Holy:) kody promocyjne ZOOPLUS str.41

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 23, 2010 20:02 Re: Holy-alergia na detergenty i ruja

Nie wiem gdzie ten wet studia kończył,ale nie była to chyba weterynaria!!!!!!!!
Asiu,nie możesz jej sama podac provery????-ja wiem,że nie powinno sie pisać na forum o podawaniu leków,ale ten wet to jakiś ignorant!
Dopisz w tytule watku-prośba o rady!
Tu mnóstwo osób jest swietnie zorientowanych-może ktoś zajrzy?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob sty 23, 2010 20:57 Re: Holy-prośba o rady

Nie mogę sama , bo nie mam skąd wziąć tego leku . To ja już nie wiem co ja mam robić :cry: Apeluje do wszystkich o pomoc i rade - powinnam w poniedziałek mimo rui , poddać ja sterylizacji? Jakie są przeciwwskazania ?
Obrazek

asijek

Od: Wto lis 10, 2009 21:35

Post » Sob sty 23, 2010 22:00 Re: Krwawiące ranki na głowie kici

asijek pisze:Jeszcze apropo grzyba - kicia nie wychodzi z domu zupełnie ,jest u mnie od około 3 miesięcy ,raczej chyba wątpliwe ,żeby go gdzieś załapała(chyba ,ze przy wizycie u weta).

Kicia nie wychodzi, ale Ty wychodzisz. Możesz przynieść do domu różne draństwa - na butach, ubraniu. Dlatego, na przykład, koty niewychodzące trzeba co pół roku odrobaczać.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob sty 23, 2010 22:02 Re: Holy-prośba o rady

asijek pisze:Nie mogę sama , bo nie mam skąd wziąć tego leku . To ja już nie wiem co ja mam robić :cry: Apeluje do wszystkich o pomoc i rade - powinnam w poniedziałek mimo rui , poddać ja sterylizacji? Jakie są przeciwwskazania ?

Poczekaj na koniec rui i dopiero wtedy sterylizuj. Jeżeli ruja przejdzie w permanentną, należy zablokować, odczekać i dopiero wtedy sterylizować.

vega013

Post » Sob sty 23, 2010 22:02 Re: Holy-alergia na detergenty i ruja

kropkaXL pisze:Nie wiem gdzie ten wet studia kończył,ale nie była to chyba weterynaria!!!!!!!!
Asiu,nie możesz jej sama podac provery????-ja wiem,że nie powinno sie pisać na forum o podawaniu leków,ale ten wet to jakiś ignorant!
Dopisz w tytule watku-prośba o rady!
Tu mnóstwo osób jest swietnie zorientowanych-może ktoś zajrzy?

Kasiu ,poczytałam trochę w necie na włoskich forach i muszę Ci powiedzieć , ze dość często się sterylizuje kotki w czasie rui .Nie jest to niebezpieczne - wiele osób tak pisze i są po takich przejściach . Nawet jest wet , który na forum odpowiada na pytania , on tez uznał to za niezagrażające absolutnie kici. Jeśli chodziłoby o większego psa , to już inna sprawa i nie powinno się tego robić .
Ja dla pewności , w poniedziałek rano zadzwonię do 2-3 różnych wetow i zapytam ich o zdanie.
Obrazek

asijek

Post » Sob sty 23, 2010 22:05 Re: Holy-prośba o rady

vega36 pisze:
asijek pisze:Nie mogę sama , bo nie mam skąd wziąć tego leku . To ja już nie wiem co ja mam robić :cry: Apeluje do wszystkich o pomoc i rade - powinnam w poniedziałek mimo rui , poddać ja sterylizacji? Jakie są przeciwwskazania ?

Poczekaj na koniec rui i dopiero wtedy sterylizuj. Jeżeli ruja przejdzie w permanentną, należy zablokować, odczekać i dopiero wtedy sterylizować.

Dziękuję vega za twoja rade . Jeszcze nie wiem co zrobię :?:
Obrazek

asijek

Post » Sob sty 23, 2010 22:11 Re: Holy-prośba o rady

asijek pisze:
vega36 pisze:

Dziękuję vega za twoja rade . Jeszcze nie wiem co zrobię :?:

Moja Bokirka miała taką przydługawą rujkę. Wetka dała jej zastrzyk blokujący, a po 2 tygodniach wysterylizowała. Mam fantastyczną wetkę, która od lat jest dla mnie wyrocznią.

vega013

Post » Sob sty 23, 2010 22:14 Re: Holy-prośba o rady

To tylko pozazdrościć , ja z moja wetka jestem w fazie "obwąchiwania " , jeszcze jej nie ufam do końca, choć opinie ma dobra ;) :ok:
Obrazek

asijek

Post » Nie sty 24, 2010 5:41 Re: Holy-prośba o rady

Nic nie wiem o przeciwwskazaniach,może i są ale moja Lula tak się darła całą noc,że postawiła na nogi sąsiadów i wet ciachnął ją zaraz na drugi dzień.Cięcie było malutkie,dostała antybiotyk i przeciwbólowy.No i zdrowa,wesoła.To było rok temu. :D :D :D :D

teresa1950

Od: Wto gru 16, 2008 9:54

Post » Nie sty 24, 2010 6:52 Re: Holy-prośba o rady

przeciwwskazaniem jest ogromny skok poziomu hormonów oraz trudność gojenia. Skutki są różne od otyłości po pnn. Idź do innego weta i za 10 zł dostaniesz receptę na prowerę albo wyproś w aptece
JM Qua (*)

JOANNAM

Od: Pon lis 24, 2008 14:54

Post » Nie sty 24, 2010 8:09 Re: Holy-prośba o rady

Ale Asia mieszka we Włoszech :( :( :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Nie sty 24, 2010 10:17 Re: Holy-prośba o rady

W Holandii, gdzie mieszkam standardem są sterylizacje w czasie ruji. Wszystko wykonywane jest fachowo i bezpiecznie. Po prostu wet musi być naprawdę dobry, aby wykonać sterylizację w czasie ruji, ale sama ruja nie jest przeciwskazaniem.

margo22

Od: Pt wrz 08, 2006 16:37

Post » Nie sty 24, 2010 11:41 Re: Holy-prośba o rady

Wydaje mi sie ,ze tutaj tez jest to standardem. Powiem wam kochaniutkie, ze mój problem stal się , ze się tak wyrażę "nie aktualny" :ryk: :ryk: :ryk:
Ruja przechodzi , a w zasadzie już jej nie ma :piwa: Noc przespaliśmy - nareszcie :ok:
Także teraz na spokojnie zrobimy sterylizacje , pójdę w poniedziałek sama umówić się na "spotkanie" i tyle .
Dziękuję wszystkim za cenne wskazówki :ok:
Obrazek

asijek

Post » Nie sty 24, 2010 12:19 Re: Holy-prośba o rady

Całe szczęście Asiu,że przetrwaliście :lol: -wiem jakie to bywa upierdliwe!!!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie sty 24, 2010 14:34 Re: Holy-prośba o rady

Tnij najszybciej jak to możliwe, bo zaraz może się pojawić następna rujka.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

[poprzednia][następna]