^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 20, 2010 11:49 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

_kathrin pisze:

ASK@, sherina Wasze gnojki nie znają kuwet, dopóki nie zapamiętają do czego służy, ograniczcie im przestrzeń.

Kathrin, moje gluty robią tylko do kuwety..w klatce są zamykane tylko na noc i kiedy wychodzę :wink: dwa dni siedziały zamknięte, ale już sobie radzą, więc wypuszczam..
okupują nawet dużą kuwetę rezydentki :) tylko zdjęłam drzwiczki.
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Śro sty 20, 2010 12:03 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

U mnie problemem jest TZ.W klatce maluchy robią wszystko jak nalezy.Ale on je wypuszcza.Doskonale urabiaja go głosowo i wzrokowo. Jak sie zabawia to szczególnie mała nie nadąża do zwirku.Ona zachowuje sie jak dzieciak,szukajacy katka ciemnego.
Zawsze słyszę od TZ,że to dzieciaki.Całe godziny siedzi z nimi zabawiajac gówniarstwo.Bez szemrania sprzata niespodzianki gruchajac do nich i obgadujac mnie :mrgreen:
Nie wypuszcze ich jeszcze na pokoje bo niepodoba mi sie ich posapywanie i podkichiwanie.Oraz tony ciał obcych w uszach :mrgreen: .
Rozwiazaniem będzie dodatkowa kuweta w pokoju.Załatwi sprawę.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sty 20, 2010 20:57 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

ASK@, ale Ty masz problematycznego TZa! :lol:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro sty 20, 2010 21:35 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Agneska pisze:ASK@, ale Ty masz problematycznego TZa! :lol:

Ach,niestety :oops:
Koty na pokojach :mrgreen:
mam foty ale nie umiem wkleic.ew. maila kogoś poprosze albo fotosik zrobie.Z niego naumiała sie.
Obrazek

ASK@

Post » Czw sty 21, 2010 9:46 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Czy pamiętacie może na której stronie są banerki? Szukam całkiem malutkiego takiego jak ten w moim podpisie ale może ma już zmienioną wersję.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw sty 21, 2010 10:44 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Ewcia, banerki są na 20 stronie.

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw sty 21, 2010 10:54 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Agneska pisze:
piotr568 pisze:A ja tak sobie pomyślałem że chciałbym znaleźć domek dla (przynajmniej) dwóch kotków ode mnie z pracy. (...)

Ech, marzenia ....... :roll:

Piotr, zrób zdjęcia, zrób ogłoszenia - trzeba próbować. W zeszłym roku dwa 'dzikuny' oswoiły mi się w ogródku i przed zimą już były w swoich domach. :) Trzeba spróbować. :ok:

Piotrze, próbujmy koniecznie!! Rób foty!

Kaprys2004

Post » Czw sty 21, 2010 11:36 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

serotoninka pisze:Drogi Jokocie! Zmotywowana wczoraj przez Alebę zgodnie z obietnicą przygotowałam projekt strony interntowej. Póki co pod roboczym adresem:

http://www.biurobud.waw.pl/jokot

Przede wszystkim - Olu :1luvu: - głowa do góry, niech Ci nie będzie przykro. Niestety, zawsze się dyskutuje.. Wielkie dzięki że zajęłaś się jej zrobieniem i ukradłaś czas innym obowiązkom.

Widzę, że zdania są podzielone co do urody i przydatności strony zrobionej przez Serotoninkę.

Mnie się ta strona podoba, ale również zmieniłabym kolor. Choć w ubraniach te kolory bardzo mi się podobają, to stronka powinna być żwawsza, tak jak wielu z Was podkreśla. Ja też bym postawiła na ciepłą żółć albo jasnopomarańczowy/brzoskwiniowy. Może tłem może być sierść rudego kota z prążkami?

Jeżeli nie chcemy rygorystycznie utrzymywać tylko jednego koloru, to może odcienie niebieskiego (choćby tego, który jest teraz na niej) mogłyby się pojawić również?

Nie pamiętam czy to nie Piotr zwrócił uwagę na "nową odsłonę Koterii". Tam czarno-szare rysunkowe koty fajnie wyglądają na żółtym tle. Na różowym również dobrze będą wyglądały, więc innym pomysłem jest różowy z szarością.

Może wzór kociej łapki czy łebka kociego mógłby stanowić klawisze przenoszące nas do różnych tematów? Niestety, podejrzewam, że gdzieś to widziałam i nie jest to mocno odkrywcze :oops:
A może takie same whiskasowe kotki mogłyby "robić" za klawisze? Kolorami dobrze by się komponowały z żółtym czy różowym..
Albo kotki w różnych kolorach mogłby być "klawiszami" do różnych tematów?

Może hasło: "uratujmy razem" będzie mniej nachalne i bardziej zachęcające niż "pomóż ratować"? Ludzie lubią mieć wybór co czynić..

Chyba Piotr pisał o konieczności zmiany na bardziej zinfantylizowany wygląd. Chyba Magis zarzucała stronie infantylność.. Średniej więc nie wybierzemy :wink: Jesteśmy wszak Polakami :lol:

Ja nie pomogę kompletnie tworzyć strony, bom durna w temacie grafiki i komputerów, więc tylko mogę poprosić o mobilizację sił i przesłanie jakichś innych propozycji do pooglądania, bo widać przy tej jednej mamy szansę się nie dogadać, choć już jest i ma obiecaną aktualizację. A to bardzo dużo.

Kaprys2004

Post » Czw sty 21, 2010 11:46 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Kaprys2004 pisze:Chyba Magis zarzucała stronie infantylność.

Kaprysku absolutnie niczego takiego nie powiedziałam ;) infantylny znaczy dziecinny w negatywnym słowa tego znaczeniu ;)

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Czw sty 21, 2010 12:27 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Kaprys2004 pisze:Ewcia, banerki są na 20 stronie.

Dziękuję bardzo - zobaczę może inny nowszy lepiej mi dopasuje do podpisu :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw sty 21, 2010 13:17 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Magis pisze:mnie się nie za bardzo podoba ten projekt (nie bierz tego do siebie serotoninko). Nie wygląda profesjonalnie, jest ponury, nie ma pozytywnego przekazu, nie budzi pozytywnych konotacji, nie zachęca do pomocy. Z typografią i użytkowością też nie za bardzo. Jeżeli się nie pali bardzo to w weekend mogłabym coś przygotować. Ale oczywiście nic na siłę, to jest luźna propozycja. I jeżeli JoKot uzna, że projekt jest ok to absolutnie nie wcinam się.

No jasne, Magis :oops: Tak to jest "cytować z pamięci".. Dobry to tekst "z głowy, czyli z niczego" :lol: Nigdy tego nie robię, żeby głupot i kłamstw nie napisać, a dzisiaj wyjątkowo nie zadałam sobie trudu co by sprawdzić.. Przepraszam..
W moim skrócie myślowym chodziło mi oczywiście o poprawienie stronki w różnych aspektach, jako że jest na razie niezbyt skomplikowana, choć o tym w ogóle nie pisałaś! i istotnie przymiotnik "infantylny" nie powinien być tu użyty, bo i Autorka go nie użyła i nie jest miłym określeniem..

mpogorzelski pisze:Sluchajcie dziewczyny. Jestem grafikiem, co prawda nie mam doczynienia ze stronami www ale cos tam wiem. Kolorystyka moglaby byc bardziej przyjazna i isc w pastelowe, zywe kolory. Fajnie by bylo caly layout troche 'zinfantylizowac'. To sa co prawda powazne sprawy ale takie rzeczy lepiej sie oglada. Czyli tak jak pisalem wczesniej: zywsze kolory, duze przyciski, jakies fajne logo (postaram sie popracowac nad tym jak bede mial czas). Ciekawym przykladem jest nowa odslona Koterii.
To tyle. Jak sobie cos przypomne to dam znac.
No i tutaj druga wpadka. Dobrze, że napisałam dwukrotnie "chyba Piotr".. Ech.. Mariusza zrobiłam Piotrem..
Na szczęście chociaż dobrze zapamiętałam "zinfantylizowanego"..

No to se poleciałam skrótami: nie dość, że pisałam bzdury, żeby szybciej, to później sprawdzanie i wyjaśnienia zajęły mi więcej czasu niż gdybym sprawdziła posty i je po bożemu zacytowała :roll:

Kaprys2004

Post » Czw sty 21, 2010 13:45 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Kaprysku, naprawdę nie ma sprawy i myślę, że nie ma się czym przejmować ;)

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Czw sty 21, 2010 13:53 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Dzięki :D

Kaprys2004

Post » Czw sty 21, 2010 14:32 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

racja :ok: ,mnie ciagle sie to zdarza :oops:
Obrazek

ASK@

Post » Czw sty 21, 2010 14:38 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

No jak widać nie tylko Tobie :roll: :oops:

Kaprys2004

[poprzednia][następna]