serotoninka pisze:Drogi Jokocie! Zmotywowana wczoraj przez Alebę zgodnie z obietnicą przygotowałam projekt strony interntowej. Póki co pod roboczym adresem:
http://www.biurobud.waw.pl/jokot
Przede wszystkim - Olu

- głowa do góry, niech Ci nie będzie przykro. Niestety, zawsze się dyskutuje.. Wielkie dzięki że zajęłaś się jej zrobieniem i ukradłaś czas innym obowiązkom.
Widzę, że zdania są podzielone co do urody i przydatności strony zrobionej przez Serotoninkę.
Mnie się ta strona podoba, ale również zmieniłabym kolor. Choć w ubraniach te kolory bardzo mi się podobają, to stronka powinna być żwawsza, tak jak wielu z Was podkreśla. Ja też bym postawiła na ciepłą żółć albo jasnopomarańczowy/brzoskwiniowy. Może tłem może być sierść rudego kota z prążkami?
Jeżeli nie chcemy rygorystycznie utrzymywać tylko jednego koloru, to może odcienie niebieskiego (choćby tego, który jest teraz na niej) mogłyby się pojawić również?
Nie pamiętam czy to nie Piotr zwrócił uwagę na "nową odsłonę Koterii". Tam czarno-szare rysunkowe koty fajnie wyglądają na żółtym tle. Na różowym również dobrze będą wyglądały, więc innym pomysłem jest różowy z szarością.
Może wzór kociej łapki czy łebka kociego mógłby stanowić klawisze przenoszące nas do różnych tematów? Niestety, podejrzewam, że gdzieś to widziałam i nie jest to mocno odkrywcze
A może takie same whiskasowe kotki mogłyby "robić" za klawisze? Kolorami dobrze by się komponowały z żółtym czy różowym..
Albo kotki w różnych kolorach mogłby być "klawiszami" do różnych tematów?
Może hasło: "uratujmy razem" będzie mniej nachalne i bardziej zachęcające niż "pomóż ratować"? Ludzie lubią mieć wybór co czynić..
Chyba Piotr pisał o konieczności zmiany na bardziej zinfantylizowany wygląd. Chyba Magis zarzucała stronie infantylność.. Średniej więc nie wybierzemy

Jesteśmy wszak Polakami
Ja nie pomogę kompletnie tworzyć strony, bom durna w temacie grafiki i komputerów, więc tylko mogę poprosić o mobilizację sił i przesłanie jakichś innych propozycji do pooglądania, bo widać przy tej jednej mamy szansę się nie dogadać, choć już jest i ma obiecaną aktualizację. A to bardzo dużo.