KOTOLANDIA -czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 17, 2010 19:33 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

Po 16 ej naprawilam karmnik i zanioslam kotom . Tacki wylizane przez psy ,miseczki znikly znowu .
Nasypalam suchej karmy,dalam cieplej wody do picia i poszlam do Kociej Biedy .Wdrapalam sie na sniezna gorke .Bieda siedziala niedaleko bramy na czyms w rodzju polki a na dole krazyl kto? No oczywsicie...cholerny Menel! Ten padalec ma 3 budki juz a lazi i obrzydza zycie innym kotom .Bieda miauczala i bala sie zejsc na dol . W koncu odwolalam Menela jakos i dalam Biedzie dodatkowy cieply posilek . Na kolacje tez tam jej zanioslam jedzenie zeby nie lazila po tych zaspach ,ale i tak jak zjadla przyszla do karmnika . Nie wiem co jej sie stalo ,ale gdy juz szlam do domu biegla za mna . Jak potrafilam tak wytlumaczylam jej a raczej pokazalam gdzie sie wchodzi do kociej zagrody .Przeciez tam stoja cieplutkie budki i moglaby tam sobie zamieszkac . Mam nadzieje,ze chociaz tam zajrzy .Jesli jej sie nie spodoba to chociaz bedzie miala wybor.
Nie nadajac tym kotom normalnych imion mialam nadzieje,ze nie przywiaze sie do nich,ale to nic nie dalo niestety . Prawda jest taka ,ze pokochalam je jak wlasne koty i zamiast 3 futrzastych zmartwien w domu mam teraz 23 zmartwienia . Chyba na mozg mi padlo 3 lata temu kiedy po raz pierwszy poszlam z miska jedzenia do kotow. Trzeba bylo jak inni ludzie nie widziec kotow .Mialabym teraz spokojna glowe ,pelen potfel i nie wyklocalabym sie z ludzmi stajac w obronie kotow. Jeszcze troche a znienawidze caly rod ludzki :evil:
Na dodatek znowu pada to biale swinstwo czyli snieg .Ja chce wiosneeeeeeeeeeee..........

A tu jeszcze kilka zdjec z rana.

Kluska -lakomczuch. Nawet jak wszyscy juz sie najedza to ona dalej sie pakuje;) Jak juz peka z przejedzenia robi kilka rundek dookola mnie a potem pasie sie jeszcze sucha karma;)
Obrazek Obrazek

Menel- zbój niedobry ;) Tylko łypie tymi swoimi zielonymi oczyskami co by tu jeszcze zbroic, któremu kotu dokopac;)
Obrazek

Kluska czarna .Na sniadanie szla przeciagajac sie .Chyba przerwalam jej sen;)
Obrazek

A to zimowe cuda natury w poblizu budki TOZowskiej :evil:
Obrazek Obrazek

Pucio ,podaje link do watku gdzie mozesz uzyskac wiesci o swoim podopiecznym Nosku : posting.php?mode=reply&f=1&t=102207
Bylam tam w sobote, ale Noska nie widzialam i nikt nie udzielil mi odpowiedzi gdzie jest kociak .

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Nie sty 17, 2010 21:00 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

Kya jesteś naprawdę wielka za to co robisz dla tych kociaków :king:
Zaglądałam już na wątek, o którym piszesz. Mam nadzieję, że "mój" Nosek się znajdzie.

pucio79

Od: Nie sty 10, 2010 14:40

Post » Pon sty 18, 2010 19:58 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

W koncu moge spokojnie usiasc na 4 literach i napic sie kawy .Latam dzisiaj caly dzien jak kot z pęcherzem. No,ale obowiazki odrobione i mozna odsapnac . Na sniadanko zameldowaly sie wszystkie koty .Wafelek straszny niesmialuch jeszcze i zawsze siedzi kilka metrow patrzac z napieciem jak nakladam jedzonko do miski . Cos mi sie wydaje ,ze w tej budce Menelo-Waflowej trzeba wymienic poslanko ,bo jakos dziwnie mi stamtad dzisiaj zalecialo. Jakby nie patrzec to Wafel jeszcze świeżutki nabytek i nie odjajczony . Bandyta jak zwykle pieknie jedlowal az do chwili poki nie zatkal dzioba jedzeniem. Zauwazylam dzisiaj ,ze w koncu zaczal troche tyć . Zdrowy kotek to tłusty kotek;) Na kolacyjke nie stawil sie Menel ,Panterka i Kocia Bieda . W koncu troche cieplej i pewnie gdzies sie poszwedaly kociska ,tym bardziej ze zaden pies( to cud jakis!) nie wyzal im dzisiaj suchego, bo jeszcze jak dawalam kolacje to od rana zostalo troszke .
Oby jak najdluzej te mrozy nie wracaly . Znowu czail sie na pokolacyjne resztki jakis obcy kot .Musialam poczekac wiec az cale moje towarzystwo naje sie jak bąki ,bo obcy by odgonil ich . I tak sie biedak naje bo zostawilam mu mokrego na misce.
Pani ,ktora zaadoptowala na Vivie Kluskę przygarnela rowniez Buczka . Ja wiem,ze kot i tak tego nie rozumie ,ale mi jakos tak fajniej ,ze komus sie spodobal .Pamietam go jak zeszlej zimy siedzial na podworku i tak strasznie miauczał .Ta ka przerazona ,bezradna ,wyglodzona pierdółka .Ludzie sa okropni ,ze wywalaja zwierzaka na mroz .

kya

Post » Pon sty 18, 2010 20:10 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

to Buczek robił wielką pardubicką na twój widok?
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pon sty 18, 2010 20:32 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

On do tej pory robi wielka pardubicka jak mnie widzi:) Tak gna ,ze ma sie wrazenie ,ze to kon wyscigowy a nie kot:) On jest przekochany , szkoda ze tak histerycznie boi sie ludzi bo probowalabym mu szukac domku .

kya

Post » Wto sty 19, 2010 19:05 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

Biale świnstwo( czyt. śnieg) zmoczylo mnie okrutnie .Zachcialo mi sie ulepszenia robic w kociej zagrodzie a konkretnie pod druga budke wepchnelam plachte grubego steropianu i zrobilam wieksze daszki. Przy okazji ladnie odsniezylam i dalam im na ziemie steropian . Pewnie ,ze snieg przysypie ale zawsze to mniej zimno w lapki bedzie od ziemii . Od 2 dni pokazuje intensywnie to miejsce Kociej Biedzie .Pojetna dziewczynka znowu szla do wejscia za mna ale Misiokot ja przegonil . Oj czas mu jajeczka obciac bo zaczyna rzadzic młody a ,ze potezny jest jak byk to i lanie od niego by bolalo. Niech no tylko zima pojdzie precz to zaraz ciach ,ciach zrobie i jemu i Kluskom . No i Waflowi jesli zostanie juz na dobre. Tak wiec ciotko mamy w perspektywie 4 kursy w jakiejs tam przyszlosci z czego wiekszosc to kocury :ryk: :ryk: :ryk:

kya

Post » Wto sty 19, 2010 20:24 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

kya pisze:Biale świnstwo( czyt. śnieg) zmoczylo mnie okrutnie .Zachcialo mi sie ulepszenia robic w kociej zagrodzie a konkretnie pod druga budke wepchnelam plachte grubego steropianu i zrobilam wieksze daszki. Przy okazji ladnie odsniezylam i dalam im na ziemie steropian . Pewnie ,ze snieg przysypie ale zawsze to mniej zimno w lapki bedzie od ziemii . Od 2 dni pokazuje intensywnie to miejsce Kociej Biedzie .Pojetna dziewczynka znowu szla do wejscia za mna ale Misiokot ja przegonil . Oj czas mu jajeczka obciac bo zaczyna rzadzic młody a ,ze potezny jest jak byk to i lanie od niego by bolalo. Niech no tylko zima pojdzie precz to zaraz ciach ,ciach zrobie i jemu i Kluskom . No i Waflowi jesli zostanie juz na dobre. Tak wiec ciotko mamy w perspektywie 4 kursy w jakiejs tam przyszlosci z czego wiekszosc to kocury :ryk: :ryk: :ryk:

pożyczymy transporterki i załatwimy hurtem :twisted:

agiis-s

Post » Wto sty 19, 2010 21:09 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

No,pod warunkiem ,ze beda gesiego wchodzily do klatki jak wtedy kiedy byly male;))

kya

Post » Śro sty 20, 2010 20:34 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

Albo jakies duze mrozy nadchodza albo juz nie wiem co .Codziennie widze jakies obce koty przy miskach. Wczoraj 2 nieziemsko brudne bialo czarne kociska przy misce Menela a dzisiaj wieczorem kolo Bandyty miauczacy ,wyglodzony czarny kicius .Bardzo sie bal mnie, ale glod musial byl silniejszy bo podszedl do miski jak tylko dotknela ziemi .Biedne kocicha.

kya

Post » Śro sty 20, 2010 20:52 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

Biedactwa...
A kocia poczta jest niezawodna!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw sty 21, 2010 11:10 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

dzisiaj minus 9 a zimniej ma być jeszcze....biedne kociszcza

agiis-s

Post » Czw sty 21, 2010 20:02 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

zostawiam wiecej suchego teraz ale te powalone psy wyzeraja ! Ja kocham psy,sama wiele lat mialam psa ale durnych wlascicieli szczerze nienawidze.

kya

Post » Czw sty 21, 2010 23:10 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

kolejny raz probuje dotrwac do konca miesiaca;) bazarek : viewtopic.php?f=20&t=106592

kya

Post » Czw sty 21, 2010 23:18 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

Żeby juz ta wstrętna zima poszla precz!!!!!!!!!
Ja kilka razy dziennie chodzę do osiedlowych moich z gorącą woda i karmą, ale w przyszlym tygodniu wykezdzam na dluzej i jak one sobie poradza?U mnie na osiedlu tylko ja karmię :(
A w podzięce znalazlam parę dni temu myszkę ma miseczce, chyba ze przyniosly ją zeby dac mi do zrozumienia ze takie menu bardziej by im odpowiadalo :wink:

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Czw sty 21, 2010 23:24 Re: KOTOLANDIA czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

Nie gisha... Ty je karmisz wiec koty dziela sie z Toba swoja zdobycza. Zostalas przyjeta do ich stadka:) Zamarzanie wody to faktycznie dramat . Ja moge tylko rano i wieczorem zaniesc im ciepla wode albo rosolek z gotowania miesa .Ktory od razu sie nie napije to po niedlugim czasie nie ma juz po co podchodzic . Won z ta zima w koncu!:(
Wlasnie Ebek przymierza sie zeby zajac Melce jej zdobyczny karton . Oj, kocica sie zaplacze chyba ,to jej ukochana baza od kilku dni :ryk: I po co ja jakies legowiska im kiedys kupowalam skoro koty rywalizuja o zwykly karton? 8O

kya

[poprzednia][następna]