi bardzobardzo. Pewnie wyrośnie z niej gruba kotzilla. I jeszcze jedna dziwna rzecz, często kładzie się na telefonie. :lol:

rzeczywiscie, na kolanach nie bardzo lubi siedziec - ale czasem przychodziła sama i pchala sie na ręce :mrgreen:

A spi w łózeczku czy obok ?
Obrazek

florida_blue

Post » Pon lut 08, 2010 21:02 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

zobaczcie jakiego mmsa dostałam i do tego 2 zdjecia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Witam. Dzisiaj Psujka tak sie spieła, że udało jej się wskoczyć na parapet. Położyła się tam cała dumna między opuncją a inną rośliną a następnie zaczęła zabawiać sie roletą próbując zrzucić ją sobie na głowę. Tak ja ten wyczyn "uskrzydlil" że od razu zaczęła próbować gdzie jeszcze da radę wejść. Drżyjcie bibeloty. ;-).
Na zdjęciu przyłapana na gorącym uczynku na darciu chustek. Kiedy po przyjściu z pracy zamiast przywitać się z pieszczoszką weszłam do łazienki "rozpyliła" chustke po całym pokoju.

Obrazek

Ulubiona zabawka. Juz zepsuta ;-).

Obrazek
Obrazek

florida_blue

Post » Wto lut 09, 2010 18:31 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

Ależ ona jest słodka :1luvu:
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Wto lut 09, 2010 19:29 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

ale cudenko :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto lut 09, 2010 19:51 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

słodka i cudowna tylko łobuz straszliwy :roll:
Obrazek

florida_blue

Post » Nie lut 14, 2010 17:16 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

Witam
Wczoraj przyniosłam do domu drugiego kotka. Znalazłam go w galerii idąc do kina. Weszłam obejrzeć transportery , patrzę, a tu kobieta z kotem na rękach idzie. No to poszłam za nią - włożyła do klatki z innym kotem. Na klatce stał napis "koty do adopcji" - no to adoptowałam :) .
No niestety nie był to dobry pomysł. "Cukier w kostkach" go nie lubi. To mało powiedziane :cry: . Okazało się że to nie "cukier w kostkach " a raczej "naftalina". Chciał się z nią zapoznać ( to kocur - czarny, pare białych "końcówek" ) ale ona pokazała mu wszystkie zęby i grubaśny ogon.
Warczy , prycha i syczy , jest zazdrosna i obrażona. Na mnie też teraz warczy i bawić się nie chce.
Kotek jest większy ale raczej młodszy od niej i bardzo spokojny. Spaceruje i zwiedza i podejmuje kolejne próby podejścia do Psujki ale ona nie chce go znać. Nie wiem co będzie , raczej do żadnej bójki nie dojdzie bo on nie reaguje na zaczepki i odchodzi. Rano on siedział na lodówce w kuchni a ona na fotelu... cdn
cukier krzepi

jokototo

Post » Nie lut 14, 2010 21:18 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

Naftalina może by pieska wolała :mrgreen: A mówiłam, zeby drugi kot tez był od razu :lol:
przyzwyczai sie, na psa też fukała. Wazne , że on sobie z jej humorków niewiele robi :P to daje szanse na przyjaźń w przyszłości
Obrazek

florida_blue

Post » Wto lut 16, 2010 19:10 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

No nie wiem. Bardzo się od siebie różnią , z wyjątkiem jednego - oba są niezwykle aktywne o drugiej w nocy. Dzisiaj wstałam wystawiłam kawalera do drugiego pokoju bo ona go ganiała a on biadolił jak by mu ogon odgryzała. Ona uwielbia się bawić a on tylko spaceruje i śpi. Ona złapie skarpetę na sznurku w powietrzu a on dostanie nią w środek czoła i tylko uszami zastrzyże. Pewnie można by go za ogon podnieść i nawet by pazurów nie wystawił. Ona na niego fuka a on "płacze", a głos ma owszem , jak baran :lol:
cukier krzepi

jokototo

[poprzednia][następna]