Witam, jestem ta od Pirata.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100744Trudno powiedzieć , czy mam doświadczenie ale Pirat ma wszystkie choroby świata i nadal żyje i czuje się dobrze.
Zacznę od tego, że największym problemem Pirata jest serce, nie jest normalnej wielkości ale 3 krotnie powiększone. Powoduje to problemy krążeniowe, w konsekwencji uszkodzenie nerek i wątroby. Badania krwi wykazały u Pirata kreatyninę na poziomie 7,93 - to podobno 4 ostatni stopień niewydolności. Pirat nie powinien żyć. Dodam ze miał bardzo ciężkie śródmiąższowe zapalenie płuc. Niestety nie mógł byc płukany ze względu na problemy krążeniowe. Poprostu cała kropłówka zebrałaby się w brzuchu i Pirat by się udusił. Od kilku miesięcy Pirat jest nieprzerwanie na lekach nasercowych + furosemid w tabletkach. Dzięki Widze dostaje rówznież Wilkakorę. Nie wiem jaki cud to sprawił, podobno to cud, ale ostatnie badania wykazały że kreatynina spadła do poziomu 1,35. Jedyny lek na nerki jaki dostaje to furosemid. Zaczęłam wierzyć w cudowną moc Wilkakory. Dodam, że Pirat je Renal zmieszany z odrobiną Exigenta. Szaszetek Renal nie lubi więc dostaje codziennie różne saszetki 2x po pół dziennie. Nie może przytyć! Skąd u kotki taka niewydolność ? Czy to torbiel ją pwooduje, czy może kotka choruje np jak Pirat na serce. Może jest niewydolna krążeniowo. Ma typowe objawy co Pirat. Pirat ma lepsze i gorsze dni. Zaelży od pogody i ciśnienia. Raz śpi cały dzień, innym razem jest bardziej pobudzony. Nie ma to nic wspólnego z nerkami ale z sercem właśnie. Może warto sprawdzić serce ? Ostatnie badania wykazały że fosfor jest nieco podwyższony, znaczy 9 a norma jest do 7. Teraz Pirat dostał jeszcze Alusal. Czy kotka miała robione próby wątrobowe ALAT, ASPAT. Uszkodzenie wątroby jak u Pirata też wskazywałąo, ze problemem zasadniczym jest serce. Choroba serca najczęściej objawia się dopiero uszkodzeniem nerek i wątroby. Pirat mieszka sam ze mną i z Viki .Zauwazyłam, że czuje się gorzej w obecności innych kotów. Koty chore nie powinny być stresowane dodatkowymi rezydentami, czy nowymi rezydentami.
Konstancin to najlpesza klinika w Polsce więc jesteście w dobrych rękach.
Co kotka w tej chwili dostaje i dlaczego tyle zastrzyków ? Trzeba ją ustawić na lekach wreszcie a kombinować ciągle z nowymi i eksperymentować. Zbadajcie serce i ustalcie przyczynę jedyną i ostateczną niewydolności nerek! Tylk owtedy będa wyniki leczenia, jak u Pirata. Odka został zdiagnozowany ma leki, któe mu bardzo pomogły. Teraz jego jedynym problemem jest serce. Nerki i wątroba są uszkodzone ale na to też dostaje leki. Potzreba wam trochę stabilizacji w leczeniu.